Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Här är framtidens tv-serier: 5 utvalda nyheter med premiär 2023 och framåt

29 aug, 2022 
AvLouise Berglund
Nya tv-serier 2023
Bokbaserat, dramatiska familjeskildringar och ett projekt som tagit 20 år att ro i hamn. Skapandet av kommande års tv-serier är redan igång. Här är 5 serier som har premiär 2023 – och framåt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hösten 2022 är fylld av nya både nya och efterlängtade premiärer. Men faktum är att många streamingtjänster samtidigt presenterat framtidens projekt.

Hanna Ardéhn om rollen i Leva Life: “Blir påmind om hur cancer inte bara drabbar en person”Brand logo
Hanna Ardéhn om rollen i Leva Life: “Blir påmind om hur cancer inte bara drabbar en person”

Att göra tv-serier tar tid. Planering, casting, produktion, klippning och efterbearbetning tar månader och upp till år beroende på vilken sorts produktion det handlar om. Här är 5 tv-serier som ska skapas och har premiär 2023 och framåt.

Här är 5 tv-serier som kommer 2023 och framåt:

Min skuld – Viaplay

Min skuld tv-serie Viaplay
Abid Rajas självbiografi blir tv-serie.

Norges tidigare kulturminister, Abid Rajas, släppte en självbiografi med titeln ”Min skuld” år 2021. Den blev en bästsäljare och ska nu bli tv-serie på Viaplay. I boken skildras hans turbulenta klassresa, kampen för kärleken och frigörelsen från skam, skuld och utanförskap.

Annons

– Jag hoppas att min öppenhet kan hjälpa fler att öppna sig om sina svårigheter och bli kvitt den negativa skuld och skam som vi alla bär på. Att vi kan tysta den negativa röst vi alla har inom oss, säger Raja i ett pressmeddelande.

Min skuld har ännu inte fått ett premiärdatum.

Call med dad – Viaplay

Call med dad, tv-serie Viaplay
Call me dad har premiär nästa år.

Call me dad kretsar kring Emil och Viktor som har känt varandra hela livet, är affärspartners och ska starta ett hållbart cateringföretag ihop. Men plötsligt visar det sig att Emil börjat dejta Viktors mamma, Helle. Vännernas relation sätts på spel ordentligt och allt vänds upp och ner. Och hur ska det gå med det nya företaget?

Annons

Call me dad har förväntad premiär på Viaplay 2023.

Hålla samman – SVT

Hålla samman, tv-serie SVT
Michaela Thorsén, Ulrika Nilsson och Lennart Jähkel gör huvudrollerna i Hålla samman.

SVT-serien Hålla samman är en kommande dramakomedi som spelats i i Ystad. Handlingen kretsar kring två systrar som är väldigt olika och bråkar mycket. När deras pappa får Alzheimers behöver de ta ställning till hur de ska hantera situationen – och tycker såklart helt olika kring vad som behöver göras. Michaela Thorsén, Ulrika Nilsson och Lennart Jähkel spelar huvudrollerna.

Hålla samman har premiär på SVT och SVT Plat hösten 2023.

Annons

Trolösa – SVT

Trolösa, tv-serie på SVT
Manusförfattaren Sara Johnsen och regissören Tomas Alfredson utanför Ingmar Bergmans hem på Fårö.

En nytolkning i serieformat av Ingmar Bergmans film Trolösa är på gång. Dramaserien kommer bestå av sex avsnitt och kretsar kring ett erotiskt triangeldrama där David blir kär i sin bästa vän Markus fru, Marianne. Det hela får stora konsekvenser för båda familjerna.

Faktum är att idén till det här projektet funnits i över 20 år.

– Någon gång under vintern 2001 hörde jag av mig till Ingmar Bergman och frågade om jag kunde få göra en nytolkning av hans berättelse Trolösa. Han tyckte att det lät som ”en jävla fylle-idé”. Men ju längre vi pratade om saken, tyckte han att det lät både ”ruskigt spännande” och ”riktigt skitbegåvat”, sa regissör Tomas Alfredson under Bergmanveckan på Fårö, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Annons

– Det blev inget den gången, men nu efter tjugo års idisslande har det äntligen blivit dags att göra en televisering i sex avsnitt för Sveriges Television av Ingmar Bergmans omskakande triangeldrama i svart och rött.

Nytolkningen av Trolösa har ännu inget premiärdatum.

Leva life – Viaplay

Inspelningarna av Leva Life har redan startat. Tv-serien handlar om Nora som är 24 år. Hon har ett nytt jobb på en tidning och ett nära kompisgäng. Plötsligt upptäcks det att hon har cancer. En tumör i magen. Hennes värld och vardag blir totalförändrad av det tunga beskedet men samtidigt väljer Nora att försöka fortsätta som om inget hade hänt. Det hela resulterar i ett komplicerat dubbelliv där hon gör intervjuer och går på kändisevent kombinerat med cellgiftsbehandlingar och dödsångest.

Annons

Skådespelaren Susanne Thorson gör regidebut med Leva life. Hanna Ardéhn spelar huvudrollen Nora och i rollerna som hennes bästa vänner Doris och Alina ser vi Tina Pour Davoy och Doreen Ndagire.

Leva life har premiär på Viaplay under 2023.

Annons