ELLE rankar Carrie Bradshaws pojkvänner

Carrie Bradshaws pojkvänner i Sex and the city rankade från värst till bäst

Har du sett alla säsonger av Sex and the city är du antagligen team Aidan eller team Mr Big. Men det fanns ju så många andra män som cirkulerade under de sex säsongerna. Vi rankar Carrie Bradshaws pojkvänner – från bäst till värst! Håller du med?
05 oktober, 2020
9 saker du inte visste om Sex and the city
1:01

Efter reklamen: 9 saker du inte visste om Sex and the city

(1:01)

Slå på ljud

Få karaktärer har vi väl investerat så mycket känslor i som Sex and the citys Carrie Bradshaws och hennes dejter, pojkvänner och fästmän? Och antagligen har du – precis som så många andra – en bestämd åsikt vem Carrie borde ha valt i slutändan.

Är du Team Big eller Team Aidan?

Är du team Aidan, team Mr Big, kanske team Aleksandr – eller hade du önskat någon helt annan för henne att leva happily ever after med? Vi har rankat Carrie Bradshaws pojkvänner och stadiga dejter – från värst till bäst!

13. Jim (säsong 3 avsnitt 16)

Kanske minns du främst Jim som Mirandas dejt som till en början verkade vara hur drömmig som helst, men som snabbt visade en annan sida. Inte minst för att han verkligen H A T A D E sitt ex, Carrie Bradshaw. Javisst. Jim och Carrie dejtade back in the days (inget man får se i serien dock) och hans attityd mot Carrie fick till sist Miranda att dumpa honom. Ett mer bittert ex får man leta efter!

12 Vaughn Wysel (säsong 2 avsnitt 15 och 16)

Jennifer Anistons exmake Jason Theroux fick äran att spela en av Carries pojkvänner (och sedermera ex) i andra säsongen.

Hans karaktär, Vaughn Wysel hade en underbar familj som Carrie klickar med direkt, men förhållandet var inte på topp, särskilt inte i sängen. Han led nämligen av för tidig utlösning. Vilken så klart kan hända även den bästa, men när det händer gång på gång – på gång – så är det ett problem. Något som han dock inte klarade av att prata om och istället blev arg när Carrie försökte hjälpa honom.

11 Patrick Casey (säsong 2 avsnitt 16)

Den nyktra alkoholisten Patrick Casey hade det inte lätt och bytte helt enkelt ett beroende mot ett annat, när han inledde en relation med Carrie. Efter att aldrig ha haft sex nykter testade han det – och blev hooked. Slutet gott, allting gott? Inte för Patrick, som fick ett återfall efter att Carrie ville ta en paus, klädde av sig naken på gatan nedanför hennes fönster och skrek så hela grannskapet vaknade.

10 Jack Berger (säsong 5 avsnitt 5 och framåt)

Jack Berger var en riktigt lovande pojkvän, som verkligen verkade passa Carrie. Han var smart, kreativ, åkte motorcykel och skrev böcker. Däremot höll han fortfarande en grudge mot sitt ex (inte så härligt va?), men den värsta egenskapen måste ändå ha varit att han kände sig hotad av starka kvinnor och hade svårt att unna Carrie framgång.

Och hur otacksam är man inte om man blir arg när ens partner köper kläder åt en – från Prada? För att inte tala om att han dumpade henne med en post it-lapp. En POST IT-LAPP!

"I’m sorry
I can’t
Don’t hate me"

Dessa ord glömmer vi aldrig.

9. Bill Kelley (säsong 3 avsnitt 1)

Politikern Bill Kelley må ha varit en silverräv av rang och hans karriär rullade på i de högre ligorna. Däremot brydde han sig alldeles för mycket om vad allmänheten (och väljarna) tyckte om honom. Att dejta en sexkolumnist gick inte för sig, sa han, efter att ha dumpat Carrie. Image var viktigt.

Och det kan vi visserligen vara fine med. Däremot var vi inte lika fine med att han faktiskt gjorde slut med henne på grund av att hon avböjde att kissa på honom i sängen. Sten och glashus och så vidare.

8. Kurt Harrington (säsong 1 avsnitt 1)

I pilotavsnittet av den här kultförklarade serien får vi träffa Carries ex Kurt Harrington, som hon refererar till som ett misstag hon gjorde när hon var 26, 29 och 31. Hur som helst sprang hon på honom och bjöd ut honom på en dejt – i researchsyfte till sin kolumn. Hon ville nämligen testa att ”ha sex som en man”. I serien förklarat som att ha sex utan känslor inblandade. Ha i åtanke att serien är från 1998!

Efter mötet kolliderade hon på gatan med Mr Big, så Kurt blev inte långvarig och vi kan inte direkt säga att vi saknade honom.

7. Wade ”Power Lad” (säsong 3 avsnitt 15)

Carrie träffade den här Wade i en serietidningsbutik och lite senare visade det sig att han fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar. Röd flagga? Ja. Men mamman var gullig och den lyxiga terrassen härlig, så varför inte fortsätta ses?

De rökte gräs och åt friterad kyckling när Wades föräldrar var bortresta, men när de kom hem tidigare än tänkt och kommer på kidsen med drogerna, fegade Wade ur och beskyllde Carrie. Inte den mest mogna killen kanske (men inte heller den minst mogna. Ja, vi pratar om dig, Jack ”Post-it” Berger!).

6. Ray King (säsong 4 avsnitt 3 och 4)

Vi var många som verkligen höll tummarna för att jazzmusikern Ray King skulle bli långvarig. Han hade utseendet, talangen, var bra i sängen OCH kände sig inte ett dugg hotad av Mr Big, som Carrie här försökte vara vän med.

Problemet med Ray var dock hans rastlöshet. Han menade inget illa, men för Carrie var det en no go.

5. Sean (säsong 3 avsnitt 4)

Carrie började dejta den något yngre Sean, som var riktigt bra på att kyssas. Han var smart och rolig, men också öppet bisexuell, något som Carrie hade väldigt svårt att komma över. Återigen, serien är från 1998!

Efter en fest med inslag av Snurra flaskan – och Sean hånglar med Alanis Morissette och en snubbe – får Carrie nog och lämnar. Slöseri på en potentiellt bra pojkvän, tyckte många. För många potentiella killar och tjejer att konkurrera med, tyckte Carrie.

4. Aleksandr Petrovsky (säsong 6 avsnitt 12)

Forna dansaren Mikhail Baryshnikov spelar Aleksandr Petrovsky, pojkvännen som hade kunnat bli Carries The one, men vars saga slutade i Frankrike i sista avsnittet av sista säsongen.

Han var en romantiker utan dess like, men som inte riktigt klickade med väninnorna och hade svårt att prioritera Carrie framför sitt jobb som konstnär – trots att hon faktiskt flyttade till Paris för hans skull.

3. Jeremy (säsong 6 avsnitt 10)

Jeremy, spelad av David Duchovny, var Carries ungdomskärlek och de två återupptog saker och ting när han tillfälligt var i Connecticut, som bara är en tågresa från NY.

Anledningen till att han var i krokarna var för att han tillfälligt (och frivilligt) checkat in på mentalsjukhus för ”intensivt terapiarbete”. Men åtta till tio månader är en lång tid att vänta på någon, tycker Carrie. Så de bröt upp.

2. Mr Big (säsong 1 avsnitt 1 och framåt)

I första avsnittet var det Samantha som presenterade Mr Big som ”den nästa Donald Trump”. För kids idag låter det som en mardröm, men 1998 var det likställt med en flådig person som sysslar med fastigheter – eller jobbar inom bank – och har mycket pengar.

Big hade svårt att binda sig och var ett aber för Carrie mer eller mindre från första början till seriens slut. Och inte blev det bättre i filmatiseringen då han lämnade henne på självaste bröllopsdagen för att han blev "rädd" när hon inte svarade i telefonen.

Han undanhöll att han tidigare var gift, han vägrade presentera Carrie för sin mamma, han lämnade henne och gifte sig med en hälften så ung kvinna. Som han senare bedrar – med Carrie. Ja, turerna är många kring Big, men han är trots allt hennes soulmate. Och vilka är vi att ha åsikter om det? The heart wants what it wants, som Selena Gomez skulle säga.

1. Aidan Shaw (säsong 3 avsnitt 5 och framåt)

Är du inte Team Big är du troligtvis Team Aidan. Världens bästa, snällaste, gulligaste, och – sa vi bästa? – pojkvän inom typ ALLA kategorier. Men han var helt enkelt inte kompatibel på alla dessa sätt med Carrie, som inte uppskattade honom för det han var värd.

Och som hon svek honom! Bland annat genom att inleda en affär med Big bakom hans rygg. Aidan var värd så mycket bättre!

Filmatiseringen och slakten av Aidans karaktär tänker vi inte ens ta upp här. Återigen: HAN VAR VÄRD BÄTTRE!

Foto: Sex and the city/HBO

LÄS MER:

Så ser Sex and the City-skådisarna ut i dag

12 kändisar som varit gästskådisar i Sex and the City