Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Hedda Stiernstedt om hur hon skapat sitt drömliv

20 mar, 2020 
AvNina Nyström
hedda stiernstedt
Ett liv likt Hedda Stiernstedts händer inte bara. Hon har själv skapat det. I en stor intervju berättar hon om framtiden, drömmarna, det stora drivet – och nycklarna till drömlivet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"Brand logo
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"

Är du också nyfiken på vad Hedda Stiernstedt pysslat med efter Vår tid är nu? Just nu är hon bioaktuell i filmen Min pappa Marianne tillsammans med Rolf Lassgård, numera en kär vän till Hedda. Under hösten har hon arbetat med den sista säsongen av Vår tid är nu (för du vet väl att det kommer en bonussäsong av Vår tid är nu?) – och Hedda utlovar att det kommer dras rejält i kärleksspaken!VIDEO: ”MODEINTRESSET FÖDDES NÄR JAG SLUTADE KLÄ MIG FÖR MÄN”

I en stor intervju i Damernas Värld berättar hon också att hon sedan dess har tillbringat en längre tid i Paris, där hon tillsammans med pojkvännen Alexis Almström skrivit på en manusidé.

– När jag var yngre tänkte jag alltid: ”Jag vill ha mer liv.” Men jag skulle aldrig ha kunnat tänka ut att livet skulle bli så här bra: Jag är i Paris. Bor i en vindsvåning. Och skriver på ett manus. Med min kille – som jag är kär i!, säger hon i intervjun.

Hedda med pojkvännen Alexis Almström på ELLE-galan 2020
Hedda med pojkvännen Alexis Almström på ELLE-galan 2020.

Men det är inte en slump att hon är där hon är.

– Jag lever mitt drömliv på grund av att jag någonstans på vägen insåg att jag själv måste skapa det.

Annons

Nycklarna till drömlivet

Hur skapar man det då? För Heddas del tack vare driv, optimism och nyfikenhet på livet. Att fira allt som firas kan är viktigt för Hedda.

– Jag läste en artikel som satte djupa spår i mig och som handlade om att fira saker – för att markera dem som höjdpunkter, och för att minnas. Man ska fira allt positivt som händer, och även tvinga sig på sina vänner och fira deras grejer. Och det funkar, så jag försöker fira saker hela tiden. Jag ser firandet som små post it-lappar i min livskalender.

Att hantera och acceptera motgångar och att inse att allt inte kretsar kring en själv har också hjälpt henne att skapa distans och bygga självförtroende, berättar hon i intervjun.

”Jag vill aldrig foga mig, jag kommer alltid att vilja ha mer liv”

Men tack vare sitt driv har Hedda också hittat sätt att hantera saker som inte riktigt blir som hon vill, en mycket värdefull egenskap.

– Det är otroligt jobbigt att vara kvinna ibland, och jag har tidvis varit väldigt hård mot mig själv. I dag försöker jag rikta de känslorna bort från mig och till något mer produktivt. Om jag till exempel inte tycker att det finns tillräckligt intressanta roller så kan jag ta en manusskrivarkurs. Det är viktigt att inte bli förlamad, passiv. Allt jag gör gör jag ur en vilja att röra mig framåt. Jag vill aldrig tappa mina drömmar, sluta vara hungrig. Och jag vill aldrig foga mig, jag kommer alltid att vilja ha mer liv.

Foto: TT

Källa: Damernas värld

LÄS MER:

Årets bäst klädda kvinna Hedda Stiernstedts bästa stiltips

ELLE-galan 2020: Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna!

Så blir julspecialen av Vår tid är nu – här är första bilderna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons