Allt om Selena Gomez offentliga bråk med ex-bästisen Francia Raisa

Allt om Selena Gomez offentliga bråk med ex-bästisen Francia Raisa

Selena Gomez har, under helgen, hamnat i blåsväder efter en offentlig konflikt med skådespelaren Francia Raisa.
Dispyten grundar sig i ett uttalande om Taylor Swift och det faktum att Francia inte nämns i den nya dokumentären – trots att hon donerat en njure till Selena!
08 november, 2022
Se skådespelarnas första filmroller
0:59

Efter reklamen: Se skådespelarnas första filmroller

(0:59)

Slå på ljud

Just nu skrivs det mycket om den 30-åriga skådespelaren och artisten Selena Gomez. Varför då? Jo, i dagarna släpptes dokumentärfilmen Selena Gomez: My mind and me på Apple TV+.

I kölvattnet av artistens avslöjanden och uttalanden i filmen, har fansen bland annat reagerat på hur Selena hanterat dispyten med före detta bästa vännen och skådespelarkollegan Francia Raisa.

Vi backar bandet till år 2017, då Francia donerade en njure till den då SLE-sjuka vännen Selena. Något som inte fick en omnämning i dokumentären. Tvärtom har stjärnan vid ett tillfälle sagt att countrysångaren Taylor Swift är hennes ”enda riktiga vän i industrin”.

Rebel Wilson har blivit mamma – visar upp nyfödda dottern

Selena Gomez öppnar upp om den tuffa tiden i nya dokumentären

Den omskrivna dokumentärfilmen skildrar Selena Gomez under en sexårsperiod av dennes karriär. Tittaren får följa artistens kamp med ”berömmelse och hennes fysiska och psykiska välbefinnande.”

Under perioden då filmen spelades in har Selena diagnostiserats med både den kroniska sjukdomen SLE [systemisk lupus erythematosus] och även manodepressiva diagnosen bipolär sjukdom.

Selena pratar dessutom, för första gången, om hur hon under flera års tid övervägt att avsluta sitt liv.

– Jag kände att världen skulle vara en bättre plats utan mig, säger hon i filmen.

Många av stjärnans fans har strömmat till för att uttrycka sitt stöd, men nu reagerar de starkt på hur hon hanterar den offentliga dispyten med före detta bästa vännen och henne organdonator Francia Raisa.

Se också: 9 saker du inte visste om Selena Gomez
1:54

Efter reklamen: Se också: 9 saker du inte visste om Selena Gomez

(1:54)

Slå på ljud

Selena Gomez dispyt med Francia Raisa – Fejden förklarad steg för steg

Över helgen har en dispyt mellan Selena och Francia blossat upp på sociala medier. Vad har hänt? Här kommer en sammanfattning.

Francia Raisa, känd från bland annat Brint it on och The secret life of the American teenager, donerade år 2017 en njure till vännen Selena Gomez, som var i behov av just en sådan i sviterna av sjukdomen SLE. De två hade varit vänner i över tio år och deras relation har beskrivits som närmast ”systerlig.”

Vännerna ska ha hamnat i en konflikt rörande njurdonationen redan ett år efter operationen, då Francia misstyckte kring Selenas alkoholkonsumtion efter ingreppet. Förra året lappade de dock ihop vänskapen och ska ha varit vänner sedan dess.

Men Francia var uppenbart sårad över det faktum att Selena inte nämnde hennes gärning i dokumentären. Känslor som nådde en spets efter att Selena talat ut om karriären i en intervju med Rolling Stone, förra veckan.

– Jag har aldrig passat in i en grupp med coola kändiskvinnor. Min enda vän i industrin är verkligen Taylor, sade artisten till tidningen och syftade då på Taylor Swift.

Dagen efter dokumentärens premiär kommenterade Francia vännens uttalande om Taylor, med ett enda ord under en sociala medie-publicering; ”Intressant.”

Kort efter det valde Selena att bemöta detta. ”Förlåt för att jag inte nämnde alla jag känner”, skrev hon i en kommentar i en tråd på TikTok där Francias reaktion diskuterades. En reaktion som många av Selenas fans fann upprörande!

Sedan helgens publika groll har Francia tagit bort ”Intressant”-kommentaren och dessutom markerat mot Selena att hon vill bryta vänskapen igen – hon har nämligen slutat följa henne på Instagram. Selena följer dock fortfarande Francia.

Huruvida denna konflikt får en fas två, återstår att se.

Källa: The Daily Mail, Foto: TT