Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Därför vägrar Keira Knightley göra sex-scener med manliga regissörer

26 jan, 2021 
AvElin Jonsson
Därför vägrar Keira Knightley göra sex-scener med manliga regissörer
Nu har Keira Knightley bestämt sig för att aldrig mer klä av sig kläderna inför en manlig regissör igen. Här är anledningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 kändisar som sagt ifrån vid sexistiska frågorBrand logo
6 kändisar som sagt ifrån vid sexistiska frågor

Nu förklarar skådespelaren Keira Knightley att hon aldrig varit helt emot nakenscener i sina filmer, utan att en stor del av problemet har varit att klä av sig paltorna i en film med manliga regissörer.

– Det är delvis fåfänga, men också på grund av the Male gaze, säger Keira Knightley i en intervju med the Chanel Connects podcast och menar alltså begreppet the Male gaze. Som precis som det låter handlar om hur den ”den manliga blicken” avgör hur företeelser porträtteras på vita duken.

Begreppet syftar alltså på det sätt skapandet av visuell konst struktureras kring manliga tittare och används inom feministisk filmteori.

– Om jag är med i en berättelse om moderskap, och resan till att acceptera sin kropp, så känner jag... Förlåt men det måste vara med en kvinnlig filmskapare, säger hon och menar att den typen av story bör berättas ur och från ett kvinnligt perspektiv.

”Jag är inte sugen på att stå inför en grupp med män helt naken”

Keira Knightley har tidigare sagt att hon stött på många problem när hon arbetat med manliga regissörer och nu när hon är tvåbarnsmamma, tänker hon aldrig ställa sig komplett näck inför en grupp med män. Och Keira Knightley är numera en ”never-nude”, när det kommer till manliga regissörer.

Annons

– Jag vill inte att det ska vara de här hemska sexscenerna där man är helt inoljad och alla bara stönar. Jag är inte intresserad av att göra det där, slår hon fast och fortsätter:

– Det finns väl tillfällen där jag tänkt att ”Ja okej, jag förstår att den här sexscenen är bra i den här filmen, och att man då bara behöver någon som ser het ut”. Men då kan man använda någon annan eftersom att jag är för fåfäng. Och kroppen har gett liv till två barn nu, och jag är inte sugen på att stå inför en grupp med män helt naken, säger skådespelaren som fick dottern Edie 2015, och dottern Delilah 2019 tillsammans med maken och musikern James Righton.

Foto: TT

LÄS MER:

Scenerna från nya Love actually som ALLA pratar om

Natalie Portman om konsekvenserna av att bli sexualiserad som barn

9 kändisar vi trodde kom från USA men som tydligen inte gör det

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons