Sanningen bakom Kylie Jenners Met-gala-look 2022

06 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Kylie Jenner
Kylie Jenner dök upp iklädd en vit brudklännings-liknande kreation från Off-White under Met-galan 2022. På Instagram avslöjar hon nu den känslosamma hyllningen bakom sin look på galornas gala.
Annons
MET-galan 2022 – nattens stora snackisar
MET-galan 2022 – nattens stora snackisar

Met-galan 2022 bjöd som vanligt på oförglömliga looks. Kim Kardashian gjorde entré i en av världens dyraste klänningar, nämligen Marilyn Monroes Happy Birthday, Mr. President-klänningen hon bar 1962 när hon sjöng för president John F. Kennedy.

Och Blake Lively gjorde en klänningsförvandling mitt på röda mattan. Efter att fotograferats i en roséfärgad blåsa md guld-detaljer knöts den stora rosetten hon hade baktill upp och ut föll ett långt blågrönt släp som legat dolt bakom rosetten – och plötsligt var Blakes look turkos.

Sanningen bakom Kylie Jenners röda mattan-look

Kylie Jenner dök upp iklädd en brudklännings-liknande kreation matchad med keps och fågelbur-slöja. Kylies klänning är skräddarsydd och inspirerad av en haute couture-klänning från Off Whites höstvisning 2022. Bakom looken fanns en känslosam hyllning som Kylie nu delar med sig av på Instagram – hon valde nämligen sin gala look för att hedra den bortgångne vännen och Off white-grundaren Virgil Abloh.

Kylie Jenner på Met-galan

Det var i november 2021 som Virgil Abloh, en av vår tids starkast lysande modestjärnor gick bort. Virgil blev 41 år gammal och dog efter att ha drabbats av cancer.

Annons

På Instagram skriver Kylie om saknaden av vännen och beslutet att bära Off white på Met-galan 2022.

”Virgil och jag skulle gå på Met tillsammans innan den sköts upp år 2020. Det här är för att hedra V ikväll och hans otroliga arv som verkligen betyder hela världen för mig. Jag är ödmjuk över att bära den här klänningen och hedra min begåvade vackra vän. Vi kände dig ikväll Virgil och älskar dig för alltid”, skriver Kylie på Instagram och avslutar med att tacka Off white-teamet.

Shannon Ablohs fina meddelande

Kylie delade även med sig av en bild på en stor blombukett med en hälsning på från Shannon Abloh, hustru till Virgil.

”Kylie du kommer vara helt fantastiskt perfekt ikväll. Han kommer att guida dig upp i trapporna. Vi vet alla att han aldrig missade en fest”, ska ha stått skrivet på lappen uppger People.

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar