Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Leni Klum om modellyrket och hjälpen hon fått från sina kända föräldrar

31 okt, 2022 
AvEbba S. Dahlman
Den 18-åriga fotomodellen Leni Klum är dotter till Hedi Klum och Seal.
I en ny intervju berättar hon ärligt om vilka dörrar föräldrarnas kändisskap öppnat för henne.
– Det är ett faktum. Mina föräldrar är kända, säger Leni till People.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Heidi Klums spektakulära Halloweenkostymer genom årenBrand logo
Se Heidi Klums spektakulära Halloweenkostymer genom åren

Fotomodellen Leni Klum, 18, är medveten om att hennes väg till en framgångsrik modellkarriär har varit lättare än för många andra.

I en ny intervju med People berättar hon ärligt om nepotism och världskända föräldrarnas betydelse för hennes tidiga steg in i arbetslivet.

Stoppades tidigt av mamma Heidi Klum: ”Flippade ur”

Leni är dotter till världskända fotomodellen Heidi Klum, 49, och artisten Seal, 59. Hon har, sedan ung ålder, velat gå i mammas fotspår och står i dag i startgroparna av en blomstrande modellkarriär.

I intervjun med tidningen berättar Leni om mamma Heidis återhållsamhet till dotterns arbete som modell. Hon återger en anekdot där Heidi stoppade henne från ett modelljobb vid 12 års ålder. Något som hon i dag kan känna tacksamhet över.

Annons

– De [Brandy Melville reds. anm.] frågade om jag vill vara modell för deras kläder. Jag flippade ur för Brandy Melville var mitt favoritklädesmärke vid tidpunkten. Det var enda stället jag shoppade på.

– Jag frågade ”Mamma, mamma, gissa vad? Brandy Melville vill ha mig som modell. Snälla, snälla” och hon svarade ”Absolut inte”.

Leni berättar vidare att hon var väldigt upprörd över att hennes mamma hade stoppat henne då, men att det var rätt beslut i efterhand. Hon krediterar också mycket av hennes drivkraft att vilja jobba som modell till det ögonblicket, då hon blev förbjuden av mamma.

Se också: 6 kändisdöttrar som är lika sina mammorBrand logo
Se också: 6 kändisdöttrar som är lika sina mammor

Leni Klum om modellyrket och hjälpen hon fått från sina kända föräldrar

När Leni får frågan om huruvida hennes föräldrars kändisskap hjälpt henne ”få en fot in genom dörren”, svarar stjärnskottet med en mogen objektivitet.

Annons

– Det är ett faktum. Mina föräldrar är kända. Jag fick mycket hjälp i början av karriären och jag vet att många drömmer om att få den starten jag fick. Jag är så tacksam att jag får möjlighet att förvalta det jag ärvt av min mor, säger Leni till tidningen. Hon fortsätter:

– Men jag gör jobbet och arbetar hårt för min framgång. Nu gör jag allt själv. Jag reser själv och går i skolan. Min mamma och jag delar bara en kärlek för samma sak [modellyrket reds. anm.].

Mor- och dotterduon Leni och Heidi har även börjat jobba tillsammans med en kampanj för underklädesvarumärket Intimissimi, vilket resulterade i att de båda två syntes på omslaget för modetidningen Vogue Tyskland.

Heidi Klum och dottern Leni är de nya ansiktena utåt för underklädesvarumärket Intimissimi.

– Mina föräldrar har lärt mig att vara trygg i mig själv och att göra sådant som jag är bekväm med. Om man inte är bekväm, så skiner det igenom, och du kan inte vara den bästa versionen av dig själv, säger Leni och berättar om föräldrarnas visdomsord som håller henne på banan.

Det 18-åriga stjärnskottet Leni har inte varit aktiv i modellbranschen särskilt länge. Mamma Heidi berättade för E! förra året att hon länge nekade dotterns önskemål att börja jobba som modell.

– När hon var 16, nästan 17, då sade jag ”okej”, förklarade supermodellen. Då fick hon debutera på Berlins modevecka.

Källa: E! News, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons