Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Efter nya bilderna – fansens oro kring Beyoncé och Jay-Z

30 jan, 2023 
AvLinda Strömbäck
Beyonce och Jay-Z
Ett av Hollywoods mäktigaste par, Jay-Z och Beyoncé, har fascinerat fansen i över 20 år. Men efter att ett klipp börjat cirkulera på sociala medier, har många nu reagerat på hur relationen egentligen började.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 saker du vill veta om BeyoncéBrand logo
9 saker du vill veta om Beyoncé

Beyoncé och Jay-Z kan vara ett av vår tids mest omtalade kändispar. De har ofta kallats för ett powercouple på grund av sina framgångsrika karriärer och sin stjärnstatus. Men paret har också uppmärksammats för Jay-Zs otrohet – som Beyoncé adresserade i sitt album Lemonade, 2016.

Idag har paret dottern Blue Ivy, 11, och tvillingarna Sir och Rumi, 5, och verkar vara lyckligare än någonsin. Men nu har fansen börjat reagera på en ny detalj i parets förhållande – som fått många att anklaga Jay-Z för att ha groomat Beyoncé.

Så träffades Jay-Z och Beyonce

Jay-Z och Beyoncé träffades först någon gång mellan 1999-2000, när Beyoncé ska ha varit 18 år och Jay-Z 31 år. Enligt paret började de dejta några år därpå, men höll relationen hemlig innan de blev officiella.

Annons

2002 släppte Beyoncé och Jay-Z sitt första musiksamarbete 03 Bonnie and Clyde och senare kom världshiten Crazy in love – vilket blev något av ett startskott för romansryktena. Åren därpå skymtades Jay-Z och Beyoncé ständigt vid varandras sida men vägrade erkänna att de var ett par, tills de gjorde sin röda mattan-debut i augusti 2004.

Jay-Z och Beyonce på MTV VMA 2004
Jay-Z och Beyonce på MTV VMA 2004

Fansens anklagelser mot Jay-Z

Den 12-åriga åldersskillnaden mellan Jay-Z och Beyoncé har tidigare skapat diskussioner hos fansen. Enligt Beyoncé ska hon varit 18 när hon träffade Jay-Z första gången, och 19 när hon började dejta honom. Men efter att fans kommit över nya bilder på artisten tillsammans med Jay-Z från 1997 (då Beyoncé ska ha varit 16) ska diskussionen kommit upp till ytan igen.

Annons

”Beyoncé och Jay-Z träffades 1997 när hon var 16 och han 28” skriver ett fan på Tiktok till bilderna.

”Beyoncé blev groomad och den där mannen är riktigt obehaglig” kommenterar ett annat fan på Twitter.

Beyoncé har själv berättat i en intervju med Oprah att hon och Jay-Z var vänner i ett och ett halvt år innan de började dejta – vilket fansen menar är ytterligare ett bevis på att hon var minderårig när de träffades. Även ett citat i HBO-dokumentären Life Is But A Dream har fått fansen att spekulera i grooming-anklagelserna. På Jay-Zs 37-årsdag hyllar nämligen Beyoncé honom för att han ”lärt henne att bli en kvinna”.

”Varje gång jag ser videon där Beyoncé säger att Jay 'lärde henne att bli en kvinna' vill jag spy” skriver ett fan på Twitter.

Jay-Z ryktades dejta yngre tjejer

Att Jay-Z tidigare ryktats dejta unga kvinnor kan ligga till grund för fansens spekulationer om parets relation. Jay-Z påstods nämligen dejta Rihanna efter ett hemligt uppbrott från Beyonce 2005. Och Rihanna, som är född 1988, ska vid den tidpunkten varit 17 år gammal.

Jay-Z och Rihanna 2005
Jay-Z och Rihanna 2005

På 90-talet, innan Beyoncé kom in i Jay-Zs liv, florerade även ryktet om att Jay-Z dejtat rapparen Foxy Brown i samband med att de gjort musik ihop. Deras första samarbete, låten Ain't No N-gga, ska ha släppts 1996, men tros ha producerats redan 1994 – när Foxy Brown var 15 eller 16 år gammal.

Jay-Z rapporterades även ha en fling med artisten Aaliyah, 1999, när hon var 20 år gammal och han 29.

Källa: Your Tango, Foto: TT

Se 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu
Annons