Gwyneth Paltrow avslöjar: Därför heter min dotter Apple

Gwyneth Paltrow

TT
Skådespelaren Gwyneth Palthrow delar barnen Apple och Moses med Coldplay-frontmannen Chris Martin.
Nu berättar hon anledningen bakom det ovanliga namnvalet till dottern.
24 april, 2022
5 saker om Gwyneth Paltrow du kanske inte visste
1:13

Efter reklamen: 5 saker om Gwyneth Paltrow du kanske inte visste

(1:13)

Slå på ljud

2002 hade Coldplay en spelning, och backstage fanns skådespelaren Gwyneth Paltrow. Efter konserten träffade hon sångaren i bandet, Chris Martin, och de blev genast förälskade i varandra och började dejta.

Det tog knappt ett år innan de gifte sig i hemlighet i Kalifornien och i maj 2004 föddes deras första barn, dottern Apple Martin som snart blir 18 år.

De fick också ett till barn 2006, sonen Moses Martin.

Därför gjorde Paltrow och Martin slut

Men deras förhållande höll inte, utan 2014 gick de ut med att de genomgått en “conscious uncoupling” och två år senare hade deras skilsmässa gått igenom.

Fansens upptäckt efter Kylie Jenners namnbyte på sonen – detaljen som avslöjar

Iron man- och Shakespeare in love-skådisen berättade senare att deras äktenskap var i gungning långt innan de valde att göra slut, men att de försökte hålla ihop för barnens skull. Hon skrev i brittiska Vouge att de trots allt alltid var goda vänner.

“Men mest av allt älskade vi våra barn. Vi var nära varandra, men vi lyckades aldrig helt stadga oss som ett par. Vi passade bara inte tillsammans. Det fanns alltid lite oro och ängslan. Men som vi älskade våra barn”, skrev hon bland annat.

Så blev namnet till

Nu berättar Gwyneth Paltrow hur det kommer sig att dottern fick namnet Apple, och det verkar inte vara för att paret var stora fans av det amerikanska techvarumärket.

”Det var hennes pappa som kom på namnet och jag blev genast förtjust i det”, skriver hon under en frågestund på Instagram när hon får frågan.

”Jag tyckte att det var originellt och coolt. Jag kan inte föreställa mig att hon skulle heta något annat”, tillägger hon.

På internationella kvinnodagen passade Gwyneth Paltrow bland annat på att hylla sin dotter.

”Jag har tillbringat morgonen med att tänka på att fantastiska kvinnor som jag älskar, och som älskar mig tillbaka. Jag försöker att tänka på alla kvinnor som jag känt sedan förskolan eller sjuan, som nu är starkare i mitt liv än någonsin tidigare”, börjar hon inlägget som också har en bild på henne och dottern Apple.

”Men i dag vill jag hylla kvinnan som är på toppen av allt. Den här kvinnan ger mig hopp om systerskapets framtid och för om planets framtid. Och den här kvinnan har gjort mig till den kvinna jag är i dag”.

Foto: TT