Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Känner du igen huset i Barracuda queens? Här är varför!

07 jun, 2023 
AvLouise Berglund
Barracuda queens
Känner du också igen bokhyllan från första inbrottet i nya tv-serien Barracuda queens? Eller kanske tegelväggen vid uteplatsen? Här är förklaringen till varför inspelningsplatsen känns bekant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Barracuda Queens – "Visste inte hur man höll en handtelefon"Brand logo
Barracuda Queens – "Visste inte hur man höll en handtelefon"

Barracuda queens är Netflix nya originalserie, löst baserad på fallet Lidingöligan. Alltså den stöldliga som gjorde inbrott i Stockholms rika förorter på 1900-talet och stal allt från konst till smycken och viner.

Huvudrollerna i den nya tv-serien spelas av Alva Bratt, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Tea Stjärne och Sarah Gustafsson. Tjejgänget med namnet Barracuda queens bor på Djursholm och blir skuldsatta efter en vild partyresa till Båstad. För att betala krediträkningarna och den extra notan från hotellet på grund av en vattenläcka de orsakat, börjar de stjäla från grannar och bekanta.

Annons
Alva Bratt i Barracuda queens på Netflix
Alva Bratt i rollen som Lollo Millkvist i Barracuda queens. Notera spiraltrappan i bakgrunden.

Det första inbrottet görs i ett stort tegelhus. Efter att ha smugit längs husets uteplats krossar tjejerna glaset till en ytterdörr och kliver in i ett matrum. Kanske tänkte du i den scenen precis som jag att ”den där bokhyllan ser bekant ut”. Jag spolade då tillbaka och tog mig en titt på uteplatsen gänget just passerat med ficklampor i högsta hugg. Betong och rabatter inramade med cortenstål.

Huset i Barracuda queens på Netflix är Unckel house

Den inredningsintresserade känner kanske igen huset från Instagram. Och ja, det är Unckel house som använts som inspelningsplats. Den nyinflyttade tjejen Amina (spelad av Sarah Gustafsson) bor i huset i serien och innan hon (spoiler alert!) går med i stöldligan är faktiskt hennes mammas smycken det första bytet tjejerna är på jakt efter. Inbrottet blir dock misslyckat eftersom Amina råkar var hemma trots att föräldrarna är bortresta.

Annons
Amina i Barracuda queens på Netflix
Sarah Gustafsson i rollen som Amina Kahlil in Barracuda queens. Notera tegelväggen hon lutar sig mot.

Unckel house är en arkitektritad tegelvilla från 1968 med ett eget konto på Instagram som drivs av ELLE-poddaren Emma Unckel. Hon bekräftar för ELLE att hennes hus används under inspelningen.

På husets Instagramkonto kan följarna ta del av renoveringen av huset och inredningsprocessen när det kommer till allt från trappräcken till specialdesignade bastudörrar och plantering av magnoliaträd i trädgården. Det senaste projektet är ett pågående poolbygge.

Barracuda queens hade premiär på Netflix den 5 juni.

Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons