Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Gift vid första ögonkastet får ett eftersnack: Här är Kärleksrådet

30 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Singelrådet Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet får ett eftersnack. I nya SVT-programmet Kärleksrådet samlar Helle Schunnesson, som till vardags är redaktör på ELLE, säsongens experter för att snacka relationer.
– Förhoppningsvis känner sig tittarna representerade i mig, säger hon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Pop #8: Fejk-mjuka män och drönarfetischBrand logo
ELLE Pop #8: Fejk-mjuka män och drönarfetisch

Det är dags för en ny säsong av Gift vid första ögonkastet, programmet på SVT som inte bara skapar nya par utan även får hela Sverige att debattera i smågrupper.

Deltagarna för 2022 (och den åttonde säsongen av programmet!) presenterades den 29 mars. I den kommande säsongen har tre par blivit fyra och dessutom introduceras en ny expert: Psykoterapeuten Maria Farm. Hon ska tillsammans med sexologen Karl Norwald och psykologen Fredric Blom matcha deltagarna och hjälpa dem på vägen.

Gift vid första ögonkastet får eftersnack: Det här är Kärleksrådet

Samtidigt släppte SVT nyheten om att varje avsnitt av GVFÖ får ett eftersnack. I den nya programserien Kärleksrådet, som programleds av Helle Schunnesson, samlas experterna för att diskutera relationer.

Kärleksrådet i Gift vid första ögonkastet
Helle Schunnesson leder programmet Kärleksrådet.

Helle Schunnesson är redaktör på ELLE och har tidigare rapporterat (och framför allt analyserat) tidigare säsonger av Gift vid första ögonkastet.

Annons

Helle, vad kan vi vänta oss av säsongen. Snälla, avslöja något!

– Jag är så rädd för att avslöja något jag inte får! Jag har skrivit på olika seriösa kontrakt om tystnadsplikt! Men utan att avslöja vad som händer med deltagarna så kan jag berätta att jag kommer skälla lite på experterna, så förhoppningsvis känner tittarna sig representerade i mig.

I pressmeddelandet beskrivs du som en stor fantast av Gift vid första ögonkastet. Exakt hur stor och varför?

– Alltså det började ju med att jag bloggade om Gift, för jag tycker alltid man har så mycket tankar och känslor efter att ha tittat på programmet. Och jag tycker det roligaste som finns är att prata om kärlek och relationer! Så jag är liksom ett stort fan från början, och nu får jag jobba med det. Det är helt otroligt!

Vilket ämne diskuterar du helst när det kommer till relationer?

– Jag tycker ju att jag alltid vet bäst, haha, så jag tycker om att säga till folk vad de borde göra i sina relationer. Allra roligast är det ju att dissikera dejtingfasen. Fast ibland tröttnar man och vill bara säga att det finns nog ingen underliggande mening i att han tittade på din story! Jag kan vara ganska hård.

Det bästa rådet du tar med dig från att ha hängt med dessa experter?

– De har lärt mig SÅ mycket! Inget jag hunnit få användning av än, men en grej jag insett är att det kan vara bra att ta ner tempot lite. Man behöver inte ta blixtbeslut om personer eller relationer, utan man kan låta saker och ting växa fram. Tränar fortfarande på det...

Gift vid första ögonkastet har premiär på SVT den den 11 april och Kärleksrådet sänds direkt efter avsnitten.

Annons