Grey's Anatomy hyllar räddningspersonal i ny säsongstrailer – se den här 

09 okt, 2020 
AvJessica Rådne
Inför premiären av långköraren Grey’s Anatomys 17:e (!) säsong har en rörande trailer nu släppts. I den hyllas räddningspersonalen som kämpar med pandemin. Se klippet här!
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

”Till all räddningspersonal, tack” säger skaparna bakom populära Grey’s Anatomy i den nya trailer som släppts inför höstens säsongspremiär. I våras fick inspelningarna av säsong 16 avbrytas till följd av corona, och nu återupptas serien igen.

Men den nya säsongen kommer inte ta vid där den förra slutade. Här är allt vi vet om Grey’s Anatomy säsong 17.

Så börjar Grey’s Anatomy säsong 17

När produktionen av Grey’s Anatomy stoppades i våras var corona inte en del av handlingen. Nu har flera månader gått och inspelningarna har åter kommit igång. Istället för att fortsätta på samma manus och idéer som man hade innan coronastoppet, har seriens skapare beslutat att hoppa framåt i tiden och starta säsong 17 med att det råder global pandemi också i serien.

”Det är helt uteslutet att som långvarig medicinsk tv-show inte ta upp vår tids största medicinska händelse”, säger seriens exekutiva producent Kristina Vernoff till Entertainment Weekly.

Annons

Crossover med Station 19

Beslutet att skildra pandemin har i amerikansk media kallats för järvt och historiskt. För i en tid då tv-publiken kanske just önskar få fly pandemin och istället njuta av fantasivärlden i sin älsklingsserie, väljer Kristina Vernoff och produktionen att göra tvärtom.

Den exekutiva producenten menar att den nya säsongen av Grey’s gett dem ”en möjlighet och en skyldighet” att skildra hur pandemin påverkar de som jobbar i frontlinjen.

Den nya säsongen av Grey’s Anatomy har amerikansk premiär 12 november och kommer sändas i anslutning till premiären av brandstations-serien Station 19 säsong 4, i ett två timmar långt så kallat ”crossover event”.

Sedan tidigare har handlingarna i Station 19 och Grey’s Anatomy vävts ihop på diverse vis. Offren från olyckor som skildras i Station 19 har dykt upp i operationssalen på Grey Sloan Memorial Hospital i Grey’s Anatomy, till exempel. De bägge seriernas karaktärer har även haft romanser med varandra.

Annons

Se trailern till säsongspremiären

Den nya trailer som nu släppts inför de båda premiärerna är en homage till så väl räddningstjänst som sjukvårdspersonal.

”Vi har alla våra hjältar. Människor vi strävar efter att bli som. De som kämpar, som hjälper oss att överleva. De som alltid ställer upp när det verkligen gäller. Tack till er”, lyder budskapet.

Spana själv in trailern till Grey’s Anatomy säsong 17 och Station 19 säsong 4 här nedan!

Foto: TT

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar