Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Kändisarna som skaffat barn på egen hand – helt utan partner

13 mar, 2022 
AvElin Jonsson
Kändisarna som skaffat barn på egen hand – utan partner
Partner? Nej tack!
Här har vi samlat nio kändiskvinnor som valt att skaffa barn på egen hand.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

Fler och fler kändisar bevisar allt oftare att man inte behöver en partner för att skaffa sig barn. Här har vi därför samlat en drös med kändiskvinnor som valt att skaffa ungar på egen hand.

Mycket nöje!

Sandra Bullock

Till en början var det aldrig Hollywood-skådisen Sandra Bullocks plan att skaffa barn på egen hand. När hon påbörjade adoptionsprocessen var hon tillsammans med den notoriskt otrogne Jesse James. När hon senare, 2011, fick nys om hans vänsterprassel tog relationen slut, men valde att slutföra adoptionen med hennes son Louis Bardo Bullock ändå. Idag har sonen hunnit fylla tolv år – och inte bara det. 2015 valde Sandra Bullock att adoptera ännu ett barn, tioåriga dottern Laila Bullock.

Annons

– När jag tittar på Laila så finns det inte en enda tanke om att hon skulle varit någon annanstans, sa hon när hon var omslagsmodell på amerikanska magasinet People i samma veva som hennes andra adoption var helt klar.

– Dom här barnen kom helt rätt, vid helt rätt tidpunkt, fortsatte hon.

Naomi Campbell

51-åriga Naomi Campbell chockade världen när hon förra året berättade att hon blivit mamma till en dotter. Eftersom att ingen sett henne med en gravidmage var det flera som spekulerade i hur den lilla flickan kommit till. Om Naomi helt lyckats dölja sin graviditet, om hon används sig av en surrogatmamma eller om hon adopterat. Snart efter nyheten om dottern kommit med storken bekräftade hon i Vogue att det inte rörde sig om adoption.

Angelina Jolie

Innan uppbrottet från Billy Bob Thornton 2002 hade Angelina Jolie ansökt om att få adoptera barn från Kambodja. Men precis som Sandra Bullock valde Angelina Jolie att fullfölja sin adoption trots separationen och blev då mamma till lille Maddox, 20. Sedan levde hon livet som singelmamma och valde att adoptera dottern Zahara Marley från Etiopien. När förhållandet med Brad Pitt blev känt för allmänheten adopterade han även barnen och blev därmed deras pappa.

Annons

– Sedan det att jag var ett barn har jag alltid drömt om att adoptera, sa Angelina Jolie till Vanity Fair.

Idag har Angelina Jolie totalt sex barn Maddox, Vivienne, Knox, Pax, Shiloh och Zahara.

Mindy Kaling

The Office-stjärnan Mindy Karling födde dottern Katherine Swati 2017, detta utan att avslöja om det fanns någon partner med i bilden. Hon har däremot varit noga med att poängtera att hon uppfostrar dottern på egen hand.

– Efter det att min dotter föddes... Jag minns när jag tog henne hem för första gången och bara: ”Huh, om man tänker film och tv nu, så är det här tiden där min mamma och make borde vara här och dela den här stunden med mig.”

Annons

– Och så kollade jag mig omkring och hade varken eller, och i ett kort ögonblick så var det väldigt läskigt. Typ: ”Kan jag göra det här helt själv?” Men så försvann den känslan eftersom i verkligheten gör jag det inte själv. Jag har både familj och vänner som älskar och stöttar mig, sa hon under ett tal 2018, enligt amerikanska ELLE.

2020 födde hon sitt andra barn, sonen Spencer – även denna gång valde hon att hålla tyst om den eventuella pappan.

Charlize Theron

Skådespelaren Charlize Theron har varit öppen med att hon alltid velat adoptera.

– Min mamma hittade ett brev som jag skrivit som barn. Där det stod: ”Kan du snälla ta mig till ett barnhem så jag kan få adoptera en bebis.” Jag har liksom alltid vetat att jag skulle adoptera, berättade hon 2012 i Madison magazine.

Annons

Samma år blev drömmen sann då hon adopterade sitt första barn, Jackson. Charlize Theron har förklarat att hon aldrig haft en tanke på att skaffa barn på egen hand, men samtidigt ville hon inte vänta på att hon skulle hamna i en relation för att det skulle ske.

– Du vet, jag tror inte att någon mamma sikta på att vara ensamstående. Det var i alla fall inte min önskan. Men så blev det, fortsatte hon.

Sensommaren 2015 adopterade hon även dotter August, som vid ett tillfälle sagt:

– ”Mamma, du behöver en pojkvän”. Varpå jag svarade att ”Nej du, det behöver jag inte”, berättade hon i Diane von Furstenbergs podcast InCharge With DVF.

Rosario Dawson

2014 välkomnade Rosario Dawson sin då 11-åriga dotter Isabella ”Lola” Dawson till familjen. Rosario Dawson har berättat att hon själv blev intresserad av adoption efter det att hon fick veta att den som hon trodde var hennes pappa, inte var hennes biologiska pappa. Rosario Dawson har tidigare sagt att hon älskar hela adoptionen, och att Lola som idag är tjugo år gammal har gjort hennes liv så mycket bättre.

Annons

– Att en ung person flyttar in med en gör att man blir väldigt aktsam och man får jobba igenom en massa grejer som för båda är helt nytt. Det är ju helt annorlunda om man är gravid och liksom ser ens barn växa ihop och upp med en. Så nu är det en annan process i det man ser hur vi kommer varandra närmare och närmare. Vi två är en familj, och det är så himla vackert, sa hon till magasinet Health förra året.

Carola Häggkvist

Dottern Zoe Häggkvist, 12, adopterade Carola Häggkvist 2012, innan bodde den då treåriga Zoe på Door of hope, ett barnhem för bortlämnade barn i Johannesburg i Sydafrika. Men när hon äntligen kom hem var lyckan total.

Annons

– Det var så stort, det är så stort. Det är vi nu. Vi har kanske inte samma färg på huden men vi har samma färg på blodet. Jag brukar säga till Zoe att jag inte är hennes magmamma utan att hon föddes ur mitt hjärta, har Carola Häggkvist tidigare sagt till Aftonbladet.

Kristin Davis

Precis som sin karaktär i Sex and the City valde Kristin Davis att adoptera dottern Gemma Rose 2011. Hon ville inte gå runt och vänta på att hon skulle skaffa sig en relation. Året efter adoptionen öppnade hon upp för journalisten Anderson Cooper, och hon gjorde klart att adoptionsprocessen inte passerade utan hinder.

Annons

– Det är läskigt, stor del eftersom man aldrig vet om det kommer gå vägen. Man sitter som på nålar hela tiden. Jag har alltid haft tankar om att adoptera, det har alltid varit ett alternativ. Så jag påbörjade processen, men den är lite krånglig. Det finns så mycket olika regler, och om du är singel så är det svårare

– Men att det gick vägen är det största som hänt mig, jag känner mig så välsignad.

2018 valde hon även att adoptera sonen Wilson.

Petra Mede

Den 52-åriga skådespelaren Petra Mede, 52, är just nu gravid i sjätte månaden och i TV4 berättade hon att hon inte gör detta tillsammans med någon partner.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, säger Petra Mede.

Sedan tidigare är Petra Mede ensamstående mamma till nioåriga dottern Adeline, som hon har tillsammans med sin ex-partner Mattias Günther.

Foto: TT/Instagram

Annons