Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

25 tankar jag hade när jag såg Fate: The Winx Saga på två kvällar

04 feb, 2021 
AvLouise Berglund
Fate: The Winx saga på Netflix
Perfekt hårstyling, Mean Girls-moments och upprörda känslor på Tiktok. Louise Åström, redaktör för populärkultur på ELLE, har sett Fate: The Winx Saga. Här är hennes 25 tankar om hela säsongen.
Annons
5 misstag i serier som du kanske inte settBrand logo
5 misstag i serier som du kanske inte sett

Jag blir i princip sur om jag inte konstant sett minst en tredjedel av det som ligger på Netflix topp 10-lista. Under veckan har den nya tv-serien Fate: The Winx Saga klättrat stadigt bland placeringarna och ligger i skrivande stund på plats två. Den blev därför ett självklart val att sätta tänderna i. Och som vanligt när jag börjar titta på en tv-serie ger jag upp allt annat i mitt liv tills jag sett klart den. Friskt? Nej. Men jag har tyvärr inga andra intressen just nu.

Fate: The Winx Saga klassas som ett drama och är inspirerad av Nickelodeons animerade serie Winx Club. Handlingen kretsar kring Bloom som - likt Harry Potter - vuxit upp i den vanliga världen och nu börjar på skolan Alfea i den magiska världen.

Jag såg klart de sex avsnitten på två kvällar. Väl investerad tid, om du frågar mig. Och som vanligt: Spoiler alert. Den här texten innehåller kommentarer kopplade till alla avsnitt.

Annons

Här är 25 tankar jag hade när jag såg Fate: The Winx Saga:

1. Okej, det här verkar vara Gossip Girl möter Harry Potter. Känns lovande.

2. Loggan? Hallå? Serien känns välgjord men loggan ser ju ut att vara gjord av en praktikant som gillar att ladda ner musik olagligt.

Fate the winx saga
Förlåt men den här är jätteful.

3. Skulle inte det här handla om tonåringar med magiska kunskaper? Varför inleds hela serien med en typ fåraherde som mördas. Jag orkar inte få sömnsvårigheter idag också, har för många möten imorrn.

4. *Klipp till morgonmöte då jag spenderade en kvart (okej, 20 min) om att föreläsa om hur läskig denna tonårsserie är*...

Annons

5. Ska jag färga håret? Om jag färgar det som Blooms hår, kommer vi bli lite lika då?

Bloom hår Winx
Drömfrisyr!

6. Okej älskar att eleverna förolämpar varandra genom att fråga vilket elevhem de hade tillhört i Harry Potter. This is what I signed up for!

Bloom: ”Ravenclaw, ibland Slytherin”

Aisha: ”Jaha, det förklarar lögnerna”.

Bloom: ”Låt mig gissa, Gryffindor? Det förklarar dömandet”.

7. Tiden jag har lagt på att analysera hur hårstylingen på karaktärerna gått till? Jag kommer inte svara på det. (Har Sky hårspray eller vax i håret? Hur har de gjort hans wetlook? Vilken sorts locktång är Blooms hår lockat med? Vilken typ av snodd använder hon för sin halvuppättning? Vad för typ av hårspray använder Stella? Osv...)

Annons

8. Bloom är en eldfe. Aisha är en vattenfe och Terra är en jordfe. Hmm vilken fe hade jag velat vara? Spontant känns eld obehagligt och bra. Nej men gud jag skäms för att jag "försöker vara Bloom".

Terra Winx Netflix
Älskar att Terra är en växtgäri + fe.

9. Bloom ba ”Är född december 2004”. HAHA är inte du en bebis då? Tack, Winx, åkte rakt in i 30-årskrisen.

10. Okej var inte alls beredd på att monstren i den här serien skulle vara så obehagliga. The burned ones låter typ obehagligare än demogorgons (ja, jag kollar med engelska subtitles för jag får panik av svenska översättningar).

Annons

11. Haha okej lite taskigt men när de ska ha lektion i att "få fram sina krafter" och alla tar fram typ vatten, eld osv och de kommer till Musa, vars kraft är att känna tankar... och hon håller i typ... luft. Stackars :(

Musa Winx Netflix
Tycker synd om personen som ansvarade för specialeffekterna som ba "okej hörrni, hur animerar vi tankar? Spånmöte någon?”.

12. Är det bara jag som vill att det ska hånglas mer? Tycker typ flörtandet är... Mesigt.

13. Är Sky bara blessed med sin frisyr eller har han ett eget team med hårstylister? Förlåt, kan inte sluta tänka på alla karaktärers perfekta hår.

Sky Winx Netflix
Sky är liksom ansiktet utåt för "jag kom precis från en promenad med lagom vind och jag drog handen genom håret en gång och då la det sig såhär perfekt”.

14. Undrar om Abigail Cowen, som spelar Bloom ”hade i läxa” inför sin rolltolkning att skriva ihop en liten bok med tips på utövning av magi. ”Rita gärna ett par hjärtan också”... Äkta pluggisanteckningar med olika färg på pennor för olika saker. Ja, jag får säga så för exakt så såg min anteckningsbok ut i skolan.

Annons

15. Är inte deras fightingträning typ alla trendiga crossfitpass på alla trendiga gym ever?

Träning Winx Netflix
Då är det lunchpass i Humlegården!

16. Alltså... Originalserien som denna serie bygger på (Winx club) är tecknad. I den här versionen är fler karaktärer vita som inte är vita i den tecknade versionen. Känns typ felcastat? Hur kan jag få svar på detta? *går till Tiktok och söker på Winxclub”. Mycket riktigt, internet är upprört.

17. Terra på fest är alla människor som någonsin blivit nervösa i närheten av snygg person.

Terra Winx Netflix
Jag på ELLE-galan 2019 som försökte spela oberörd efter att person dansat in i mig så att min drink spilldes över hela min klänning :))))

18. Är lowkey jätterädd för Beatrix attityd. Hade fått akut muntorrhet över att bli förolämpad av henne och försöka komma på ett bra svar. Hade absolut inte kommit på något.

Annons

19. Det är verkligen ingen äkta ungdomsserie utan scenen ”Går igenom matsalen och alla pratar om mig så jag måste sätta mig i annat rum och äta”. Tack, Meangirls för det.

20. Allt jag vill ha i födelsedagspresent är en såndär liten öronsnäckagrej som Aisha hittar som gör att man kan tjuvlyssna på saker genom väggar.

Aisha Winx ELLE
Var köper jag en sånhär tjuvlyssnargrej?

21. Beatrix snor alltså en bil. Kan hon ens köra bil? Är inte hon också 16 år? Har hon redan hunnit så långt i övningskörningen? Eller gäller andra regler i "the other world”?

22. Kollapsen Sky gör när han blir drogad av sömnmedel är verkligen jag varje morgon när mitt alarm ringer.

Annons
Sky sover Winx Netflix
Jag när jag tryckt på snooze för femte gången i rad.

23. Stellas outfits är vår tids Regina George. Det är rosa, det är plastigt, det är fantastiskt.

24. Och lärarnas krigaroutfits är verkligen... Icke praktiska. Absolut, du ser tuff ut i bomberjacka. Men har ni hört om rustning?

25. Omg, äntligen en tv-serie med ett ordentligt slut. Jag är så extremt trött på allt som slutar mitt i. Men om jag fick önska skulle det finnas fler än sex avsnitt! Säsong 2 plz!

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons