Kändisarna som sitter i hemkarantän på grund av corona

Sophie Turner och Joe Jonas.

Lady Gaga, Joe Jonas och Sophie Turner. Även kändisar drabbas av coronas framfart, och får ställa om sina liv som oss andra. Här är kändisarna som har försatt sig själva i hemkarantän på grund av coronapandemin.
16 mars, 2020

VIDEO: ALLT OM SOPHIE TURNER OCH JOE JONAS RELATION

Allt om relationen mellan Sophie Turner och Joe Jonas
Slå på ljud

 

Coronapandemin fortsätter att påverka hela världen och flera kändisar uppmanar nu andra att stanna hemma för att stoppa spridningen av viruset. Hashtaggar med samma budskap, bland annat #StaytheFHome, #flattenthecurve och #stayhomesavelives, har också ökat i popularitet den senaste tiden.

En del kändisar har tagit ett steg längre och har försatt sig själva i hemkarantän, och uppmanar sina miljontals följare att göra detsamma. Här är dessa!

Joe Jonas och Sophie Turner

Sophie Turner och Joe Jonas.

Sophie Turner och Joe Jonas.

Sophie Turner, som enligt uppgift ska vara gravid med sitt första barn, lade upp en bild på sin Instastory där hon och maken Joe Jonas bär munskydd. I helgen meddelade också Joe Jonas på sitt Instagram-konto att Jonas Brothers har ställt in sin show i Las Vegas som skulle pågå mellan 1 och 18 april.

”Vi har följt situationen och efter noga övervägningar och en ökande oro för våra fans, turnépersonal och vår familjs hälsa så har vi bestämt att ställa in vår Las Vegas-show mellan 1-18 april. Vi tog inte lätt på det här beslutet. Vi var så exalterade över möjligheten att dela med oss av en fantastisk show med er, men inget är viktigare än allas hälsa och säkerhet.”

Sophie Turner och Joe Jonas.

Sophie Turner och Joe Jonas.

Lady Gaga

Lady Gaga.

Lady Gaga.

Lady Gaga befinner sig just nu i hemkarantän med sina hundar i hemmet i Los Angeles, och uppmanar alla sina följare att göra likadant.

”Det är inte det lättaste för alla just nu men det snällaste/den mest hälsosamma grejen vi kan göra är att försätta oss själva i karantän och inte umgås med folk över 65 eller i stora grupper. Jag önskar att jag kunde träffa mina föräldrar just nu men det är mycket tryggare att inte göra det så att de inte blir sjuka om jag skulle ha det. Jag hänger hemma med mina hundar. Jag älskar er världen, vi kommer att komma igenom det här.”

Heidi Klum

Heidi Klum och maken Tom Kaulitz.

Heidi Klum och maken Tom Kaulitz.

Den förra supermodellen och tv-profilen Heidi Klum berättade på Instagram att hon och hennes man har känt sig sjuka hela veckan och därför befinner sig i karantän ifrån varandra för att de inte ska smitta andra och sig själva. Det trots att hon helst hade velat ”hålla om honom och kyssa honom”, enligt inlägget.

”Att distansera sig socialt är vad vi alla behöver göra just nu för att ta ansvar som medborgare i världen. Vi kämpar alla tillsammans och det är upp till oss att skydda våra nära, grannar och våra samhällen”, skrev hon bland annat.

Ariana Grande

Ariana Grande och alla kändisar på Grammy awards 2020

Ariana Grande.

Ariana Grande är en av de kändisar som har gått ut hårdast på Twitter om vikten av att ta coronaviruset på allvar och uppmanar även alla sina fans att stanna hemma, även att hon förstår att alla inte har ekonomisk möjlighet att göra det.

”Jag vill inte vara respektlös mot någon som inte har privilegiet att ställa in jobb eller att stanna hemma från jobbet. Men det här är en nationell nödsituation och en global pandemi”, skriver hon i ett Twitter-inlägg.

Taylor Swift

Taylor Swift.

Taylor Swift.

Även sångerskan Taylor Swift ser till att hålla sig hemma och har också betonat vikten av stanna hemma för att stoppa virusets spridning ytterligare.

”Jag följer er online och jag älskar er så mycket och vill uttrycka min oro över att saker inte tas på tillräckligt stort allvar just nu. Jag ser att många träffas, hänger och att många fester fortfarande sker. Det här är en tid att ställa in planer och faktiskt isolera dig själv så mycket du kan, och att inte anta att bara för att du inte känner dig sjuk så smittar du till någon äldre eller någon som är sårbar för det här. Det här är en riktig läskig tid men vi måste göra sociala uppoffringar just nu.”

Taylor Swift på sin Insta Story.

Taylor Swift på sin Instastory.

Miley Cyrus

Miley Cyrus visar upp nya hockeyfrillan.

Miley Cyrus.

Även sångerskan Miley Cyrus befinner sig i hemkarantän och uppmana i ett inlägg på sitt Instagram-konto sina följare att visa omtanke och respekt mot andra i en kris som denna.

”Ingen behöver varenda soppa i affären. Ju mer vi bunkrar kommer varorna att bli dyra och svåra att få tag på, vilket gör att många kommer bli utan viktiga varor. Det här är en bra tid att öva på återhållsamhet. Det är otroligt svårt att göra smarta val när man har panik men tänk efter innan du följer rädslan och inte tar hänsyn till andra”, skriver hon bland annat.

Tom Hanks och Rita Wilson

Tom Hanks och Rita Wilson.

Tom Hanks och Rita Wilson.

Skådespelarparet Tom Hanks och Rita Wilson var bland de första i kändisvärlden som gick ut med att de är smittade med coronaviruset, och befinner sig just nu i karantän i Australien. Paret befann sig i landet då Tom Hanks medverkar i regissören Baz Luhrmanns kommande film om Elvis Presleys liv, och har lagt ut flera uppdateringar från Instagram om sin situation. De har bland annat berättat att de lider av symptom som trötthet, förkylning och värk i kroppen.

”Hej vänner. Rita och jag vill tacka alla här som tar så väl hand om oss. Vi har Covid-19 och är isolerade så att vi inte sprider det till någon annan. Det finns de som kan bli allvarligt sjuka om de smittas. Vi tar en dag i taget. Det finns saker vi alla kan göra för att ta oss igenom det här, genom att följa experternas råd och ta hand om oss själva och varandra, inte sant?”.

Foto: TT

LÄS MER:

Inspelningen av Euphoria avbryts – på grund av corona

Margaux vill nå ut med rätt information om corona

Här är filmpremiärerna som skjuts upp på grund av corona