Hedda Stiernstedt om depressionen: ”Varit väldigt nere”

hedda stiernstedt

Hedda Stiernstedt är nygift och högaktuell med ljuddramat De fria. Men för bara ett och ett halvt år sedan genomlevde hon en djup depression.
02 februari, 2022
Hedda Stiernstedts ord om depressionen: "Det har varit fruktansvärt"
2:17

Efter reklamen: Hedda Stiernstedts ord om depressionen: "Det har varit fruktansvärt"

(2:17)

Slå på ljud

”Helt ärligt har 2020 mest varit ett långt vidrigt mörker för mig precis som för många andra (…) Idag skulle vi egentligen gift oss men världens undergång och en pandemi kom emellan och 2020 är ett svart hål som mest bara tar från alla”, skrev Hedda Stiernstedt, 34, i ett inlägg på Instagram i augusti 2020.

Nu har skådespelaren äntligen sagt ”ja” till sin Alexis Almström och ser ljuset i tunneln.

Ställde in bröllop under pandemin

– Läser man det med fel glasögon så var det en kändis som klagade på att hon inte fick ha sitt jävla bröllop, typ. Men om man kan läsa mellan raderna så handlar verkligen inlägget om att jag var deprimerad, som väldigt många har varit, säger Hedda Stiernstedt till ELLE om det känslomässiga Instagraminlägget från ett och ett halvt år sedan.

– Jag har inte pallat corona bra. Det har varit fruktansvärt. Det var ett år där som jag var väldigt nere, förklarar hon.

Hedda Stiernstedt aktuell med De fria på Spotify

Nu syns Hedda åter i rampljuset, eller hörs snarade. För tillsammans med Alexander Abdallah och Felix Sandman spelar hon en av huvudrollerna i det nya ljuddramat De fria som släppts på Spotify. Hedda menar att hon under pandemin lärt sig vad hon behöver för att må bra igen.

– Jag mår så jävla mycket bättre, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att vi alla har lärt oss mycket om oss själva och vad vi behöver för att må bra. Jag behöver andra människor.

Och även om allt i samhället inte har återgått till exakt hur det var innan pandemin, så vet Hedda vad som kommer skynda på processen.

– Vaccinet kände jag var ett uppsving direkt när de satte sprutan i armen.

Gifte sig med Alexis Almström i hemlighet

hedda stiernstedt med maken alexis

Heddia Stiernstedt och maken Alexis på röda mattan under Guldbaggegalan 2022.

Tillbaka till bröllopet. Hedda gifte sig med artisten och filmregissören Alexis i en hemlig ceremoni förra sommaren, vilket firades under en intensiv vecka tillsammans med nära och kära.

– Vi hade en laglig vigsel och en fest i Sverige. Sen kan man väl säga att vi hade ett riktigt bröllop i Frankrike i augusti. Det var litet, enligt alla coronaregler, och alla var vaccinerade, har hon tidigare berättat för Expressen.

I samma intervju berättade Hedda att hon bar sin mormors mors klänning och slöja, samt att alla vänner höll tal för brudparet. För ELLE tillägger hon:

– Det var otroligt! Allt jag trodde att jag visste om bröllop är inte sant, man får göra vad man vill. Du får gifta dig exakt hur du vill. Det var en så känslosam och vacker och kärleksfull upplevelse, som att jag gifte mig med alla mina vänner, typ. För att gruppen var så fantastisk och att bara få vara med varandra så intensivt i en vecka.

Källa: Expressen

Foto: TT