11 kungligheter som haft oväntade jobb

Meghan Markle, prins Nikolai och prinsessan Diana

Nyhetsankare, medium och modell för Dior – se alla jobben kungligheter haft utöver sina kungliga uppdrag!
24 juli, 2022
1:17

Efter reklamen: Här är kungligheterna som tar modebranschen med storm

(1:17)

Slå på ljud

Du kanske redan visste att Meghan Markle var en framgångsrik skådespelare innan hon träffade prins Harry – men visste du att det finns kungligheter som arbetat som städare, medium och rallyförare?

Se alla kungligheterna som haft oväntade jobb här!

Reglerna som kungafamiljen måste följa

Prins Nikolai av Danmark – Modell

Som 18-åring gjorde Prins Nikolai, barnbarn till drottning Margrethe, debut i modebranschen. Han gick då sin första visning för Burberry och fick sedan kontrakt med Cara Delevingnes modeagentur Scoop models. Sedan dess har prins Nikolai hunnit arbetat för modehus som Dior och pryda omslag för Vogue och Numéro Homme – endast 22 år gammal.

Prins Nikolai 2022

Prins Nikolai 2022

Prinsessan Sofia – vårdpersonal

Prinsessan Sofia har flera olika jobb på sitt cv. Bland annat som glamourmodell, realitystjärna och yogainstruktör. Men sedan hon blev prinsessa har hon mest ägnat sig åt diverse kungliga uppdrag, bland annat som hedersordförande på Sophiahemmet i Stockholm. Men under coronapandemin 2020 valde hon även att hoppa in på deltid som vårdbiträde där hon hjälpte till att tvätta, städa och laga mat. Hon gick även en sjukvårdsutbildning för att kunna hjälpa till och avlasta den ordinarie personalen med vissa uppgifter.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia

Prins William – Ambulanshelikopterflygare

Prins William utbildades till en början till soldat och fick ett officiellt uppdrag som löjtnant. Men när det ansågs som ett för farligt jobb för en kunglighet, utbildades prins William istället till pilot vid det kungliga flygvapnet. Efter sin tjänstgöring valde prins William sedan att bli ambulanshelikopterflygare – vilket han arbetat som sedan 2015.

Prins William

Prins William

Prinsessan Charlene av Monaco – simmare

Prinsessan Charlene hade en framgångsrik karriär som professionell simmare på 90- och 00-talet. 1996 vann hon Sydafrikanska mästerskapen i simning och representerade även Sydafrika i OS år 2000. Sju år senare valde Charlene att lägga karriären på hyllan på grund av en axelskada.

Prinsessan Charlene

Prinsessan Charlene

Prinsessan Caroline av Hannover – författare och redaktör

Grace Kellys dotter, prinsessan Caroline av Monaco, är idag en publicerad författare och har även arbetat som redaktör på Above magazine. På senare år har hon fokuserat på miljö och mode-relaterade projekt som visar på modebranschens avtryck på klimatet.

Prinsessan Caroline av Monaco

Prinsessan Caroline av Monaco

Kung Willem-Alexander av Nederländerna – pilot för KLM

Kung Willem-Alexander är inte bara kung och statschef i Nederländerna – han har dessutom arbetat som ”gäst-pilot” för flygbolaget KLM i 21 års tid.

Kung Willem-Alexander

Kung Willem-Alexander

Prinsessan Märta Louise av Norge – Ryttare och medium

Märta Louise har sedan unga år haft ett stort hästintresse och var fram till 2002 tävlingsryttare. Hon har även hävdat att hon kan tala med hästar såväl som med spöken och änglar. På senare år har hon använt sina mediala förmågor genom att jobba med healing och även startat skolan Soulspring – där har hon haft diverse kurser inom andlighet.

Märta Louise av Norge

Märta Louise av Norge

Drottning Letizia av Spanien – Nyhetsankare

Drottning Letizia är utbildad journalist och har även en magisterexamen inom tv-journalistik. Hon har arbetat på kanaler som CNN+ och TVE och har varit nyhetsankare på Spaniens mest populära nyhetsprogram Telediario 2.

Drottning Letizia

Drottning Letizia

Prins Carl Philip – Rallyförare och designer

Prinsen har, precis som sin fru, en hel del arbeten på sitt CV. Bland annat har han tävlat som professionell rallyförare i STCC för Volvo Polestar Racing. Och han blivit mästare i tävlingen Porsche GT3 Endurance Scandinavia 2010.

2011 tog Carl Philip även en lantmästarexamen vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp, i önskan om att bli bonde. Han har också utbildat sig vid Forsbergs skola inom grafisk formgivning och reklam. 2012 grundade han företaget Bernadotte & Kylberg där han arbetar som designer.

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip

Meghan Markle – skådespelare

Det har väl inte undgått någon att Meghan Markle var Hollywoodstjärna innan hon träffade prins Harry. Meghan har varit med i filmer som Remember me och Horrible bosses men är mest känd för sin roll som Rachel Zane i succéserien Suits.

Meghan Markle

Meghan Markle

Prinsessan Diana – städare och dansinstruktör

Prinsessan Diana arbetade som förskollärare och barnflicka innan hon träffade prins Charles. Hon har även arbetat som städare och dansinstruktör!

Källa: Brightside, Svensk Dam, Foto: TT