Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 nya utvalda tv-serier och filmer att se fram emot

22 mar, 2023 
AvLouise Berglund
Hedda Stiernstedt i Netflixfilmen One more time
Verklighetsbaserat drama om uppmärksammat rättsfall, en ny romcom och dessutom: en skräckkomedi på kryssningsfartyg. ELLEs Louise Åström väljer ut 5 tv-serier och filmer att se fram emot med premiär i vår.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

Våren innebär nya tv-serier och filmer. Bland kommande nyheter finns både mörka komedier och tv-serier baserade på och inspirerade av verkliga fall och historier.

I handlingarna ryms allt från mord på kryssningsfartyg, en huvudkaraktär som lever dubbelliv, drömmar om att bli skribent och fallet om sjuksköterskan som skakade Skandinavien.

Här är 5 nya filmer och tv-serier att se fram emot i vår:

Wreck – SVT

Tv-serien Wreck på SVT

Wreck är titeln på en skräckkomedi som består av sex avsnitt och utspelar sig på ett kryssningsfartyg. 19-årige Jamie Walsh tar jobb på fartyget under falskt namn för att ta reda på vad som hänt med hans syster. Hon jobbade på båten men påstås ha begått självmord ombord, vilket Jamie inte tror stämmer. Och kanske ligger det något i det för plötsligt börjar en mördare i ankmask attackera de anställda med kniv och allt tar en snabb vändning.

Annons

Wreck har premiär på SVT den 23 mars.

Leva Life – Viaplay

Tv-serien Leva life på Viaplay

Hanna Ardéhn rakade av sig håret inför rollen som 24-åriga Nora i Leva life. Tv-serien är inpsirerad av en verklig historia och kretsar kring Nora som har nytt jobb på en tidning, ett nära kompisgäng och stora drömmar. Plötsligt kastas allt omkull när man upptäcker en stor cancertumör i hennes mage. Samtidigt är hon fast besluten att leva life och skapar ett komplicerat dubbelliv där hon måste kombinera kändisevent och intervjuer med cellgifter och dödsångest. Resan blir svår och omvälvande, men också rörande.

Annons

Leva life har premiär på Viaplay den 5 april.

Tiny beautiful things – Disney+

Tv-serien Tiny beautiful things på Disney+

Tiny beautiful things är en originalserie från Disney+ som är baserad på boken med samma namn av av Cheryl Strayed. Boken är en samling essäer från hennes spalt hon skrev anonymt på onlinetidningen The Rumpus. Huvudkaraktären i tv-serien heter Clare och hennes drömmar om att bli skribent har inte gått som planerat. Det har inte heller äktenskapet med Danny gjort. Dessutom är hennes relation med dottern Rae inte som den brukade vara. Plötsligt får Clare ett erbjudande från en gammal vän om att ta över spalten Dear sugar där läsarna får råd. Och även om hon kanske inte riktigt känner att hon är kapabel till det just nu tackar hon ja. Genom spalten får vi ta del av Clares liv, kamp och drömmar och på vägen inser hon att det kanske inte alls är för sent.

Annons

Tiny beautiful things har premiär på Disney+ den 7 april.

One More Time – Netflix

One more time på Netflix

Hedda Stiernstedt spelar huvudrollen Amelia i filmen One more time, en dramakomedi på Netflix. Konceptet andas gammal 90-tals romcom med en dramatisk twist. 40-åriga Amelia blir påkörd av en lastbil natten till sin födelsedag. När hon vaknar är året plötsligt 2002 och det är hennes 18-årsdag. Nu får hon chansen att uppleva den stora dagen igen och dessutom skapa livet på det sätt hon tänkt att det skulle bli. Dock fortsätter hon vakna upp samma dag om och om igen och måste lista ut vad det är hon måste göra för att hitta tillbaka till nuet.

Annons

One more time har premiär på Netflix den 21 april.

Sjuksköterskan - Netflix

Tv-serien Sjuksköterskan på Netflix

Tv-serien Sjuksköterskan är baserad på den sanna historien om den danska sjuksköterskan som dömdes för fyra mordförsök. På sjukhuset i utkanten av Danmark sker sällan förändringar i personalen, alla känner alla. Men när Pernille Kurzmann börjar på sitt nya jobb blir hon snabbt vän med den charmiga och karismatiska Christina Aistrup Hansen. Hon verkar vara jättebra på sitt jobb, älskad av alla och är alltid först på plats vid en nödsutiation. Efter ett tag börjar dock Pernille inse att allt inte står rätt till och bestämmer sig för att försöka avslöja sanningen. Tv-serien är baserad på Kristian Corfixens bok Sjuksköterskan:Fallet som skakade hela Skandinavien – baserad på fallet från 2015.

Annons

Sjuksköterskan har premiär på Netflix den 27 april.

Annons