Artikeln innehåller reklamlänkar

Lägenheten, jeansen och gymmet – frågor och svar om Snabba Cash

Frågor och svar om Netflix Snabba cash

Var bor karaktären Leya, vilket gym tränar hon på och varifrån kommer hennes dundersnygga jeans och den svart omlottklänningen? Vi svarar på dina frågor om Netflix-serien Snabba Cash.
29 april, 2021
1:18

Efter reklamen: Här är skådisarna från "Snabba cash"

(1:18)

Slå på ljud

Vårens hetaste seriepremiär var definitivt Netflix Snabba Cash (som många av oss sträckkollade klart på över en helg – eller om vi ska vara ärliga: En kväll...).

Kanske dök det upp en del frågor under seriens gång? Som var Evin Ahmads karaktär Leya bor, var hon senare flyttar – och framförallt: var kommer hennes jeans – som är TO DIE FOR – från? Vi på ELLE har samlat svaren på frågorna vi hade från Snabba Cash!

1. Var bor Leya med sonen Sami?

Lägenheten som Leya och sonen Sami bor i ligger i Hagalund, Solna. Scenerna som utspelar sig utanför lägenhetskomplexet var dock inte alltid inspelade där, vilket har skapat förvirring för vissa som känner till området. Många undrade: Hur kan hon bo i Hagalund, men plötsligt sekunden senare befinna sig någon annanstans.

Ibland när hon lämnar bostaden kommer hon nämligen ut i Tensta, där vissa scener spelats in.

2. Var ligger Leyas nya lägenhet?

När Leya börjar jobba för Tomas Storm får hon hyra en lägenhet som tillhör honom och hans företag, för att slippa bo i förorten. Denna nyproducerade lägenhet med vackert ljusinsläpp, högt i tak och på två våningar ligger på Gärdet, i bostadsprojektet 79&Park.

”79" syftar på Sandhamnsgatan 79 och ”Park” på det öppna och gröna parkområdet Gärdet som bostäderna ligger på.

3. Hur är Leya ihopkopplad med Ravy?

Kanske tog det ett tag att koppla ihop dem eller så hängde du helt enkelt inte med i det snabba tempo som Snabba Cash håller. Men Ravy är helt enkelt den yngre brodern till Leyas döda pojkvän, pappan till hennes son Sami, som blev skjuten på öppen gata i en gängkonflikt. Ravy är alltså Samis farbror och har gått i storebroderns spår som en av gängledarna i den undre världen.

4. Varifrån kommer Leyas jeans?

Japp, vi kunde inte heller sluta stirra på de extreeeemt smickrande, höga och snygga jeansen Leya har på sig i många av scenerna, ibland i ljusblått och ibland i en mörkare tvätt.

Vi tog ett snack med Evin Ahmad om stilen och hennes favoritlooks från Snabba Cash.

– Utöver en massa massa kärlek som jag fick för min prestation fick jag frågor om Leyas jeans i serien. Leyas jeans borde varit med i rollistan i eftertexterna, säger hon.

Hon avslöjar att jeansen är modellen Lash extra high från Weekday. Läs hela intervjun om Evins favoritlooks från Snabba Cash här!

Och här kan du klicka hem jeansen! (länk till Adtraction)

5. Vilket gym tränar Leya på med kollegan Viktoria (spelad av Felice Jankell)?

Gymmet som Leya tränar på (när hon mer eller mindre berättar för Viktoria att hon inte kommer få några andelar av företaget) heter Barry’s bootcamp och Stockholmsstudion ligger på Jakobsbergsgatan (nära Hötorget) i Stockholm.

6. Vad kör Tomas Storm för bil?

Svinrika karaktären Tomas Storm kör säkerligen ett flertal olika lyxbilar, men när han och Leya åker till fotograferingen i Friends Arena i Solna kör han en nedcabbad McLaren.

McLaren-bilar är sportiga bilar i det högre prissegmentet och kostar minst ett par miljoner.

7. Var kommer Leyas svarta omlottklänning från?

Så enkel, men SÅ snygg! Leyas wrap-klänning skapade ha-begär, för vem behöver inte en klänning som går att dressa upp – eller ner – efter tillfälle?

Just den här omlottklänningen kommer från & Other stories, som förutom svart, finns i beige, ljuslila och orange just nu.

Klänningen kan du köpa här! (länk till & Other Stories)

Foto: Netflix, TT