Dramat kring Don’t worry darling – här är allt som har hänt

DWD premiär

Produktionen av Olivia Wildes film Don't Worry Darling har kantats av kärleksdrama, intriger och spottrykten. Vi reder ut dramat som tagit sig långt utanför filmmanuset – se hela tidslinjen här!
09 september, 2022
5 saker om Harry Styles du kanske inte visste
0:39

Efter reklamen: 5 saker om Harry Styles du kanske inte visste

(0:39)

Slå på ljud

Vad som började som ett kärleksdrama har nu urartat till nya proportioner. Efter att Harry Styles ersatt Shia LaBeouf och även blivit kär i regissören Olivia Wilde (som då nyligen skilt sig) så verkar hela produktionen av Don't Worry Darling kantas av intriger. Vi reder ut dramat som började redan 2020 – se tidslinjen här!

24 april 2020

Deadline rapporterar att Florence Pugh, Shia LaBeouf och Chris Pine får huvudrollerna i Olivia Wilde’s psykologiska thriller Don’t Worry Darling.

11 september 2020

Vi nås av beskedet att Harry Styles ersätter Shia LaBeouf i filmen pågrund av scheman som krockar.

Oktober 2020

Inspelningen av Don't Worry Darling börjar.

November 2020

Olivia Wilde berättar att hon och hennes fästman sedan sju år tillbaka, Jason Sudeikis, går skilda vägar.

Det har varit ett vänskapligt uppbrott som sedan övergått i ett bra gemensamt föräldraskap. Barnen är första prioritet och hjärtat av familjens relation, berättade en källa för People.

11 december 2020

Shia LaBeoufs exflickvänner FKA Twigs och Karolyn Pho, skickar in en anmälan som påstår att skådespelaren utsatt dem för “relentless abuse” och ”sexual battery”, rapporterar The New York Times.

”Det kanske kommer som en överraskning för er, att jag varit i ett förhållande där jag blivit emotionellt och fysiskt misshandlad. Det har varit svårt för mig att bearbeta också, både under tiden och efter, jag aldrig trott att något sånt här skulle hända mig. Vilket är varför jag också valt att prata om det, så jag kan hjälpa folk att förstå att när man utsätts för kontroll, tvång eller våld i en nära relation, så känns beslutet att lämna varken säkert eller som ett alternativ.” skrev Twigs på Twitter.

24 december 2020

Variety rapporterar att den verkliga anledningen LaBeouf fick lämna filmproduktionen, var pågrund av dåligt uppförande. Enligt tidningen ska hans sätt inte samspelat med resten av skådespelarna och produktionen, inklusive regissören Olivia vilket resulterade i att hon tillslut gav honom sparken.

4 januari 2021

TMZ rapporterar att Olivia Wilde och Harry Styles närvarat vid ett bröllop som par samtidigt som bilder på dem båda börjat spridas på nätet. Enligt en källa till People ska deras relation blomstrat under inspelningen av DWD.

– Vad som började som nära vänskap utvecklades sen till en romans. Alla märkte det på inspelningen. Inte en enda paus kunde Harry hålla sig borta från Olivias trailer.

27 april 2022

En stämningsman lämnar över papper gällande vårdnad till Oliva, på begäran av exet Jason, samtidigt som hon står och pratar om sin nya film på CinemaCon i Las Vegas.

Maj 2022

Harry Styles fans är inte överlyckliga över hans nya relation med Olivia...

21 juli 2022

Olivia uttrycker på Instagram hur mycket hon älskar att jobba med Florence.

11 augusti 2022:

När pressturnén för filmen drar igång lyser Florence Pugh med sin frånvaro. Hennes representater säger att hon är i Budapest och spelar in Dune 2. Samtidigt postar hon nästan ingenting på Instagram vilket skapar rykten att Florence och Wilde är i konflikt med varandra. Trots Olivias hyllningar i sociala medier så svarar inte Florence på hennes inlägg och har bara promotat filmen på Instagram vid ett tillfälle. Samtidigt går ett rykte att Florence inte blivit lika mycket betald som Harry Styles.

16 augusti 2022

Florence Pugh avslöjar för Harpers Bazaar att hon och pojkvännen Zach Braff gjort slut och kommenterar samtidigt ryktena kring DWD.

– När det blir reducerat ner till ens sexscener, eller att se den mest kända mannen i världen gå ner på någon... det är liksom inte därför vi gör det här, det är inte därför jag är i den här industrin. Såklart, om man anställer den mest kända popstjärnan i världen så kommer det dyka upp sånna typer av samtal. Men därför kommer inte jag prata om det, eftersom den här filmen förtjänar mycket mer än så. Och personerna som gjorde den här filmen är större och bättre än så.

24 augusti 2022

Olivia Wilde blir intervjuad av Variety och dementerar ryktena kring den påstådda konflikten mellan henne och Florence.

– Skvallerartiklar är ett verktyg för att vända kvinnor mot varandra och skämma ut dem, säger Wilde och berättar även om beslutet att byta ut Shia LaBeouf i filmen.

– Vi hade olika syn på hur vi skulle jobba och det överensstämde inte med sättet jag anser hur en produktion ska skötas. Hans sätt att jobba krävde en mer stridslysten energi, och jag personligen tror inte att det är det ultimata sättet att främja folks prestationer. Jag tror på att skapa en säker och pålitlig miljö för att få folk att göra sitt bästa. Mitt ansvar är att skydda produktionen och alla andra involverade, sa Olivia.

26 augusti 2022

LaBeouf säger till Variety att han lämnade filmen pågrund av tidsbrist. Han påstår att han och Olivia pratat om hans avhopp dagen innan han officiellt lämnade produktionen. Hon ska enligt honom smsat följande:

”Tack för att jag fick höra dina tankar, jag vet att det inte alltid är kul. Det känns aldrig bra att säga nej till någon och jag respekterar din ärlighet. Jag känner mig ärad över att du ville berätta den här historien med mig. Jag är besviken eftersom jag kände att det hade kunnat bli något speciellt det här. Jag vill förtydliga hur mycket det betyder för mig att du litar på mig. Det är en gåva jag tar med mig.”

Shia skickar sedan en video till Variety som Wilde skickat till honom vid någon tidpunkt under deras förhandling. Hon bekräftar då ryktet att Shia och Florence inte kommit överens under inspelningen.

– Jag är inte redo att ge upp på detta än. Jag är hjärtekrossad och vill att vi ska lösa det här. Jag tror att detta kommer bli ett uppvaknande för Miss Flo. Om hon verkligen engagerar sig och lägger hela sin själ i detta finns det möjlighet för er att sluta fred då? Jag respekterar båda era åsikter. Finns det hopp? säger Olivia i klippet.

Samma dag rapporterar The Wrap att Florence Pugh kommer göra begränsad press för filmen och endast närvara vid filmfestivalen i Venedig. Detta bekräftades dock inte.

5 september 2022

Olivia Wilde och Harry Styles anländer till filmfestivalen i Venedig, och presskonferensen för Don't Worry Darling, i olika båtar. Florence Pugh anländer inte förrän efter presskonferensen trots att det var meningen att hon skulle närvara.

Under presskonferensen duckar Olivia en direkt fråga om den påstådda konflikten mellan henne och Florence.

– Florence är en kraft, och vi är så tacksamma att hon har möjlighet att ansluta ikväll trots att hon just nu är mitt uppe i inspelningen av Dune. Jag vet själv som regissör, hur omständigt det är att sakna en skådespelare även om det bara är för en dag, så jag är väldigt tacksam att Denis Villeneuve låter oss låna henne. Och vi är så taggade på att fira hennes fantastiska jobb ikväll. Jag kan inte med ord uttrycka hur hedrad jag är över att ha henne som huvudroll. Hon är helt fantastisk i den här filmen, sa Olivia och fortsatte:

– Och gällande allt eviga skvaller och rykten, så vill jag bara säga att internet göder sig självt. Jag känner inte att jag behöver bidra till det. Det är tillräckligt som det är.

Harry Styles och Chris Pine spottdrama

Samma dag drog även Harry Styles och Chris Pine in DWD-drama, då fansen reagerade på en video där det såg ut som att Harry spottade på Chris Pine under premiären. De gick båda ut sedan och sa att det inte stämde och det var helt taget ut luften.

Spottdramat mellan Harry Styles och Chris Pine – det hände egentligen

”Det här är en löjlig historia, totalt påhittad och resultatet av en märklig illusion som uppenbart är vilseledande och därför tillåter dåraktiga spekulationer.” säger en representant i ett uttalande i Variety, som också menar att det inte finns något annat än respekt mellan de två skådespelarna.

6 september 2022

På Twitter sprids nu läckta sms-konversationer mellan Florence Pugh och Shia LaBeouf, som visar att det inte alls ska ha varit någon dålig stämning mellan skådisarna som Olivia Wilde menat. Smsen är skickade i juli 2020, i början av inspelningarna av Don´t Worry darling.

Källa: Glamour, Foto: TT, Instagram