De mest obekväma ögonblicken i Gift vid första ögonkastet genom tiderna

Mest obekväma ögonblicken i Gift vid första ögonkastet genom tiderna

Att gifta sig med någon som man aldrig träffat förut och sedan leva ihop med den i tre veckor kan skapa en del obekväma stunder.
Så, låt oss se tillbaka på ögonblicken vi aldrig glömmer från Gift vid första ögonkastet!
26 april, 2022
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
1:08

Efter reklamen: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

(1:08)

Slå på ljud

SVT-succén Gift vid första ögonkastet är igång med ännu en säsong, och kärlekstörstande ofrivilliga singlar träffar sin blivande maka för första gången ever vid altaret. Den ultimata kärlekshistorien om det går vägen – men det gör det inte alltid.

Experter har gjort sitt bästa för att matcha ihop paren och flera av deras ihop-matchade par håller än idag. Men det går inte alltid vägen. Nytt för i år är eftersnacksprogrammet Kärleksrådet, som leds av ELLEs Helle Schunnesson. I det säger experten psykoterapeuten Maria Farm:

– Du tror att deltagarna är nervösa, men du skulle se oss när vi vet att nu ser deltagarna varandra för första gången.

Och ja, ibland blir det helt enkelt inte så bra som de hoppats på. Det har i sin tur gett oss ögonblick vi aldrig kommer att glömma.

Gift vid första ögonkastet får ett eftersnack: Här är Kärleksrådet

Flyttar ut i tredje avsnittet

Varför inte börja med årets säsong? Där matchningen mellan Axel Kratz och Märtha Bonnevier inte riktigt känns hundra – i alla fall inte från Märthas håll.

– Jag fick en emotionell, någon slags overload integritets-chock vid vigseln. Jag tyckte att det var skitjobbigt, hela vigseln. Och jag stod där och kände mig jätteawkward, jag upplevde att jag inte hade den initiala attraktionen som jag kände innan att jag hade behövt, säger Märtha till sina vänner under bröllopet.

Det går trögt när Märtha och Axel sitter nygifta utanför kyrkan och konversationen gör annat än att flyta på. Nåväl, Axel flyttar in hos Märtha. Men det tar inte lång tid innan han får flytta ut igen.

– Jag tycker att du är en så genuint fin person, och jag vill bara vara snäll mot dig, och det blir snällt för mig att vara såhär ärlig såhär tidigt. Vart jag fastnar är att jag inte känner någon attraktion. Det är jättejobbigt att ens säga, men jag kan inte hjälpa det riktigt, säger Märtha till Axel innan han får packa ihop och flytta hem igen.

Märtha berättar om sina känslor kring situationen för Axel.

Det här redan i avsnitt tre. Vad ska hända här näst? Det återstår att se. Våra hjärtan gick i alla fall söner när Axel delade med sig av sina känslor kring det hela, som lät såhär:

– Jag har blivit ganska säker på vem jag är, men det finns många saker som jag är osäker på fortfarande. Så det är inte jättelätt att höra då att man inte är ett dugg attraktiv.

Bråket under midsommarfirandet

Anton Pehrson och Sofia Lindhe från förra säsongen, Gift vid första ögonkastet 2021, väntar förvisso barn ihop idag. Men vi var nog inte ensamma om att misstänka att äktenskapet skulle gå rakt åt helv redan i avsnitt fem.

Det var midsommarfirande i Alingsås tillsammans med deras vänner, och Anton började spela en låt av Björn Rosenström. Något han inte skulle ha gjort, enligt Sofia. Hon blev upprörd över den sexistiska texten i låten, sa ifrån och därefter följde en dålig stämning resten av midsommarfirandet – som tillslut även resulterade i tårar från Sofias håll.

– Alla killar är dumma i huvudet, sa en gråtandes Sofia.

Sofia och Anton när de försöker lösa sitt bråk i programmet.

Men som sagt, ett Gift vid första ögonkastet-bebis är på väg. Så allt ordnade upp sig väl mellan Anton och Sofia!

Städ-skämtet som inte alls gick hem

Susanna Lundberg och Johan Skantz sökte också lyckan i Gift vid första ögonkastet 2021. Men någon vidare lycka resulterade deras relation inte i. Redan i avsnitt tre började det skära sig en del mellan paret, när Johan var på besök hemma hos Susanna och skämtade om att det är hon som borde städa i hushållet.

– De där skämten går inte riktigt hem här, sa Susanna då ifrån.

Susanna och Johan fortsatte inte sitt äktenskap efter programmet.

Stämningen blev därefter spänd. Johan menade att man kan skämta om allt, och det höll Susanna inte alls med om.

– Jag tycker att om man är man och vit, och är så pass privilegierad man kan vara, att skämta om sådant är ganska respektlöst, sa Susanna och fortsatte:

– Att vara fast i kvinnorollen tycker jag inte att han eller någon annan man har rätt att skämta om. De vet inte hur det är.

Insåg att de hade dejtat varandra ett år tidigare

Oddsen att man redan dejtat någon av deltagarna som ska söka kärleken i programmet, dessutom i samma säsong som en själv, är inte särskilt stor. Kan man tänka. Men, det hände Miha Alvesson och Magnus Nilsson.

Tack och lov (får man väl ändå säga) var det inte Miha och Magnus som möttes vid altaret, för att där och då inse att de redan dejtat varandra och sedan ingå i ett äktenskap. Nä, de parades ihop med andra, och såg varandra först under pressfotograferingen inför programmet.

Miha och Magnus sitter bredvid varandra på bänken.

– Det var väldigt oväntat och kom som en chock, sa Magnus om mötet med Miha under inspelningarna till Aftonbladet.

Miha Alvesson parades istället ihop med Niclas Gråberg – och paret kilar stadigt än idag!

Började dejta andra från programmet

I den sjätte säsongen av Gift vid första ögonkastet, som sändes 2020, fick vi se när Jacob Claesson gifte sig med Elahe Eskandari. Men den kärlek som de hoppats på att finna i programmet uppstod inte mellan dem. Det gjorde den inte heller mellan Elina Reader och Albin Ringstrand som gifte sig i samma säsong.

MEN. Skam den som ger sig. Under den tv-sända återträffen dök istället Elina och Jacob upp ihop, och förklarade för de andra deltagarna att det hade uppstått känslor mellan dem.

Jacob och Elina dök upp i varandras sällskap under återträffen.

Någon som inte alls köpte att Elina och Jacob ska ha fått upp ett genuint intresse för varandra var Elahe, något hon inte hymlade om.

– Jag måste bara säga, förlåt men jag tror inte på det här. Alltså jag kan bara inte göra det. Jag tror ni bara hittar på för att ni vill få publicitet eller någonting. Jag tycker inte att det är schysst mot oss andra som har varit ärliga och sökt till det här för att hitta någon och ni vill bara bli ”kända”, sa hon i programmet och fortsatte:

– Det märks ju hur kändiskåt du är, avslutade hon och syftade på Jacob.

När programmet väl sändes på tv gick Elina och Jacob ut på Instagram och förklarade inte var ett par då – men goda vänner.

Underklädesbråket

I Gift vid första ögonkastet 2017 gifte sig Mats Ingelborn och Elizabeth Feurst. Vid programmets slut sa de båda ja till att fortsätta vara gifta med varandra (men är idag inte längre ett par).

Men, att säsongen slutade lyckligt för Mats och Elizabeth innebar inte att den första tiden ihop var helt smärtfri.

Hemma hos Mats hängde det tavlor med tecknade lättklädda kvinnor på väggarna, något som inte uppskattades av Elizabeth som flyttat in.

– Eftersom jag är i underklädesbranschen, och man tycker det är ett problem kan det nog bli ett problem i förhållandet också, sa Mats i programmet.

Elizabeth och Mats sa ja till varandra i slutet av programmet, trots deras tjafs.

Och det blev inte bättre när Mats tittade på modevisningar på sin dator, där kvinnliga modeller visar upp underkläder.

– Jag blev så jävla förbannad. Hur i helvete kan man inte ens fråga om det är okej att man tittar på det här? Det är väldigt okänsligt. Det känns på riktigt rätt avtändande, sa Elizabeth i programmet.

Foto: SVT