Konstiga detaljen i alla bilder på prins Charles och prinsessan Diana

Porträtt på Diana och Charles

Har du lagt märkte till något konstigt i bilderna på Charles och Diana? Det finns nämligen en udda detalj som det diskuteras flitigt om på sociala medier. Här berättar vi mer om fenomenet!
10 november, 2022
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblick
0:57

Efter reklamen: Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblick

(0:57)

Slå på ljud

Det brittiska kungahuset har sedan lång tid tillbaka intresserat en hel värld – och den kunglighet som engagerat flest är utan tvekan prinsessan Diana. Hon var den mest fotograferade kvinnan i världen och trots att det gått över 25 år sedan hon tragiskt omkom i en bilolycka i Paris är hon fortfarande en tidlös ikon som fortsätter få nya beundrare.

10 bortglömda bilder på prinsessan Diana – tagna på 90-talet

Bilderna på Charles och Diana skapar förvirring

Prins Charles (numera kung) och prinsessan Diana var gifta mellan 1981 och 1996, och deras tid tillsammans finns dokumenterad på mänger av fotografier – som många innefattar en minst sagt udda detalj…

Charles och Diana poserar
Woodmansterne / TopFoto

På flertalet bilder ser det nämligen ut som att Charles är betydligt längre än Diana, även om så inte var fallet. Det före detta paret var båda ungefär 178 centimeter långa, vilket tydligt syns när de fotograferas ute i offentligheten.

Charles och Diana promenerar
Beirne/Carraro/REX
Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa – 21 bilder

Längdskillnaden engagerar på Twitter

Flera användare på Twitter har lagt märke till den udda detaljen, däribland Philip N Cohen som delat åtta bilder på ex-paret där det tydligt går att se den konstruerade längdskillnaden.

Inlägget har retweetats över 7 000 gånger och bland kommentarerna går det att se att många är upprörda över den minst sagt förlegade idén om att män ska vara längre än kvinnor.

Artikelinspiration: Cosmopolitan

Foto: TT

Uppgifter: Prinsessan Diana förutspådde sin egen bilkrasch