Demi Lovato om hjärnskadorna efter överdosen

Demi Lovato 2021.

I samband med att Demi Lovatos dokumentär snart har premiär avslöjar artisten att hon fått bestående men efter överdosen 2018. Hon avslöjar även att hon drabbades av tre slaganfall och en hjärtattack.
18 februari, 2021

Demi Lovatos dokumentär Demi Lovato: Dancing with the Devil, som handlar om hennes nära döden-upplevelse som inträffade under en överdos, har snart premiär. I trailern får man en hint om att dokumentären kommer skildra hur livet förändrades för artisten efter överdosen och tiden på sjukhuset.

Demi Lovato var nära döden

Sommaren 2018 fick Demi Lovato föras akut till sjukhuset i Los Angeles efter det att hon fått i sig höga doser narkotika. Nu avslöjar Demi Lovato även att överdosen orsakade tre slaganfall och en hjärtattack – och under tiden trodde läkarna att hon bara att ett tiotal minuter kvar att leva. I en intervju berättar Demi Lovato mer om den misstänkta heroinöverdosen:

– Jag lämnades med hjärnskador, vilka jag känner av ännu idag. Jag kör inte lägre bil eftersom jag har en blind spot i mitt synfält. Under en lång period hade jag även väldiga svårigheter med att läsa. Det var plötsligt värsta grejen sen när jag väl läste ut en bok, vilket också tog två månader eftersom jag såg så suddigt.

Demi Lovato är tacksam för biverkningarna

Demi Lovato har länge varit öppen med sitt missbruk, och nu menar hon att biverkningarna hon kom att få efter överdosen på något sätt hjälper henne att hålla sig i shack.

– Jag drabbades av många biverkningar efter, och jag blir påmind om vissa än idag. Och jag tror att dom finns där som en påminnelse för att inte hamna på en sådan mörk plats igen, förklarar hon vidare i intervjun. Och hon fortsätter prata öppet om sitt tidigare missbruk:

– Jag är tacksam för dessa påminnelser. Jag är också tacksam över att jag var en som inte behövde allt för mycket rehab för att komma tillbaka, min rehab var mycket emotionell.

Här kan du se dokumentären

I dokumentären Demi Lovato: Dancing with the Devil får tittaren även ta del av hur Demi Lovatos nära och kära såg henne tampas med sitt missbruk, och hennes kamp för att överleva. Dokumentären planeras släppas på Youtube den 23 mars 2021.

Foto: TT

LÄS MER:

Demi Lovatos ex släpper singel om uppbrottet

Sanningen bakom Demi Lovato och Max Ehrichs uppbrott

Kändisen du är mest lik – baserat på ditt stjärntecken