Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kändisarnas reaktioner på osäkra USA-valet: ”Djupt andetag”

04 nov, 2020 
AvAino Oxblod
AvJessica Rådne
Efter den amerikanska valnattens osäkra resultat, där det ser ut att kunna dröja dagar innan man vet vem som vunnit, är det nu många stjärnor som har reagerat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så påverkas du av presidenten i USABrand logo
Så påverkas du av presidenten i USA

Det amerikanska presidentvalet engagerar människor över hela världen, inte minst de som bor i USA. Under valkampanjen har stjärnor som Bruce Springsteen, Lady Gaga och Jon Bon Jovi alla gått ut och stöttat Joe Biden på hans kampanjmöten, medan Donald Trump har fått stöd av Kid Rock och rapparen Lil' Pump.

När valresultatet började sippra in på onsdagsmorgonen svensk tid stod det klart att det kommer hänga på de stora mängderna poströster att avgöra presidentvalet, något som kan ta dagar.

Den emotionella karusellen har fått många kändisar att gå ut och ventilera på sociala medier.

Så reagerar kändisarna efter valnatten

Oscarsbelönade skådespelerskan Charlize Theron vill inte att Trump ska bli omvald, men väljer att fokusera på att den första transpersonen någonsin har valts in i senaten.

”Vi är alla en hög av ångest nu, men vi kan i alla fall fira den här fantastiska nyheten”, skriver Charlize Theron på Twitter.

Annons

Avengers-skådespelaren Mark Ruffalo har varit en högljudd motståndare till Trump, och använt sina plattformar för att få folk att rösta på Biden istället. Han vill nu lugna sina följare och få dem att lita på att valet inte är avgjort än.

”Ta ett djupt andetag folk. Kom ihåg den röda illusionen. Vi kommer inte veta de viktiga staterna i kväll”, skrev Mark Ruffalo på Twitter.

Kändisarnas ilska mot Trump

Talkshow-programledaren Jimmy Kimmel reagerade på att Donald Trump anklagade Joe Biden för att ha stulit valet.

”En man som inte ens har förlorat valet, hävdar att valet har blivit stulet”, skriver Kimmel.

Skådespelaren John Cusack, känd från filmer som Serendipity och 2012, tycker att Trump är galen.

”Trump vill sluta räkna röster – han menar att lagliga röster är olagliga för att han bestämmer det – strunt – allt som kommer ur hans mun är en lögn. Han har ingen makt att personligen bestämma om folks röster ska räknas – det är skyddat. Han är galen, vi kommer vinna”, skriver Cusack på Twitter.

Bland de som stöttat demokraterna och Joe Biden på sociala medier fram till valet finns också Ariana Grande, Beyoncé och Taylor Swift.

LÄS MER:

Hon är den första transpersonen med högst politisk position någonsin i USA

De mest inflytelserika First Ladies genom tiderna

5 inspirerande tv-serier om kvinnor i politiken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons