Gabriels restaurang och vingården – Här ligger platserna i Emily in Paris

Platser Emily in Paris

Lyxiga restauranger, den magiska vingården och patisseriet (för att bara nämna några). Tv-serien Emily in Paris bjuder minst sagt på snygga locations. Här ligger platserna i Paris!
28 oktober, 2020

Netflixserien Emily in Paris ligger kvar högt upp på topplistan sedan premiären den andra oktober i år. De flesta vet säkert vid det här laget att den både fått ris och ros. Samtidigt som den hyllats för att vara lättsmält och inspirerande i modeväg har den kritiserats för att vara klichéartad.

Handlingen kretsar kring Emily, som spelas av Lily Collins. Hon flyttar från Chicago till Paris för att jobba på pr-byrån Savoir. Kulturkrockar avlöser varandra och de tio avsnitten innehåller allt från romanser och lyxiga fester till besök på konstmuseum och en vingård i Champagne (med ytterligare en förbjuden romans).

Inspelningarna ägde rum i Paris under augusti 2019, vilket gjorde att serien hann filmas klart innan pandemin bröt ut. Faktum är att många av platserna i serien går att besöka på riktigt!

Här är platserna i Paris där Emily in Paris spelades in:

Emily in Paris lägenhet

Emily in Paris lägenhet
Foto: Netflix

Emily bor högst upp i ett lägenhetshus utan hiss. På våningen under henne bor hennes granne, den supersnygga kocken Gabriel. Som av en händelse råkar hon konstant räkna fel på våningar och försöker låsa upp hans dörr flera gånger. Hoppsan! Lägenheten ligger faktist i centrala Paris, i det femte arrondissementet, bara ett kvarter från landmärket Panthéon och ungefär två hundra meter från universitetet Sorbonne. Den exakta adressen är 1 Place de l'Estrapade, enligt Atlas of wonders.

Gabriels restaurang

Gabriels restaurang Emily in Paris
Foto: Netflix

I tv-serien heter Gabriels restaurang Les Deux compéres, vilket den detaljorienterade kanske har lagt märke till står på den röda markisen. Men i verkligheten är det en italiensk restaurang med namnet Terra Nera. Den är belägen ett kvarter från Emilys lägenhet.

Parken där Emily träffar Mindy

Emily in Paris Mindy park
Foto: Netflix

Mindy blir en av Emilys nära vänner i Paris. Hon jobbar som nanny och första gången de träffas är i en park där Mindy är med de två barnen hon ser efter. Parken heter Jardin du Palais Royal, vilket är kungliga slottets trädgård på svenska. Den ligger nära det välkända muséet Louvren, hem till Mona Lisa.

Savoirs kontor

Emily in Paris Savoir kontor
Foto: Netflix

Savoir är namnet på den pr-byrå Emily jobbar för i Paris. Det lyxiga kontoret med den stränga chefen Sylvie ligger i samma område som parken. Närmare bestämt mellan Jardin du Palais Royal och Louvren, på Place de Valois. Bredvid kontoret ligger den existerande antikaffären Galerie Patrick Fourtin.

Den magiska Van Gogh-utställningen

Emily in Paris Van Gogh
Foto: Netflix

Kvällen då Emily, Gabriel och Camille besöker den otroliga Van Gogh-utställningen befann de sig på konstcentrumet The Atelier des Lumières, beläget på 38 Rue Saint-Maur. Utställningen plockades dessvärre bort i Januari 2020, så du kommer inte kunna se den på samma plats som gänget själva.

Hästensängen på vackra gatan

Emily in Paris bed
Foto: Netflix

En av Emilys galna idéer som ger henne stor uppmärksamhet på Instagram i serien är den gången hon väljer att ställa upp en Hästensäng mitt i stan. Gatans namn är Rue de l'Abreuvoir och den är belägen ganska nära den historiska kyrkan Sacré-Cœur.

Eiffeltornet

Emily in Paris Eiffeltornet Mindy
Foto: Netflix

Det känns inte som att någon missade det faktum att Emily och Mindy var förbi Eiffeltornet på natten under en blöt festkväll. Men det hade samtidigt känts konstigt att utelämna Paris mest kända landmärke från denna lista! Bonustips för den som inte orkar trängas under det faktiska tornet: Ta tunnelbanan till stationen Trocadéro. Där har du en otrolig utsikt över Eiffeltornet, utan lika mycket trängsel. Köp en crêpe på vägen!

Eventet där Emily träffar Antoine

Emily-in-Paris-event
Foto: Netflix

När vi ändå pratar om Trocadéro! Det lyxiga eventet där Emily träffar parfymören Antoine för första gången tar faktiskt plats i det området. Enligt Architectural Digest är scenen vid baren med Eiffeltornet som bakgrund filmad på Café de l'Homme, vilket är en lyxig restaurang som är känd för sin utsikt.

Cafét med den sura kvinnan i kassan

Emily in Paris Patisserie
Foto: Netflix

Kvinnan i kassan på cafét där Emily försöker öva på sin franska (och det går sådär...) ligger nära Gabriels restaurang och är faktiskt ett riktigt patisserie. Namnet är La Boulangerie Moderne och de säljer allt från croissanter till bien sûr- baguetter.

Joggingturen där den kissande mannen dyker upp

Emily in Paris joggar
Foto: Netflix

I avsnitt tre när Emily tar en löprunda springer hon längs floden Seine, nära Pont des Arts, alltså bron som är känd för alla sina kärlekslås. Och ja, de röda pissoarerna existerar på riktigt. De finns för att försöka motverka offentlig urinering.

Bron där parfymreklamen spelas in

Emily in Paris parfymreklam
Foto: Netflix

Scenen med den sexistiska parfymreklamen spelades in på bron med det pampiga namnet Pont Alexandre III. Bron är en av de mest extravaganta i Paris och öppnades år 1900. Den förbinder området där Eiffeltornet ligger med Champs-Élysées.

Influencereventet med Durée

Emily in Paris event
Foto: Netflix

Avsnittet där Emily går på sminkevent för märket Durée och publicerar en instastory där hon äter en jordgubbe från en blomstervägg är inspelat på Hotel d'Evreux. Det ligger en kvarts promenad från parken där Emily och Mindy träffas (12 minuter för att vara exakt, jag har googlat). Från rummet ser man den stora Vendômekolonnen, med en staty av Napoleon på toppen.

Baletten på operan

Emily in Paris operan
Foto: Netflix

En av seriens mest framträdande looks måste ändå vara den svarta klänning (och hårsmycket) Emily bär till sin dejt på operan. Även om dejten skiter sig får hon ju chansen att träffa Pierre Cadault igen för att reparera sitt dåliga första intryck. Scenen är inspelad på Paris operahus, Palais Garnier. Som av en händelse ligger Operan jättenära det stora lyxvaruhuset Galeries Lafayette. Tänk Paris NK!

Uppbrottet vid Panthéon

Emily in Paris inspelning
Foto: Netflix

Det är aldrig kul att bli dumpad. Och jag vet inte om det är värre att bli dumpad när man står vid ett välkänt landmärke. När Emily pratar med sin amerikanska pojkvän och han meddelar att han inte kommer resa till Paris för att hälsa på henne befinner hon sig vid Panthéon (som precis som mycket annat i serien ligger i det femte arrondissementet). Där finns askan efter en rad kända franska medborgare. Bland annat Voltaire och Marie Curie.

Vingården i Champagne

Emily in Paris Champagne

Den lilla vingården i Champagne är utan tvekan en av de häftigaste platserna i seriens alla tio avsnitt. Och den finns på riktigt! Men den heter inte Château de Lalisse, som i serien. Och den ligger inte i Champagne utan i Loiredalen, ungefär tre timmars biltur från Paris. Det riktiga namnet är Châteu de Sonnay.

Läs mer:

Emily in Stockholm – Här är svenska instagramkontot som driver med serien

Klyschorna som stämmer i Emily in Paris

Därför vill alla vara Emily in Paris