Kim Kardashians rånare talar ut i ny bok

07 feb, 2021 
AvJessica Rådne
kim kardashian
Jag kidnappade Kim Kardashian (J’ai Séquestré Kim Kardashian) är titeln på den bok som juvelrånaren Yunis Abbas, 67, nu skrivit i väntan på sin dom för inblandningen i årtiondets största Hollywoodstory – rånet på Kim K.
Annons
Här är alla Kardashian-barnen
Här är alla Kardashian-barnen

Vid Paris Fashion Weeek 2016 blev Kim Kardashian, 40, under pistolhot fastbunden på sitt hotellrum och rånad på smycken värda 85 miljoner kronor, förlovningsringen på drygt 40 miljoner kronor inkluderad. Tolv män står åtalade för inblandning i rånet och en av dem ger nu sin version av händelseförloppet.

Kim Kardashian rånades under pistolhot

Det är i en ”tell all”-bok som fransk-algeriska Yunis Abbas, 67, berättar nya hissnande detaljer från rånkvällen, rapporterar Evening Standard.

Kim Kardashian själv har tidigare beskrivit hur hon låg och sov på sitt rum i en etagelägenhet när hon vaknade av att någon kom in genom dörren en trappa ned. Kim trodde först att det var systern Kourtney som kommit hem från en utekväll men när Kim ropade på henne fick hon inget svar. Snart tonade istället två maskerade män upp sig, med sig hade de den bakbundne hotellreceptionisten. Kim som var klädd i endast morgonrock blev bakbunden med buntband och tejpad mun innan rånarna slängde henne i badkaret och roffade åt sig av hennes juveler.

Annons

– Jag trodde att jag skulle bli våldtagen och dödad. Jag bad för Kourtney som jag var säker på skulle bli den som hittar min döda kropp, har Kim berättat.

När rånarna lämnat hotellet lyckades Kim på egen hand ta bort tejp och buntband och kalla på hjälp.

fick punktering under flykt på cykel

Vem är då Yanis Yabba? Jo, enligt honom själv var han en av fem som tog sig in på hotellet för att råna Kim, men han stannade på bottenvåningen och kom aldrig i kontakt med henne. När hans kompanjoner återvände från själva hotellrummet fick han sin beskärda del av bytet vilket inkluderade Kims mobiltelefon och smycken värda i vart fall 320.000 kronor.

Yanis Yabba med sin bok.

Han beskriver i boken att Kim var ett okänt namn för honom, allt han visste var att hon var ”gift med en amerikansk rappare”, alltså Kanye West.

Annons

Rånarna hade alla olika flyktmedel, Yanis Yabbas var en cykel. Men, berättar han i boken, han fick punka på vägen och tappade dessutom en del av bytet när han ramlade omkull med cykeln. På Kims mobil såg han en rad samtal komma in, bland annat ett från Tracy Chapman. ”Herre gud, detta måste vara ett skämt”, minns han att han tänkte.

Den franska tv-kanalen France Télévision har intervjuat Yanis som menar att han idag ångrar sin inblandning i rånet.

– Jag ångrar mig på djupet, säger Yanis Yabba till France Télévision.

Yanis Yabba greps 2017 och satt häktad i 18 månader innan han släpptes mot borgen. Han inväntar nu rättegång och dom.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons