5 utvalda tv-serier vi ser fram emot i höst

29 jun, 2022 
Tv-serier hösten 2022
Ja, det är sommar. Men det är väl inte förbjudet att längta lite till hösten när man har dessa premiärer att se fram emot? Här är 5 tv-serier som släpps efter sommaren.
Annons
VIDEO: Serietips för regniga sommardagar
VIDEO: Serietips för regniga sommardagar

Sommaren har precis startat. Men redan nu har streamingtjänsterna börjat gå ut med flera av sina höstpremiärer.

Tv-seriehösten 2022 bjuder på många efterlängtade återkomster och en hel del nyheter. ELLEs Louise Åström har valt ut fem tv-serier hon ser fram emot lite extra.

Här är 5 tv-serier att se fram emot hösten 2022:

Heder, säsong 3 – Viaplay

Heder, säsong 3

Jag har väntat otåligt på en ny säsong av Heder. Där får vi följa de fyra advokaterna på byrån med samma namn som serien. Huvudrollerna spelas av Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse. Den nya säsongens handling tar vid 18 månader efter den senaste och det börjar brutalt med ett terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor. Det hela visar sig kunna kopplas till incelrörelsen. Samtidigt testat vänskapsbanden mellan de fyra kvinnorna igen. Hur lojal måste man vara egentligen när mörka hemligheter kommer till ytan?

Annons

Säsong tre av Heder har premiär den 12 september.

The Handmaid's tale, säsong 5 – HBO Max

The Handmaids tale

Det finns kanske ingen serie som får mig att må så mycket piss medan jag kollar, som The Handmaid's tale. Samtidigt kan jag inte slita mig från skärmen. Nu är det dags för den femte säsongen och June (spelad av Elisabeth Moss) fortsätter att bekämpa Gilead på avstånd. Kampen för att återförenas med hennes dotter Hannah pågår fortfarande. Serena, nu änka, försöker stärka sin profil i Toronto och tant Lydia försöker reformera Gilead och öka sin makt.

Annons

Säsong 5 av The Handmaid's tale har premiär den 15 september.

Dumpad – Discovery+ och Kanal 5

Dumpad med Therese Lindgren

Redan förra året kom nyheten om att There Lindgren skapar tv-serie. Snart är det dags för premiären av Dumpad, en dramaserie som handlar om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier. I rollerna ser vi bland annat artisten Daniela Rathana, Didi Cederström, Nora Rios och Arman Fanni.

Dumpad har i skrivande stund inget datum satt för premiär mer än hösten 2022.

Annons

Snabba cash, säsong 2 – Netflix

Snabba cash säsong 2

Remaken av Snabba cash tog Sverige med storm. Nu är det äntligen dags för den andra säsongen. Handlingen tar vid ett år senare och Lea är en av Sveriges hetaste tech-stjärnor. Företaget ska börsnoteras och utåt sett verkar allt toppen. Men hon mår dåligt över det som hände med Salim. Samtidigt befinner sig Ravy i ett brutalt klimat på gatan. Både han och konkurrenten Zaki letar unga säljare. Dessutom börjar Leas kopplingar till den undre världen komma ikapp henne och hennes vägar korsas ännu en gång med Ravy, Nala och Osman.

Annons

Säsong två av Snabba cash har i skrivande stund inget premiärdatum. Men för ELLE bekräftar Netflix att de nya avsnitten släpps under hösten 2022.

Nere – Viaplay

Tv-serien Nere på Viaplay

Nere är titeln på den mörka dramakomedin som handlar om Fanny (Maria Austgulen). Hon råkar ut för en trafikolycka och blir förlamad från midjan och neråt. Hennes bästa vän Kurt omkommer. Plötsligt måste hon hantera sin nya livssituation där allt är nytt och hon bär på en stor sorg. Regissör Siri Seljeseth säger att Nere ”ger en anspråkslös och lite sentimental framställning av svår tematik, men med en speciell glimt i ögat. Det är roligt och igenkännbart, samtidigt som det utmanar vårt perspektiv på svåra saker i livet, som sorg, skuld och ensamhet”.

Annons

Nere har i skrivande stund inget satt premiärdatum men kommer i höst.

SE OCKSÅ: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022
SE OCKSÅ: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022
Annons