Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Emily Ratajkowskis stora rädsla för sonen: Vill inte att han ska växa upp till en sexist

08 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
Emily Ratajkowski har startat en podcast.
I senaste avsnittet pratar hon och Julia Fox om hur det är att uppfostra söner som ensamstående mammor.
– Du vill absolut inte att han ska växa upp och bli som varje mansgris du träffat, säger Julia.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Emily Ratajkowskis bästa stilögonblick på röda mattanBrand logo
Emily Ratajkowskis bästa stilögonblick på röda mattan

Fotomodellen och skådespelaren Emily Ratajkowski, mest känd under instagramnamnet Emrata, är ensamstående mamma till 1-åriga sonen Sly Ratajkowski. Emily inledde skilsmässoförhandlingar med sonens pappa Sebastian Bear-McClard i september.

Nu är hon aktuell med en egen podcast; High Low. I poddens senaste avsnitt, som också är det fjärde i ordningen, har Emily sällskap av skådespelaren Julia Fox. Denna är kanske mest känd för den omskrivna och intensiva romansen med Kanye West tidigare i år.

I avsnittet möts de två kvinnorna i att de båda är ensamstående mammor till söner. De pratar om erfarenheter, utmaningar, könsroller och patriarkatet – och framförallt rädslorna för att uppfostra en pojke som växer upp till en sexistisk man.

Annons

Emily Ratajkowskis stora rädsla för sonen: Vill inte att han ska växa upp till en sexist

De inleder samtalet med att diskutera hur de själva ändrat beteenden kopplat till mäns fantasier om dem. I dag klär de sig inte för att tillfredsställa någon annan.

– Det är tufft som en ensamstående mamma, som uppfostrar en son. Du vill absolut inte att han ska växa upp och bli som varje mansgris du träffat, eller hur? Hur stoppar man den utvecklingen?, frågar sig Julia i samtalet med Emily och leder samtalet in på de strukturer som finns i samhället.

– Patriarkatet skadar män, de blir väldigt tvingade in i fack snarare än individer. Tänk på dammode exempelvis... Kvinnor tillåts att leka och uttrycka sig själva, sättet vi klär oss är det första visuella uttrycket vi kan kontrollera själva. För män är det mer strikt, de ska passa in i en mall, fortsätter Fox.

Emily instämmer att sexism har negativa effekter på hela samhället, oavsett kön. Något som skapar stor oro hos henne själv och för hennes sons framtid.

Annons

– Män bor längre hos sina föräldrar, de har inte nära relationer som vuxna, självmordsstatistiken bland män ökar... Det gör mig ledsen och rädd, förklarar hon och refererar till en bok hon läst nyligen.

DÄRFÖR Köper EMILY RATAJKOWSKI nya leksaker TILL SONEN

Emily förklarar att hon tar sonens uppfostran på allvar och att hon vill ge honom en mer nyanserade referenser, genom att ifrågasätta könsstereotypa leksaker. Hon berättar att sonen Sly älskar lastbilar, men att hon nyligen beställde en docka och en teservis till honom.

– Jag kände att vi måste balansera det här, säger hon.

– Sly har en rosa bil... är det sådana små grejer vi kan göra för att förhindra att de formas eller betingas att bli macho? Tillbringa mycket tid med kvinnor? Det gör mig så uppgiven att tänka att någon kommer vilja ”göra honom tuff” i framtiden, avslutar Emily.

Källa: Cosmopolitan, Foto: TT

Se också: Julia Fox - 5 saker du vill vetaBrand logo
Se också: Julia Fox - 5 saker du vill veta

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons