Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kändisarnas dyraste skilsmässor genom tiderna

05 nov, 2020 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Det blir inte alltid som man tänkt sig med kärleken och äktenskapet. Att skilja sig kan dessutom bli en riktigt dyr affär. Fråga bara dessa stjärnor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Paren som visar att det finns äkta kärlek i HollywoodBrand logo
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood

Underhåll för barn, rättegångskostnader och förmögenheter som ska delas lika. Det finns många utgifter som kan skena iväg för kändispar som väljer att gå skilda vägar.

Men kosta vad det kosta vill, här är stjärnorna som hellre pungade ut miljontals dollar än stannade kvar i sina olyckliga äktenskap.

Jennifer Lopez och Cris Judd

J.Lo och Chris Judd träffades på inspelningen av hennes musikvideo till låten Love Don’t Cost A Thing. Deras äktenskap varade under nio månader år 2000 och skilsmässan blev en dyr historia. Hon fick nämligen betala ut ersättning till honom motsvarande 14 miljoner dollar. Jennifer Lopez är idag förlovad med Alex Rodriguez vars egen kostsamma skilsmässa finns att läsa om i nästa punkt…

Annons

Alex Rodriguez och Cynthia Scurtis

Ja, för när ex-frun Cynthia Scrutis ansökte om skilsmässa fån baseballstjärnan Rodriguez år 2008 ville hon få behålla deras gemensamma mansion i Florida, värd 12 miljoner dollar, samt få en del av hans lön som den säsongen låg på 28 miljoner dollar. Deras slutgiltiga överenskommelse har ännu inte blivit offentlig, men uppskattningsvis fick Cynthia en utdelning på kring 26 miljoner dollar.

Adele och Simon Konecki

Adele och Simon Konecki gifte sig under en hemlig ceremoni år 2016 och det dröjde till året därpå innan hon offentliggjorde äktenskapet. I april 2019 kom nyheten om deras skilsmässa. På Adeles egen begäran har domstolen i Los Angeles inte offentliggjort några detaljer om fallet. Uppgifter till brittiska The Sun har ändå gjort gällande att paret delade lika på hela sångerskans förmögenhet då de inte hade några äktenskapsförord. Om så stämmer traskade Konecki iväg med kring 90 miljoner dollar på fickan.

Annons

Angelina Jolie och Brad Pitt

Hollywoodstjärnorna Angelina Jolie och Brad Pitt träffades som så många andra på jobbet. De gifte sig 2014 och två år senare ansökte Jolie om skilsmässa. Pitt har förklarat att det handlat om hans alkoholism medan hon har uppgett för Vouge att hon lämnade honom ”för min familjs välmåendes skull”.

Pitt ska enligt uppgift ha erbjudit Jolie 100 miljoner dollar i förlikning. Skilsmässan har inte gått igenom ännu.

Elin Nordegren och Tiger Woods

Efter sex års äktenskap och en rad otrohetsaffärer, blev golfproffset Tiger Woods år 2010 lämnad av svenska hustrun Elin Nordegren. Hon fick 110 miljoner dollar i förlikning, pengar som bland annat gått till att försörja parets två gemensamma barn.

Annons

Heidi Klum och Seal

Supermodellen Heidi Klum och sångaren Seal skilde sig efter sju år som äkta makar. Enligt Heidi ska Seals häftiga humör har skrämt så väl henne som de tre barnen. I ett gemensamt uttalande skrev paret år 2012: ”Vi har haft den djupaste respekten för varandra under vår relation och vi kommer fortsätta att älska varandra väldigt mycket, men vi har vuxit isär”. Deras förlikning ska ha landat på någonstans mellan 50-70 miljoner dollar.

Annons

Madonna och Guy Ritchie

När makarna Madonna och Guy Ritchie år 2008 skilde sig efter knappt 8 års äktenskap, uppgav de olika anledningar. Guy menade att deras relation liknat en såpopera, medan Madonna hävdade att de tappat gnistan. ”Tiden går, man delar livet, får barn och så uppstår sprickor i fasaden. Då är det inte lika romantiskt längre”, sa hon. Deras uppgörelse ska enligt beräkningar ha landat på mellan 76-92 miljoner dollar.

Johnny Depp och Amber Heard

Pirate of the Caribbean-skådisen Johnny Depp och The Danish Girl-stjärnan Amber Heards skilsmässa har varit en riktig följetång. De träffades på jobbet 2009 och gifte sig i Las Vegas 2015. Efter drygt ett år ansökte Heard om skilsmässa med anklagelser om misshandel. Depp stämde Heard för förtal 2019 och menade att det varit hon som misshandlat honom. I slutändan fick Heard 7 miljoner dollar som kompensation för hela soppan, pengar hon efterskänkte till välgörenhet.

Foto: TT

Källa: Marie Claire

LÄS MER:

Kändisar som slagit igenom på sociala medier

Hantera det tuffa 2020 som Beyoncé

Kändisarna som Disneyprinsessor – magiska bilderna du bara måste se!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons