Störst av allt-stjärnan Hanna Ardéhn rakade av sig håret för nya rollen

Hanna Ardéhn inför nya rollen i Leva life

Hanna Ardéhn slog igenom starkt med sin roll som Maja i Netflix-succén Störst av allt. Nu rakar hon av sig håret inför sin nya roll som Nora i Viaplay-serien Leva life.
11 juli, 2022
VIDEO: Felix Sandman och Hanna Ardehn aktuella med tv-serien Störst av allt
8:00

Efter reklamen: VIDEO: Felix Sandman och Hanna Ardehn aktuella med tv-serien Störst av allt

(8:00)

Slå på ljud

Hanna Ardéhn fick stående ovationer för sin medverkan i Störst av allt 2019. Serien som baserats på Malin Persson Giolitos roman med samma namn blev Netflix första svenska satsning – och en omedelbar succé. I rollen som Maja spelar Hanna Ardéhn mot Felix Sandman i den gripande historien om en skolskjutning i Djursholm. För sin insats belönades hon med en Kristall för Bästa kvinnliga huvudroll. Men sedan sin medverkan i Netflix-succén har det varit tyst från det bubblande stjärnskottet Hanna Ardéhn – fram tills nu.

Bella Hadid har klippt håret – visar sin nya bob

Hanna Ardéhn i nya serien Leva Life

Tre år efter den dånande debuten av Hanna Ardéhn är hon nu tillbaka. Under de senaste åren har hon studerat till psykolog men nu återvänt till skådespelar-yrket. I Viaplays nya satsning Leva life gestaltar hon cancersjuka Nora – där även hennes psykologiutbildning kommit till nytta.

– Jag försöker hitta den inre logiken som ofta finns hos människor. Även om jag inte själv skulle agera på ett visst sätt i en situation så finns det en anledning till att någon annan gör det, mönster eller tidigare erfarenheter som förklarar beteenden, berättar Hanna för GP.

Hanna Ardéhn

Hanna Ardéhn

Baserad på verklig historia

Leva life är skapad av skådespelaren Susanne Thorson och är löst baserad på Lovisa Ströms erfarenheter som vid 21 års ålder fick veta att hon hade en tumör, stor som en handboll, i magen.

– Jag såg ett klipp med Lovisa Ström på Cancerfondens hemsida och 30 sekunder senare satt jag vid datorn och mejlade henne. Jag blev så otroligt berörd av hur Lovisa och hennes vänner och familj bemötte den här situationen, säger Susanne till Göteborgs-Posten och berättar att Lovisa fått vara Susannes bollplank under seriens resa.

– Hon har varit som en cancerkonsult hela vägen, delat med sig av både känslor och praktiska tips.

Hanna Ardéhn och Susanne Thorson

Hanna Ardéhn och Susanne Thorson

RAKADE AV SIG HÅRET FÖR NYA ROLLEN

Inför den nya rollen som cancersjuk var Hanna Ardéhn tvungen att raka av sig allt hår, vilket hon beskriver som en välkommen förändring.

– Jag har länge velat göra det men inte riktigt vågat, bland annat för att det kan begränsa vilka roller man får. Men när Susanne frågade om jag kunde tänka mig att raka huvudet såg jag det som ett bra tillfälle, berättar Hanna.

Hanna Ardéhn

Hanna Ardéhn

SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagar
0:51

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagar

(0:51)

Slå på ljud

Leva life kommer sändas i åtta delar och har premiär 2023.

Källa: Göteborgs-Posten, Foto: TT