Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

ELLE möter Peg Parnevik

09 jun, 2023 
AvLouise Berglund
ELLE möter Peg Parnevik
Hon är aktuell med ny musik, podd, festivalspelning och som en av deltagarna i höstens Så mycket bättre. ELLE fick en pratstund om livet just nu, med artisten Peg Parnevik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Peg & Penny gör podd-comeback: Hon är vår drömgästBrand logo
Peg & Penny gör podd-comeback: Hon är vår drömgäst

När Peg Parnevik fick frågan om att vara med i höstens upplaga av TV4:s Så mycket bättre ville hon först tacka nej. Timingen var dålig och själv kände hon sig inte redo. Men tarotkortleken sa något annat.

– Jag fick samma kort tre gånger av 60 kort. Det stod ”Du behöver bara en liten knuff. Allt är menat. Och du behöver ta det här steget. Jag vet att du är rädd och inte känner dig förberedd men alla är redo att ta emot dig”. Då tackade jag ja, säger Peg Parnevik.

Inför beslutet fick hon goda råd av vänner och familj.

– En av mina bästa vänner, Julia Adams, som också är artist och som jag skriver mycket ihop med frågade om det handlar om att jag inte är redo eller om jag är rädd. Om jag kanske vill göra det så bra att jag börjar tänka självkritiskt och perfektionistiskt. Hon hade rätt. Mina föräldrar sa samma sak. Och det är sant. Jag är bara rädd. Jag måste säga till mig själv att hålla käften och göra min grej.

Jag har intervjuat Peg tidigare om hennes prestationsångest. Den som kan vara en drivkraft men många gånger i stället blir en bromskloss.

Annons

– Jag är rädd att jag kommer hindra mig själv. Self sabotage. Jag har inte kunnat njuta men nu har det äntligen släppt. Det här är det jag älskar mest i världen, att få skriva låtar, träffa andra artister och göra min grej.

Just nu pågår arbetet med att bestämma och skapa tolkningarna av låtarna till årets säsong.

– Jag vill ha en låt som är en hyllning till alla kvinnor i mitt liv. Fan vad mycket vi står ut med, vad vi jobbar och kämpar! Och press, prestationsångest och ideal på det.

SMB är ett program där deltagarna blottar sig som människor. Hur känner du inför det?

– Jag ser det bara som positivt. Jag är på en plats i livet där jag känner mig väldigt trygg och självsäker i vem jag är.

Peg ser också fram emot att få visa en mer rättvis och nyanserad bild av sig själv.

– Ibland vill jag vara hård och feministisk och in your face. Men oftast är jag mer känslig och sårbar. Det är dags att ta ett steg från allt drama, allt som skrivs om ex och beefs. Jag känner mig mognare. Men jag känner att folk inte känner mig på riktigt. Förhoppningsvis blir de positivt överraskade. Nästan alla jag träffat som bara följer mig på Instagram har sagt att ”du är inte alls som jag tänkte mig!”.

Annons

Hon hoppas att hennes artisteri inte hamnar i skuggan av hennes kända familj.

– Det är självklart att det hjälpt mig på vägen. Men jag ska åka till det här programmet, vara mig själv och göra jävligt bra låtar så att alla får se att ”hon har en känd familj men hon är jävligt bra också”, haha.

Vad är du mest nervös för?

– Om jag inte klickar med de andra artisterna eller om jag skulle göra en dålig tolkning någon inte blir nöjd med. Jag har också lovat min farmor att jag inte ska svära så mycket. Och så är jag rädd för att gråta mycket. Jag är väldigt känslig, en stor cry-baby.

Om det är något program man kan gråta i så är det SMB.

– Men jag gråter verkligen fult! Det finns en scen från Parneviks när vi är med om en bilolycka och jag gråter så fult. Alltså värre än Kim Kardashian, haha!

Annons

Berätta om din nysläppta låt Penny.

– Låten handlar om en person som alltid funnits där för en. Oavsett vad som hänt i livet. En sån person som varit med när man gråtit, skrattat, gjort slut eller haft ångest. Och sen att få se den personen växa upp och som Penny, gifta sig och få barn. När vi växte upp var vi så olika men ändå så lika. Vi umgicks inte alls men nu pratar vi varje dag, jag tar hand om hennes barn och vi poddar. Jag har alltid velat skriva en sån låt. Inte bara till Penny. Men till mina syskon och min familj. Och till alla mina systrar som kanske inte är blodssystrar.

Du spelar på Lollapalooza i år.

– Ja! Jag var på Lollapalooza förra året och inte fan trodde jag att jag skulle spela där i år! Det ska bli asfett. Jag är astaggad!

Det känns som att resten av ditt år är fullbokat?

– Ja, och jag hoppas att nästa år är ännu mer fullbokat, om jag får drömma!

Vad drömmer du om i framtiden?

Annons

– Jag vill släppa ett album på engelska och svenska. Jag har också alltid velat spela på Way out west. Min stora dröm är att turnera i USA och världen. Asien, Europa, everywhere! Det är slutdestinationen! Mer abstrakt vill jag vara lycklig och lugn. Det känns som att man alltid får offra något. Antingen går det jättebra i karriären eller jättebra i det privata livet. Just nu är det full fart framåt med musiken. Och då blir det att jag inte hinner träffa vänner eller familj. Jag reser hela tiden och packar aldrig upp. Jag har så många mål med musiken men jag har börjat fatta att jag måste börja sätta mål för privata Peg också. Jag vill inte ligga på en förstaplats men vara olycklig. Så typ köpa ett hus, gifta mig och sånt där!

FAKTA
Namn: Peg Parnevik.
Ålder: 27 år.
Yrke: Artist.
Familj: Mamma Mia, pappa Jesper och syskonen Penny, Phillippa och Phoenix.
Följ: @pegparnevik

Foto: Oscar Lindqvist

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons