Kanye Wests namnbyte efter skilsmässan från Kim Kardashian

25 aug, 2021 
AvSaga Pettersson
Kanye West ansöker om att få byta för- och efternamn
I början av året blev det känt att Kim Kardashian West och Kanye West lämnat in en skilsmässoansökan. Nu har Kanye West lämnat in en ansökan om att få byta namn – helt.
Annons
Allt om familjen Kardashian/Jenner
Allt om familjen Kardashian/Jenner

Kanye West, vars fullständiga namn är Kanye Omari West, har lämnat in en ansökan till en domstol i Los Angeles om att få byta namn, och heta Ye – enbart. Inget annat förnamn och heller inget efternamn. Nyhetsbyrån AP har tagit del av dokumentet, och enligt dem ska anledningen till Kanyes önskade namnbyte handla om ”personliga skäl”.

Men det är inte första gången vi hör om att han vill byta namn till Ye. I en tweet 2018 skrev han:

”Tidigare känd som Kanye West. Jag är YE”.

Kim vill inte byta namn

Tidigare i år blev det känt att Kanye West och Kim Kardashian West beslutat sig för att skiljas, efter att de gift sig 2014. Någon som däremot inte har planer på att byta namn är Kim, som i skilsmässoansökan inte bad om att ta bort namnet West.

Det forna parets fyra barn bär efternamnet West – North, 8, Saint, 5, Chicago, 3, och Psalm, 2.

Kim med barnen North, Chicago och Saint.
Kim med barnen North, Chicago och Saint.MEGA

Orsaken till skilsmässan

Det tog månader innan vare sig Kim eller Kanye kommenterade skilsmässan efter att den blivit offentlig. I ett avsnitt av Keeping up with the Kardashians som släpptes i juni hörde vi för första gången Kim prata om skilsmässan.

Annons

– Jag kan inte göra det här mer, ärligt talat. Varför har jag fastnat på den här platsen i flera år? Han flyttar till en annan stat varje år. Jag måste hålla ihop så att jag kan uppfostra barnen. Han är en fantastisk pappa, han har gjort ett otroligt jobb, säger hon i realityserien, hon fortsätter:

– Jag känner mig så misslyckad. Det är mitt tredje äktenskap. Ja, jag känner mig som en förlorare, men jag inte ens tänka på det. Jag vill vara lycklig.

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar