Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Jennifer Aniston om Vänner: ”En hel generation som finner serien stötande idag”

30 mar, 2023 
AvLinda Strömbäck
Jennifer Aniston
Det har snart gått 30 år sedan en av 90-talets största serier Vänner hade premiär. Nu berättar Jennifer Aniston att synen på komedi förändrats drastiskt sedan seriens aktuella dagar, och att den idag kan uppfattas annorlunda av de nya generationerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Se skådespelarnas första filmrollerBrand logo
VIDEO: Se skådespelarnas första filmroller

Serien Vänner hade premiär 1994 med stjärnor som Jennifer Aniston, Courteney Cox och Lisa Kudrow i spetsen. Sitcomen som handlar om vännerna Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey och Chandler och deras liv i New York, har blivit prisbelönad som Framstående komediserie av Grammy Awards och även skådespelarna har tagit emot flera priser för sina insatser. Men tre decennier efter seriens premiär har skämten i den hyllade serien inte landat lika väl hos den yngre generationen, menar Jennifer Aniston.

Jennifer Aniston om komik

I en ny intervju med AFP säger Jennifer Aniston att komik har blivit mycket mer komplicerat än tidigare.

Annons

– Idag är det lite knepigare eftersom man måste vara väldigt försiktig, vilket gör det väldigt svårt för komiker då det fina med komik är att vi gör narr av oss själva och livet, säger Jennifer Aniston till nyhetssajten.

– Förut kunde man skämta om trångsynta personer och skratta åt det. Det var hysteriskt kul och allt handlade om att utbilda folk om hur löjliga människor var. Nu är vi inte tillåtna att göra det längre.

Vänner 1994
Vänner 1994.

Jennifer Aniston om Vänner

I intervjun använder Jennifer Aniston serien Vänner som ett exempel, och menar att folk såg förbi de mer kontroversiella delarna när serien sändes.

– Det finns en hel generation unga människor idag, som tittar på gamla avsnitt av Vänner och finner dem stötande. Det fanns saker som inte var avsiktliga, och andra som vi borde ha tänkt igenom mer, men jag tror inte att det var lika känsligt förr som det är idag, säger Jennifer.

Skådespelaren säger också att det är tragiskt att känsligheten kring skämt kan vara orsaken till varför det produceras färre komedier idag.

– Alla behöver ha roligt. Världen behöver humor! Vi kan inte ta oss själva på för stort allvar – speciellt i USA där alla är så splittrade, säger Aniston.

Källa: Hollywood Reporter, Foto: TT

SE OCKSÅ: Jennifer Anistons stilresa genom årenBrand logo
SE OCKSÅ: Jennifer Anistons stilresa genom åren
Annons