Florence Pughs vassa svar till alla bodyshamers

Florence Pugh

Efter att Florence Pugh dykt upp på Valentinos visning i en genomskinlig klänning fick Don't Worry Darling-skådisen en hel del kommentarer om sin kropp – något hon berättar om i ett inlägg på Instagram.
11 november, 2022
5 snackisar från veckan som gått
1:17

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:17)

Slå på ljud

Florence Pugh, ett av årets hetaste stjärnskott i Hollywood, tog nyligen möjligheten att slå tillbaka mot alla bodyshamers som kommenterat hennes kropp – vilket hon visste skulle hända när hon dök upp i en genomskinlig klänning på Valentinos visning i somras.

Florence Pughs svar till alla bodyshamers

Det var på Valentino's Haute Couture visning i Rom i juli som Florence Pugh dök upp i en rosa Haute Coutoure-klänning av det italienska modehuset. I media hyllades hon för sin look, men på sociala medier såg kommentarerna skrämmande annorlunda ut, berättar Florence.

”Jag visste redan innan jag bar den där fantastiska Valentino-klänningen, att det skulle dyka upp kommentarer. Oavsett om det var positiva eller negativa kommentarer, så visste vi alla vad vi gav oss in på. Jag var superpeppad på att ha den på mig och inte ett dugg nervös, varken innan, under tiden eller efter.” skriver Florence Pugh i ett inlägg på Instagram.

Kallades slampa – nu reder Lauren Conrad och Kristin Cavallari ut bråket

”Det har varit intressant att se hur enkelt det är för män att försöka förstöra en kvinnas självbild angående sin kropp offentligt, och med stolthet framför andra människor, med sina jobbtitlar och mejladresser offentligt i sina Instagram-beskrivningar? Det är inte första gången, och med all säkerhet inte den sista, som en kvinna får höra vad det är för fel på hennes kropp från en grupp främlingar”

”Det oroar mig hur vissa män kan vara så vulgära. Men något som oroar mig ännu mer är varför ni är så rädda för bröst? Små? Stora? Vänster? Höger? Bara ett bröst? Eller kanske inget bröst? Det är så hemskt. Det får mig att undra vad som hänt er som gör att ni är så bekväma med att vara högljutt upprörda över storleken på mina bröst och min kropp?”

Florence Pugh på Valentinos visning

Florence Pugh på Valentinos visning

Florence Pugh om kommentarerna

Florence skriver också att hon genom åren lärt sig älska sin kropp och att hon inte kan förstå hur ens kropp, kan vara någon annans angelägenhet.

”Lyckligtvis så har jag blivit vän med alla delarna av min kropp, som också gör mig till mig. Jag är glad över alla "skavanker" som jag inte ens klarade av att titta på när jag var 14 år. Så många av er var väldigt angelägna om att berätta för mig hur besvikna ni är över mina "små bröst", och att jag borde skämmas över hur "plattbröstad" jag är. Jag har levt i min kropp under en lång tid, och jag är fullt medveten om min bröststorlek och är inte heller rädd för den.”

”Jag är väldigt tacksam att jag växte upp i ett hem med starka, mäktiga, kurviga kvinnor. Vi har blivit uppfostrade att hitta styrka i bristningarna av våra kroppar och att vara offentligt bekväma med våra kroppar. Det har alltid varit mitt mål i den här branschen att säga: f*ck it och f*ck that så fort någon förväntar sig att min kropp ska förvandlas till åsikten om vad som är hett eller sexuellt attraktivt.”

”Jag bar den där klänning eftersom jag vet. Och om det är lätt för dig att vara offentligt högljudd och kränkande mot kvinnor 2022, så är ditt svar att du inte vet. Väx upp. Respektera folk. Respektera kroppar. Respektera alla kvinnor. Respektera människor. Jag lovar, livet kommer bli mycket lättare. Och allt det här på grund av två små gulliga bröstvårtor... #f*ckingfreethef*ckingnipple.”

SE OCKSÅ: Vi pratar med Icona Pop - om sexism och nya singeln
5:10

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Vi pratar med Icona Pop - om sexism och nya singeln

(5:10)

Slå på ljud

Källa: Popsugar, Foto: TT