Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Hayden Panettiere om chocken över att förlora vårdnaden om sin dotter

29 sep, 2022 
AvSaga Pettersson
Hayden Panettiere om chocken över att förlora vårdnaden om sin dotter
För fyra år sedan förlorade hollywoodstjärnan Hayden Panettiere vårdnaden om sin idag 7-åriga dotter Kaya. I Red table talk är hon nu ärligare än någonsin om vad hon har gått igenom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisar som inte dricker - därför är de nyktraBrand logo
Kändisar som inte dricker - därför är de nyktra

Hayden Panettiere förlorade vårdnaden om sin nu 7-åriga dotter Kaya 2018, under tiden hon tampades med ett missbruk. När skådespelaren nu gästar det senaste avsnittet av Red table talk med Jada Pinkett Smith är hon mer ärlig än någonsin kring vad hon gått igenom.

I media har det kommunicerats att Hayden och dotterns pappa Wladimir Klitschko tog ett gemensamt beslut om dotterns vårdnad. Men nu berättar Hayden för första gången att det inte riktigt var så det var.

Bor med sin pappa i Ukraina

Kaya var tre när hennes pappa Wladimir Klitschko fick hela vårdnaden om henne, och i efterhand förstår Hayden att det då var det bästa för deras dotter.

Annons

– Det fanns egentligen ingenting att diskutera, säger hon men menar samtidigt att det hela hade kunnat hanteras på en annat sätt.

Hayden Panettiere
Hayden i Red table talk.

Dottern pendlade mellan Hayden i USA och sin pappa som bodde i Ukraina, och det var när dottern befann sig i Ukraina under ett besök hos sin pappa som han bad om full vårdnad – och Kaya blev kvar hos honom i Ukraina.

– Jag tänkte att jag skulle jobba på mig själv, att jag skulle bli bättre, och när jag blev bättre skulle det bli annorlunda. Hon skulle komma tillbaka till mig och jag skulle få va med henne igen, men så blev det inte, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde bara att hon skulle till honom och hälsa på, så som hon alltid gjorde, och sen komma till mig igen… Men så, från ingenstans sa han ’jag vill ha full vårdnad om henne’, och det kom som en chock för mig.

Annons

Det mest smärtsamma hon någonsin gjort var att signa papperna, men hon kände att hon inte hade något annat val. Anledningen till att hon aldrig berättat hur det egentligen var är för att hon varit rädd för att gör personen som har vårdnaden om hennes dotter upprörd, och alla konsekvenser som det skulle kunna ge.

Hayden Panettiere under Emmy-galan 2014, när hon var gravid med Kaya.
Hayden Panettiere under Emmy-galan 2014, när hon var gravid med Kaya.

Dotter lever fortfarande med sin pappa i Ukraina, men under det pågående kriget befinner sig dottern på en annan plats, säger Hayden. Hayden och Kaya har kontakt, och Hayden åker då och då till henne för att hälsa på.

Kom i kontakt med droger när hon var 16 år

Hayden kom i kontakt med droger första gången när hon var 16. Något hennes team för första gången erbjöd henne inför en röda mattan-premiär, då hon var helt slut av allt hektiskt jobb.

Annons

– Jag hade ingen aning då om att det var olämpligt, säger hon och påpekar att hon inte alls förstod faran med det.

I Red table talk är Hayden även noga med att påpeka att exet är en bra pappa till deras dotter och att han bara har försökt göra vad han trodde var det rätta.

– Jag förstår att han tror att han gjorde det rätta. Han är en fantastisk pappa, det är han verkligen, men jag tror inte att han tänkte på hur mycket hon behöver sin mamma, framför allt ju äldre hon blir. Jag har aldrig varit en fara för henne, säger hon.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons