Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Hailey Bieber stäms efter lanseringen av hudvårdsmärket Rhode

24 jun, 2022 
AvLinda Strömbäck
Hailey Bieber
Tidigare i år kom nyheten att Hailey Bieber lanserar sitt egna hudvårdsmärke. Enligt Hailey ska namnet Rhode inspirerats av sitt egna mellannamn. Nu stäms Hailey Bieber av modeföretaget Rhode för varumärkesintrång.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 saker du kanske inte visste om Hailey BieberBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Hailey Bieber

Nyligen lanserade Hailey Bieber sitt hudvårdsmärke Rhode. Men strax efter lanseringen kom en stämningsansökan om varumärkesintrång från ett modeföretag med samma namn. Enligt modeskaparna ska Hailey redan för fyra år sedan försökt köpa namnet av företaget, men fått ett nej.

”Vi ville inte lämna in denna stämningen, men vi var tvungna för att skydda vårt företag” skriver grundarna av Rhode på Instagram.

Stäms av modeföretaget

Bara en vecka efter Haileys lansering av sitt nya beautymärke skickade modeföretaget Rhode in en stämningsansökan. Grundarna Purna Khatau and Phoebe Vickers skriver om ansökan i ett inlägg på Instagram.

Annons

”Vi är tvungna att skicka in en stämningsansökan mot Hailey Bieber och hennes nya hudvårdslinje som lanserades förra veckan med namnet Rhode. Vi ville inte skicka den här stämningsansökan men är tvungna för att skydda vårt företag” skriver dem.

”Hailey kan välja vilket varumärke som helst för hennes hudvårdslinje. Vi har bara varumärket Rhode som vi skapat. Därför sålde vi inte namnet till henne när hon frågade oss för fyra år sedan. Att hon använder vårt namn skadar vårt företag, våra anställda, kunder och partners.”

Modeföretaget Rhode

Modeföretaget Rhode har klätt stjärnor som Beyonce och Lupita Nyong'o. Grundarna Purna Khatau och Phoebe Vickers berättar i inlägget på Instagram om det hårda arbete de lagt ner när de skapade sitt varumärke från grunden.

Annons

”För nio år sedan sa vi upp oss från våra jobb och startade Rhode. I vår lägenhet skapade vi ett modeföretag från grunden. Vi är två kvinnliga entreprenörer som träffades på universitetet, skapade varumärket Rhode, och har lagt ner flera år av hårt arbete på vårt företag.”

Rhode om stämningsansökan

I inlägget på Instagram skriver Purna Khatau och Phoebe Vickers att Hailey Bieber antagligen inte menat att göra någon skada, men vädjar att hon byter namn på sitt märke.

Annons

”Vi är övertygade om att resultatet i den här stämningsansökan kommer va till vår fördel, och hoppas att Hailey inser skadan som skett, trots det med all säkerhet inte varit hennes avsikt. Vi hoppas att hon ändrar varumärket för sitt hudvårdsmärke.”

”Vi beundrar Hailey. Hon har jobbat hårt och förtjänar att skapa sitt hudvårdsmärke. Vi vill inte stämma henne, vi vill hylla henne. Entreprenörskvinnor emellan önskar vi henne all framgång.” skriver grundarna av Rhode.

Källa: Eonline, Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons