Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Hailey Bieber: Blodproppen orsakades av mina p-piller

29 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
Hailey Bieber: Blodproppen orsakades av mina p-piller
För ett par veckor sedan drabbades Hailey Bieber av en blodpropp i hjärnan. Nu berättar hon vad det var som orsakade blodproppen enligt läkarna – och en av dem var att hon nyligen börjat äta p-piller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey BieberBrand logo
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

I mars var Hailey Bieber tvungen att åka in akut till sjukhus efter att hon drabbats av stroke-liknande symptom. På Instagram berättade Hailey då om det traumatiska händelseförloppet.

”Det var under torsdagsmorgonen medan jag åt frukost med min make som jag plötsligt fick stroke-liknande symptom och fick köras till sjukhus. De upptäckte att jag hade fått en liten blodpropp i hjärnan som orsakat syrebrist”, skrev hon.

P-piller var en av orsakerna bakom blodproppen

Som tur var kunde hennes kropp hantera blodproppen på egen hand.

”Min kropp reagerade direkt och lyckades hantera blodproppen av sig själv. Så inom bara ett par timmar var jag återställd igen”, berättade hon vidare på Instagram.

Justin och Hailey Bieber
Justin Bieber och Hailey Bieber på Grammy Awards 2022.

I en ny video på Youtube berättar Hailey Bieber nu vad läkarna tror orsakade hennes stroke, och en av dem är att hon precis börjat äta p-piller.

Annons

– En av orsakerna var att jag nyligen hade börjat äta p-piller, vilket jag inte skulle ha gjort för jag är en person som lider av migrän, och det här var något jag inte pratade om med min doktor, säger Hailey Bieber i videon.

Hon varnar nu andra kvinnor som lider av svår migrän och planerar att börja äta p-piller, och uppmanar dem att prata om det hela med sin läkare.

– Så tjejer, om ni redan lider av svår migrän och planerar att börja äta p-piller, se till att ta upp det med er doktor först för en av konsekvenserna av p-pillrena kan vara att få en stroke.

Enligt 1177 kan preventivmedel som innehåller hormonet östrogen öka risken för att få en blodpropp.

Var sjuk i covid-19

Andra orsaker som läkarna misstänker ligger bakom hennes blodpropp var att hon nyligen varit sjuk i covid. Också att hon nyligen befunnit sig på långa flygresor, där hon sovit sig igenom flighterna och inte tänkt på att bära till exempel stödstrumpor som hjälper blodcirkulationen.

– Så läkarna kom till en slutsats där det hela var en perfekt storm som ledde till min blodpropp, säger Hailey Bieber.

Foto: TT

Annons