Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

De mest galna galaögonblicken genom tiderna

23 jan, 2023 
AvLinda Strömbäck
Lady Gaga Britney Spears Angelina Jolie
Allt från uppseendeväckande klädval och maxade uppträdanden till avbrutna tacktal och kändisbråk – här är de mest dramatiska galahändelserna vi aldrig glömmer!
Annons
5 skandaler från röda mattan genom årenBrand logo
5 skandaler från röda mattan genom åren

Anrika Oscarsgalan, kändistäta MTV Video Music Awards och moderiktiga Met-galan har alla skapat en och annan snackis genom tiderna. Här har vi samlat händelserna som skapat rubriker!

BRITNEY SPEARS IM A SLAVE 4 YOU-FRAMTRÄDANDE

2001 framförde Britney Spears låten Im a slave 4 you på MTV VMAs – med en livs levande pytonorm över axlarna. Britney Spears har själv sagt att hon var livrädd för ormen, och PETA var inte heller superglada över att ormen användes som rekvisita i ett framträdande med hög volym och pyroteknik.

Annons
Britney Spears framträdande på VMA 2001
Britney Spears framträdande på VMAs 2001

Britney och Madonnas kyss

Britney Spears, Christina Aguilera och Madonna gjorde ett historiskt uppträdande på MTV Video Music Awards 2003. Till låten Like a virgin återskapade Britney Madonnas ikoniska MTV-uppträdande från 1984, som sedan ackompanjerades av Christina Aguilera. Strax därpå dök även självaste Madonna upp ur en gigantiskt tårta – som i slutet av framträdandet kysste både Britney och Christina. Det kanske inte låter så galet idag, men 2003 blev det ramaskri när de här kvinnliga popstjärnorna hånglade loss på scen.

Annons

Kanye West avbryter Taylor Swifts tacktal

På MTV VMAs 2009 vann Taylor Swift pris för bästa kvinnliga video till låten You belong with me. Men mitt under tacktalet klev Kanye West upp på scenen och sa att han tyckte priset egentligen skulle gått till Beyoncé. Till och med president Barack Obama kallade Kanye för ett ”jackass” efter händelsen och det var starten på en mångårig fejd mellan artisterna, som aldrig riktigt försonats.

Kanye West avbryter Taylor Swifts tacktal.
Kanye West avbryter Taylor Swifts tacktal.

Lady Gagas köttklänning

2010 dök Lady Gaga upp på VMAs röda matta i en klänning – helt gjord av kött. I en intervju med Ellen Degeneres avslöjade Lady Gaga vad klänningen skulle symbolisera.

Annons

– Om vi inte står upp för det vi tror på och slåss för våra rättigheter, kommer vi snart ha lika mycket rättigheter som köttet i våra ben. Och jag är inte ett stycke kött...

Lady Gaga i köttklänningen
Lady Gaga i köttklänningen.
Lady Gagas köttklänning
Lady Gagas köttklänning
Annons

Angelina Jolie kysste sin tvillingbror

2000 vann Angelina Jolie sin första Oscar för sin insats i filmen Girl Interrupted. I sitt tacktal valde hon att bland annat tacka sin bror James Haven.

– Jag är så kär i min bror just nu. Han höll om mig och sa att han älskade mig och jag vet att han är så glad för min skull, sa Angelina.

På efterfesten skymtades hon sedan kyssa sin tvillingbror – vilket onekligen skapade rubriker på morgondagens löpsedlar.

Angelina Jolie med sin bror James på Oscarsgalan 2000
Angelina Jolie med sin bror James på Oscarsgalan 2000.

Solange och Jay-Zs bråk

Efter Met-galan 2014 fångades Solange Knowles på film när hon började riva, sparka och skrika på Jay-Z i en hiss – samtidigt som Beyoncé tittade på. Filmen läckte ut i media och alla undrade vad som egentligen pågick. Ryktet om att Jay-Z varit otrogen mot Beyonce började cirkulera, och några dagar senare gick paret ut och kommenterade videoni ett pressmeddelande.

Annons

”Det viktigaste är att vår familj nu rett ut allt. Jay och Solange tar båda ansvar för vad som hänt, och inser sin roll i den här privata angelägenheten som utspelade sig offentligt. De har båda bett om ursäkt och gått vidare från det här”

Jay Z och Beyonce på Met-galan 2014
Jay-Z och Beyonce på Met-galan 2014.

Fel film får pris för Årets film på Oscarsgalan

2017 råkade skådespelarna Faye Dunaway och Warren Beatty utse La la land som vinnare i kategorin Årets film på Oscarsgalan – när det egentligen var Moonlight som vunnit. Pristagarna gick upp på scenen och påbörjade sin tacktal, när La la lands producent Justin Horowitz sedan insåg att de sagt fel vinnare. Justin Horowitz höll då upp programledarkortet och berättade att Moonlight var den egentliga vinnaren – vilket minst sagt skapade stel stämning...

Annons
La la land-gänget på scenen
La la land-gänget på scenen.

Ellen Degeneres selfie på Oscarsgalan

2014 hade selfien nyligen gjort entré i sociala medier, och Oscarsgala-värden Ellen Degeneres skapade en ikonisk selfie tillsammans med Hollywoods kändiselit. I bilden syntes inga mindre än Bradley Cooper, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o och hennes bror Peter samt Angelina Jolie.

”Om Bradleys arm bara varit längre” skrev Ellen till selfien som blev retweetad över 2,2 miljoner gånger under natten – och därmed slog rekord.

Ellen Degeneres superselfie
Ellen Degeneres superselfie.

Will sMITH GER cHRIS roCK EN SLAP

2022 klev skådespelaren Will Smith upp på Oscarsgalans scen och slog Chris Rock efter att Chris skämtat som Wills fru.

– Jada, jag älskar det. G.I. Jane 2, jag kan knappt bärga mig, skämtade Chris Rock om Jada, som året innan gått ut med att hon lider av Alopecia – en sjukdom som orsakar håravfall.

Publiken uppfattade Wills slag som ett planerat skämt, vilket senare framgick inte var fallet.

Will Smith slår Chris Rock på Oscarsgalan 2022
Will Smith slår Chris Rock på Oscarsgalan 2022.

Foto: TT, Youtube

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
Annons