Fate: The winx saga – blir det en säsong 2?

Winx säsong 2

Fate: The Winx Saga fortsätter att ligga på Netflix topp10-lista. Men kommer fantasyserien att få en andra säsong? Här är allt vi vet om framtiden för tv-serien som är baserad på Nickelodeons Winx Club.
05 februari, 2021

Om du växte upp i början av 00-talet är du säkert bekant med den animerade serien Winx Club som var en återkommande följetång på Nickelodeon. Netflix-serien Fate: The Winx Saga är baserad på just Winx Club och följer tonårstjejen Bloom som inte bara upptäcker att hon har magiska krafter – hon är också en fe. Bloom dras in i en värld där feer går på internatskola och hon måste lära sig att både hantera sina nya krafter – och high school-drama.

Bloom upptäcker sina magiska krafter

I flera veckor har serien legat på Netflix topp 10-lista – något som fick ELLEs redaktör Louise Åström att se den första säsongens sex avsnitt på två kvällar. Och hon hoppas på en säsong två. Men vad vet vi egentligen om fantasyseriens framtid?

Blir det en säsong två av Fate: The Winx Saga?

Netflix har ännu inte gett något besked om huruvida det blir en säsong 2 men med tanke på seriens popularitet på streamingtjänsten dröjer det nog inte länge innan vi vet mer om framtiden för Fate: The Winx Saga. Serien var inte vara en hit i Sverige utan låg också på första platsen på Amerikanska Netflix topp 10-lista under flera dagar. Och det får seriens fans att tro på ytterligare en säsong.

Vad kommer en andra säsong handla om?

Den första säsongen slutade med flera cliffhangers. Bloom lyckades nå en helt ny nivå med sina magiska krafter (hon fick vingar!) och lyckades besegra The Burned Ones. Rosalind, den före detta rektorn på fe-skolan Alfea mördade den nuvarande rektorn Farah Dowling och tog tillsammans med Stellas mamma, drottningen av Solaria, kontroll över skolan. För att inte tala på att vi också fick reda på att Skys pappa, Andreas, inte alls hade dött i strid utan hade hållit sig gömd i alla år.

Fate: The Winx Saga Bloom

Och efter att ha sett första säsongen har vi så mycket frågor som vi hoppas få besvarade i en potentiell nästa säsong:

Vilka är Blooms riktiga föräldrar?

Är Farah Dowling verkligen död?

Och varför förvandlades The Burned Ones till människor när de dog?

Det finns alltså mycket som säsong två skulle kunna spinna vidare på...

Nya karaktärer i säsong två?

Många Winx-fans blev besvikna när ett par av de klassiska karaktärerna från den animerade serien saknades i Netflix nya version. Flora och Tecna saknades i den nya tv-serien och var istället utbytta mot en helt ny karaktär, jordfen Terra.

Jordfen Terra

Serien har kritiserats för whitewashing – eftersom bland annat Flora i originalserien har ett latinamerikanskt ursprung men den karaktären togs helt bort i första säsongen. Även karaktären Musa har fått kritik. I den animerade serien har hon ett asiatiskt ursprung men i Netflix-serien porträtteras hon av en vit skådespelerska.

Abigail Cowen, som spelar Bloom i serien, har i en intervju med The Wrap sagt att om serien får en säsong till kommer förmodligen Flora att introduceras som ny karaktär.

”Om vi har tur nog att få en andra säsong så tror jag att Flora absolut skulle komma in som ny karaktär och det välkomnar jag. Jag tycker att mångfald både bakom och framför kameran är väldigt viktigt och något som det behövs mer av i filmindustrin men också generellt. Jag tycker det är väldigt viktigt att vi har den här typen av konversationer.”

LÄS MER:

25 tankar jag hade när jag såg Fate: The Winx Saga på två kvällar

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: