Därför försvann Tyra Sjöstedt från rampljuset – gör comeback

tyra sjöstedt

Influencern Tyra Sjöstedt slutade uppdatera sina kanaler utan förvarning. Nu dyker hon upp igen efter två tysta år med en förklaring.
29 april, 2022
1:23

Efter reklamen: 00-talets bloggstjärnor - nu och då

(1:23)

Slå på ljud

Norrköpingstjejen Tyra Sjöstedt, 36, slog igenom på 00-talet som en av dåtidens heta unga bloggare. Hennes inlägg handlade om mode, skönhet och det stora intresset för hästar. Med åren kom hon att bli en influencer att räkna med, men när pandemin bröt ut lade Tyra sin karriär på is – nu kommer förklaringen till varför.

Företaget Style by Tyra gick i konkurs

År 2010 startade Tyra upp ett eget modeföretag, Style by Tyra, som tre år senare gick i konkurs till följd av för snabb och kraftig expansion

tyra sjöstedt 2011

Tyra Sjöstedt på event 2011.

Vi var inte längre ett företag som kunde göra det vi var bäst på, utan mycket handlade om att släcka eldar, just för allt blev så stort att vi inte hann med, skrev Tyra på sin blogg i samband med beslutet.

– Allt känns så tomt. Men för mig så är det här ett beslut för att kunna må bättre. Bli frisk. Man måste ta tråkiga beslut, men jag vill bli frisk, mer än allt annat på jorden just nu. Och det här är ett steg på vägen, fortsatte hon och förklarade att det hela hade tagit på krafterna.

Kändisar som har flyttat i år – spana in deras nya fantastiska hem

Ytterligare ett år senare kom beskedet att Tyras blogg skulle läggas ned.

– Jag är väldigt trött på att vara ”bloggerskan”, jag vill inte vara nån känd bloggerska, nu har jag ett varumärke och nu kan jag försöka förvalta det i stället och göra något jag brinner för. Jag och en annan tjej har ett företag ihop där vi har massa uppfinningar. Målet är att vi ska bli miljonärer inom ett år, lät hon meddela då.

Överkommit svårt tablettmissbruk

Tyra flyttade samtidigt över sitt fokus till att uppdatera sociala medier. På Instagram fortsatte hon resan med att publicera text, bild och video ur sitt liv som ung och driven kvinna.

Ett Instagraminlägg från hösten 2020 handlar om livet med en diagnos. Tyra har varit öppen med att hon övervunnit ett tablettmissbruk och att hon fått diagnosen ADHD.

”Vi som har en diagnos är ofta mer medvetna om våra styrkor och svagheter än vad de flesta andra utan diagnosen är. Något som jag tycker alla människor borde ta efter, för varenda människa på denna jord har styrkor/ svagheter som de kan man förändra genom att vara påläst och kunna öva på att utveckla sig själv”, skrev stjärnan i sin text.

tyra sjöstedt med häst

Ett av Tyra Sjöstedts stora intressen är hästar.

Men så en dag 2020 slutade uppdateringarna att komma. Tyras kanaler tystnade och följarna fick ingen förklaring till varför.

Återvänder till Youtube

När Tyra nu återvänder till sina sociala medier beskriver hon pressen på att leverera.

”Helt ärligt har jag känt sån jävla press på vad jag ska skriva efter så lång tid? Hur ska jag förklara anledningen till att jag varit borta? Hur och vad skriver jag efter två år?”, skriver Tyra på Instagram.

”Jag har helt enkelt valt att inte använda sociala medier och enbart fokusera på mitt mående och att leva livet…”, förklarar hon och meddelar att hon nu har startat upp en ny Youtube-kanal.

”Jag hoppas att alla år på botten och alla år med olycka jag dragits med kan förändras till något bra”, skriver Tyra.

8 kändisar som har (eller har haft) väldigt svårt för varandra

Hon avslutar:

”För jag tänker ALDRIG bara låta allt rinna förbi, jag vägrar tro att allt som hänt har hänt bara för att. Min tro är verkligen att ALLT sker av en anledning, och min anledning var att jag var stark nog att klara mig ut detta levande för att sedan sprida mina erfarenheter vidare! Jag måste tro så. Annars skulle jag ha gått under för länge sedan.”

Källa: Nyheter24, Aftonbladet 2013, Aftonbladet 2014

Foto: TT