Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Hedda Stiernstedts insikt om relationer: Våga klippa banden

27 dec, 2021 
AvJessica Rådne
Hedda Stiernstedt
Det tog tid men till slut insåg Hedda Stiernstedt att det är okej att klippa bort människor ur i sitt liv. Det berättar hon nu i Damernas Värld.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"Brand logo
Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"

Hedda Stiernstedt, 34, fick sitt stora genombrott i Vår tid är nu på SVT 2017. Serien gick i fyra säsonger och för sin insats vann Hedda flera fina priser så som Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion på Kristallen 2018 och Dagens Nyheters kulturpris i kategori Film 2019.

hedda stiernstedt i vår tid är nu
Hedda Stiernstedt spelade Nina Löwander i Vår tid är nu på SVT.

I början av sin karriär hade Hedda svårt att se att vissa människors inflytande skadade henne. Nu har hon lärt sig en läxa, berättar skådespelaren i Damernas Värld.

Annons

Utmanar sin separationsångest

Det är i en intervju med rubriken Hedda Stiernstedt delar sina 5 livsråd som skådespelaren förklarar att en vändpunkt kom när hon insåg att det är okej att göra sig av med dåliga relationer.

– Du får göra dig av med pissiga människor. Klipp! Fort! Spara bara de bra och var lojal mot dem. Ride or die, säger Hedda till Damernas värld.

– Omge dig med människor som stöttar dig. Och skulle det vara så att de inte är glada för din skull och i stället dömande, så är det helt okej att klippa folk ur ditt liv. Jag får lätt separationsångest, så detta tog lång tid för mig att lära mig, berättar hon.

Hedda Stiernstedt lever drömliv i Paris

På senare år har Hedda landat i vilka människor hon vill omge sig med och hur hon vill leva sitt liv. När ELLE intervjuade stjärnan i mars 2020 berättade hon om sin och pojkvännen Alexis Almströms flytt till Paris.

– När jag var yngre tänkte jag alltid: ”Jag vill ha mer liv.” Men jag skulle aldrig ha kunnat tänka ut att livet skulle bli så här bra: Jag är i Paris. Bor i en vindsvåning. Och skriver på ett manus. Med min kille – som jag är kär i!

Annons

Att livet blivit så bra har hon sig själv att tacka för.

– Jag lever mitt drömliv på grund av att jag någonstans på vägen insåg att jag själv måste skapa det, sa Hedda till ELLE.

Rådet till unga skådespelare

Alexis Almström och hedda stiernstedt
Alexis Almström och Hedda Stiernstedt träffades på nattklubben Debaser i Stockholm 2002.

Alexis och Hedda har varit ett par i över 9 år. Nog för att hon själv sett till att skapa drömlivet, men i den färska intervjun med Damernas Värld passar Hedda på att även ge credd till människor hon mött på vägen, speciellt i yrkeslivet.

– Jag får många frågor av unga skådisar om vad som varit viktigast i min karriär. Jag har egentligen bara ett svar: andra människor. I mitt fall var det ett gäng musiker som fick mig att våga satsa på skådespeleriet, så det är inte alltid en spikrak linje, säger Hedda.

Hon poängterar att det inte har handlat om att hon omgett sig enbart med likasinnade. Hennes filosofi om att ha rätt folk omkring sig ”går att applicera på alla sorters drömmar”.

– Men ibland kan det vara förlösande att söka upp någon som redan gör det du vill göra, för att våga komma i gång, säger stjärnan i DV.

Källa: Damernas Värld

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons