Domen i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard

03 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Domen i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard
Nu har dom fallit i den utdragna rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp.
Under onsdagen stod det klart att Amber Heard döms för förtal.
Annons
VIDEO: Fallet Johnny Depp och Amber Heard – detta har hänt
VIDEO: Fallet Johnny Depp och Amber Heard – detta har hänt

Efter den långdragna och medialt uppmärksammade rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard har nu dom fallit. I sex veckor har rättegången pågått, och under onsdagen stod det klart att Amber Heard döms för förtal efter att hon hävdat att hennes ex-make Johnny Depp misshandlat henne.

I domen slås det fast att Amber Heard med uppsåt försökt skada Johnny Depp, och att hon ska betala 10 miljoner dollar, motsvarande cirka 98 miljoner kronor, i skadestånd.

Amber Heard ska överklaga domen

New York Times skriver att Amber Heard ska överklaga domen.

– Jag är förkrossad över att berget av bevis ändå inte var tillräckligt för att stå emot min ex-makes oproportionerliga makt och inflytande, säger Amber Heard, via hennes talesperson, enligt tidningen.

Annons

Men även Johnny Depp dömdes för förtal, efter att hans advokat kallat Amber Heards anklagelser för en bluff. Han ska betala 2 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 20 miljoner kronor, till sin ex-fru.

Rättegången har visats på tv och på sociala medier har rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard diskuterats mycket, där allt i från privatpersoner och kändisar gett sina analyser och åsikter kring vem som har rätt och inte.

Fallet Johnny Depp och AMber Heard

Det var 2012 som skådiskollegorna Johnny Depp och Amber Heard började dejta. Två år senare förlovar de sig, och i februari 2015 äger bröllopet rum. Redan efter ett drygt år ansöker Amber Heard om skilsmässa från Johnny Depp med anklagelser om våld i nära relation.

Under de följande åren har ex-paret anklagat varandra för olika hemska saker, och under våren 2022 blev det dags för rätten att ta upp Johnny Depps förtalsmål mot Amber Heard med anledning av hennes artikel i Washington Post 2018. I vilken hon beskrev sig som ”en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation”, utan att nämna Johnny vid namn.

Foto: TT

Annons