Virgil Abloh har gått bort – 41 år gammal

Virgil Abloh har gått bort

En av våra största designers, amerikanska Virgil Abloh har dött efter att för två år sedan ha drabbats av cancer. Modeikonen blev endast 41 år gammal.
29 november, 2021
TV: Virgil Ablohs mest ikoniska ögonblick som modeskapare
1:06

Efter reklamen: TV: Virgil Ablohs mest ikoniska ögonblick som modeskapare

(1:06)

Slå på ljud

Amerikanska Virgil Abloh, en av vår tids starkast lysande modestjärnor, grundade år 2012 Off White som på många sätt bidrog till att streetwear kom att få en plats i den internationella modevärldens finrum. Med Off White har Virgil Abloh skapat många välkända designsamarbeten med andra modemärken. Däribland Nike, Levi's och Jimmy Choo.

År 2018 blev han kreativ chef för Louis Vuittons herrkollektion och var i och med det den allra första svarta person att inneha posten för det franska modehuset. Efter det blev han listad som en av världens mest inflytelserika personer av Time Magazine.

Virgil Abloh med Joan Smalls, Amber Valetta och Bella Hadid.

Joan Smalls, Amber Valletta, Virgil Abloh och Bella Hadid under Louis Vuitton foundation i Paris sommaren 2021.

Oliver Borde/Bestimage

Under de två senaste åren har modeikonen brottats med en aggressiv form av cancer som han har valt att hålla borta från offentligheten. Designern bodde tillsammans med sin fru Shannon Sundberg och deras två barn i Chicago.

Hans bortgång har skakat om modevärlden och såväl andra modeskapare som modeller och artister uttrycker nu sin sorg i sociala medier. Däribland Marc Jacobs, Stella McCartney, Helena Christensen, Bella Hadid och Kanye West.

Virgil Abloh blev 41 år gammal.

Foto: TT