Fallet Johnny Depp och Amber Heard – detta har hänt

johnny depp och amber heard

Rättstvisten mellan ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard har pågått i sex år. De har stämt varandra för förtal och vittnar nu om sin destruktiva relation.
21 april, 2022
TV: Fallet Johnny Depp och Amber Heard – detta har hänt
1:37

Efter reklamen: TV: Fallet Johnny Depp och Amber Heard – detta har hänt

(1:37)

Slå på ljud

År 2012 börjar skådiskollegorna Johnny Depp, 58, och Amber Heard, 35, dejta. Depp är vid tiden nyskild från Vanessa Paradis, 49, som är mamma till hans två barn Lily-Rose och Jack. Två år senare förlovar sig Depp och Heard, och i februari 2015 äger bröllopet rum.

Redan efter ett drygt år ansöker Amber Heard om skilsmässa från Johnny Depp med anklagelser om våld i nära relation.

Amer Heard vittnar om våld i relationen

amber heard och johnny depp

Amber Heard och Johnny Depp träffades vid inspelningarna av filmen Rum Diary 2011. Året därpå blev de ett par.

”Under hela vårt förhållande har Johnny varit verbalt och fysiskt våldsam mot mig. Jag har fått utstå känslomässig, verbal och fysisk misshandel från Johnny, vilket har innefattat arga, förödmjukande och hotfulla övergrepp mot mig när jag ifrågasatte hans auktoritet eller inte höll med honom.

Jag lever i rädsla för att Johnny ska återvända till vårt hus oannonserat för att trakassera mig, både fysiskt och känslomässig”, skriver Heard i en ansökan om besöksförbud mot Depp, vilket rätten beviljar.

Depps team anklagar då Heard för att försöka dra ekonomisk vinning av skilsmässan.

Amber Heard har i hemlighet blivit mamma via surrogat: ”På mina villkor”

Tillbakavisar alla anklagelser i gemensamt uttalande

Senare under 2016 når Johnny Depp och Amber Heard en uppgörelse där de båda släpper ett gemensamt uttalande som tillbakavisar respektive anklagelser.

”Ingen av parterna har gjort falska anklagelser för ekonomisk vinning. Det fanns heller aldrig någon avsikt att fysiskt eller känslomässigt skada den andra”, skriver de.

År 2017 går skilsmässan igenom och här kunde historien ha slutat. Men 2018 publicerar Washington Post en debattext av Amber Heard där hon beskriver sig som en representant för kvinnor som upplevt misshandel i nära relation. Johnny Depps namn nämns inte i texten men han känner sig träffad och stämmer ex-frun för förtal och en summa på 50 miljoner dollar.

Kändisarnas dyraste skilsmässor genom tiderna

Johnny Depp stäms för dubbelt belopp

Sommaren 2020 äger en rättegång rum där Johnny Depp även stämmer tidningen The Sun för en artikel i vilken han beskrivits som en hustrumisshandlare. På plats för att vittna till tidningens fördel är Amber Heard.

Depp försvarar sig i rätten och från både honom och Heard kommer nya anklagelser och vittnesmål fram. Depp förlorar målet mot The Sun men Heard väljer att nu stämma Depp för förtal och kräver 100 miljoner dollar, det dubbla mot vad han begär av henne.

Kändisar på båda sidor i rätten

johnny depp i rätten 2022

Johnny Depp i rätten 2022.

Våren 2022 har det så blivit dags för rätten att ta upp Johnny Depps förtalsmål mot Amber Heard med anledning av hennes artikel i Washington Post. Depps försvar poängterar att han har anklagats men aldrig dömts för misshandel av ex-fun.

amber heard i rätten

Amber Heard i rätten 2022.

Flera kända ansikten ska nu vittna i rätten. Amber har kallat sin ex-pojkvän Elon Musk och nära vännen James Franco att vittna till hennes fördel. Depp å sin sida har kallat in vännen Paul Bettany.

Rättegången väntas pågå i sex veckor.

Källa: Aftonbladet, Kulturnytt i P1, TV4 Nyheterna

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
0:47

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(0:47)

Slå på ljud