Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

De bästa dokumentärerna 2021

05 mar, 2021 
AvMoa Alfredsson
Knock down the house och andra bra dokumentärer vi ser 2021
Det råder inte brist på bra dokumentärer att se 2021. ELLE guidar dig i djungeln av titlar och listar de bästa dokumentärerna du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021Brand logo
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

LDu behöver inte resa jorden runt för att lära dig om världen – med en bra dokumentär kan du lära dig mer än en sak om livet. ELLE listar favoriterna som du kommer vilja sitta klistrad framför.

Allen v. Farrow, HBO

Du har säkert hört talas om den över ett decennium långa relationen mellan regissören Woody Allen och skådespelerskan Mia Farrow – som slutade med att den omtalade regissören lämnade Mia Farrow för hennes adoptivdotter. Men historien blir ännu mer tragisk när det också framkommer att Mia och Allens dotter Dylan Farrow anklagar regissören för sexuella övergrepp. I den här dokumentär talar Mia och dottern Dylan ut, tillsammans med övriga i familjen, om vad det egentligen var som hände – och som tittare är det omöjligt att lämnas oberörd.

Kampen om kongressen, Netflix

Vill du fördjupa dig ännu mer i amerikansk politik? Då ska du se dokumentären Kampen om Kongressen som handlar om hur fyra kvinnor – där ibland omtalade Alexandria Ocasio-Cortez – förändrar politiken i USA.

Annons

Pretend It's a City, Netflix

Skribenten och humorprofilen Fran Lebowitz är minst sagt en karaktär. Och i denna dokumentärserie samtalar hon med regissören Martin Scorsese om allt ifrån varför hon hatar sport – till varför hon aldrig skulle kunna slänga en bok. Feelgood på hög nivå.

The Vow, HBO

Det finns få ämnen som fascinerar så mycket som sekter. I denna amerikanska dokumentärserie följer vi avhoppade medlemmar från självhjälpsorganisationen NXIVM – som i media ofta beskrivits som en sex-sekt. Bakom kulisserna i organisationen står inte allt rätt till och det kommer till sin spets när ledaren anklagas för bland annat människohandel och sexuella övergrepp.

Annons

Aldrig mera utbränd, SVT Play

Artisten Ana Diaz har blivit utbränd flera gånger. I denna serie om den vanliga sjukdomen som ofta drabbar kvinnor, får vi följa Anas inte alltid helt spikraka väg till att blir frisk. Medverkar gör även profilen Fanna Ndow Norrby som berättar om sin egen erfarenhet av att gå in i väggen.

Aldrig mera utbränd finns att se på SVT Play

Andra dokumentärer du inte får missa:

The Yorkshire Ripper, Netflix

Vi överlevde R. Kelly, Netflix

Cheer, Netflix

Audrey, Viaplay

Miss Americana, Netflix

Homecoming, Netflix

Michelle Obama – Min Historia, Netflix

The Jinx, HBO

Framing Britney Spears, C More

Whitney Houston & Bobbi Kristina: Didn't We Almost Have It All, C More

The First Monday in May, C More

Greta, SVT Play

Mitt Afro och Jag, SVT Play

Foto: SVT, HBO

LÄS MER:

Sugen på reality? ELLE listar de bästa realityserierna!

Annons