Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Ellen Fjæstad spelade Eva i Eva & Adam – här är hon idag

27 apr, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Ellen Fjæstad spelade Eva i Eva & Adam – här är hon idag
Vad gör Ellen Fjæstad som spelade Eva i otroliga Eva & Adam, som blev både tv-serie och film, idag? Nå, här är hon 20 år senare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ellen Fjæstad och ex-maken
Ellen Fjaestad och Daniel Gallo-Marchiando 2011, året efter de gifte sig,
Ellen Fjæstad
Ellen gravid med sitt första barn.
Annons
Se också: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmerBrand logo
Se också: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmer
TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Den omåttligt populära ungdomsserien Eva & Adam kom 1999, och efter två säsonger blev det en långfilm. 2001 kom filmen Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko, och visst minns vi alla dramat kring alla olika födelsedagar, firanden – och mellan Eva och Adam.

Annons

Ja, gud vad vi bara ville att Eva och Adam skulle vara ihop och hacka lök med skidglasögon på sig ihop i köket, inte att färgstarka Petra skulle komma där med sin energi och få Adam att nästan falla för henne. Och ska vi ens prata om den där hjärtskärande kyssen mellan Adam och Petra, på Petras födelsedagsfest – när Eva tittar på och får ögonkontakt med Adam.

Tack och lov så ordnade det upp sig i slutet. Och kanske är det därför vi fortfarande drömmer om det där lyckliga slutet i alla våra relationer? Nej okej, vi lämnar vårt egna privatliv utanför och går vidare.

Carl-Robert Holmer-Krell som spelade Adam, och Ellen Fjæstad som spelade Eva.
Carl-Robert Holmer-Kårell som spelade Adam, och Ellen Fjæstad som spelade Eva.

Det finns de från Eva & Adam som fortsatte sin karriär i rampljuset. Som Evas störiga storebror Tobbe, ni minns honom va? För Erik ”Jerka” Johansson var tv-serien bara startskottet för hans karriär. Vi har sett honom i flera stora svenska produktioner, och kanske är han mest igenkänd för sin roll som Patrik i Bonusfamiljen.

Annons

Men det är flera av skådespelarna från tv-serien och filmen som la skådiskarriären åt sidan kort efter succén med Eva & Adam. En av dem är huvudrollsinnehavaren Ellen Fjæstad, som spelade Eva. Senast vi såg henne i en roll var i Hip hip hora! 2004.

Det gör Ellen Fjæstad idag – efter åren som Eva

Efter en praktik på tidningen OKEJ, som hon gjorde strax efter gymnasiet, axlade hon 2006 rollen som redaktör på den då nystartade tidningen Superstar. Då berättade hon att hon alltid haft ett intresse för journalistiken, och att hon några månader tidigare sökt till JMK, i Stockholm.

– Jag hoppas att de ser mig som Ellen och att jag nu är redaktör, sa hon då i en intervju med Aftonbladet, efter att hon fått frågan om folk slutat förknippa henne som Eva i Eva & Adam.

Eller, skådisyrket lades faktiskt inte helt på is efter rollen som Eva, till en början. 2012 berättade Ellen att hon jobbade som röstskådespelare och brukade dubba tecknad film.

Annons

— Nja, jag brukar dubba en del tecknat. Bland annat gör jag rösten till Barbie och jag var med i filmen På andra sidan häcken, sa hon till Nyheter 24 då. Hon har även gjort rösten till Disneys då populära serie Kim Possible.

Parallellt med jobbet som röstskådespelare jobbade hon med PR, och 2012 jobbade hon med marknadsföring på Walt Disney i Stockholm – något hon då älskade, på grund av intresset för film och roliga events.

Ellen Fjæstad och Agnes carlsson
På ELLE-galan 2012 ihop med Anges Carlsson.

Idag jobbar 35-åriga Ellen med PR på Warner Music, och syns ofta ihop med svenska artister. Både som vänner och kollegor.

Annons

Ellen Fjæstads liv utanför jobbet

Ellen gifte sig med Daniel Gallo-Marchiando 2010, och 2012 kom deras lilla son till världen.

— Jag förbereder mig inte så mycket än, läser lite bloggar men inte så mycket mer. Bebisen var planerad och vi är jätteglada! sa Ellen när hon var gravid med sitt första barn.

Idag lever hon inte ihop med Daniel, utan en annan man, i Stockholms innerstad. Och förra året blev Ellen mamma igen, den här gången åt en liten dotter.

Ellen Fjæstad
Ellen på event med kollegor 2016.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons