Danijela Pavlica förlorade sonen i magen – gravid igen

Dani Pavlica

Förra året förlorade Danijela Pavlica sin son Lyon i magen under graviditetsvecka 34. Nu är hon gravid igen – och berättar öppet om den tunga vägen dit, samt ständiga oron hon känner under den pågående graviditeten.
05 april, 2022
1:25

Efter reklamen: 10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen

(1:25)

Slå på ljud

Influencern Danijela ”Dani” Pavlica var beräknad att föda barn i april 2021 men efter att inte känt fosterrörelser fick hon mardrömsbeskedet. I ett inlägg på Instagram berättade Danijela att hon i vecka 34 förlorat sin son i magen.

”Vår älskade änglason. Så förfärligt och orättvist”, skrev Danijela på Instagram.

Danijela Pavlica gravid igen

Nu, ett drygt år senare är hon gravid igen. Tillsammans med maken Babak Faramarzian väntar influencern ett syskon till dottern 3-åriga dottern Vienna och änglasonen Lyon.

”Jag har under en tid funderat på hur jag ska berätta detta för er. Samtidigt som jag har varit så förväntansfull så brottats jag även med en enorm rädsla som inte går att beskriva. Vågar inte vara för hoppfull och svårt att slappna av och njuta av graviditeten. Den här resan kommer vara väldigt speciell på alla sätt vilket ni säkert förstår. Men jag är så otroligt tacksam för allt stöd jag alltid får av er och ni ska få följa den här resan tillsammans med mig”, skriver Daniela på Instagram och avslöjar att bebisen beräknas födas under sensommaren.

I en intervju med Mama berättar Danijela öppet och ärligt om hur hon och Babak tillsammans försökt bearbeta sorgen över den förlorade sonen.

– Det känns som om man lever i ett slags vakuum. Jag vet ärligt talat inte hur vi lyckades ta oss ur det eller om vi ens är ur det nu. Hur klyschigt det än låter så är det sant att tiden läker alla sår och vi fick en enorm support och hjälp av alla följare, andra änglaföräldrar, familj och vänner. Men jag tror den största faktorn var att vi hade varandra och vår älskade dotter Vienna. Hon har varit en så stor och betydande roll i all sorgbearbetning. Man lever för sina barn och hon förtjänar det bästa i livet, så vår styrka har drivits av henne helt enkelt, säger hon till tidningen.

Kenzas oro för barn nummer tre efter kroppens förändring

Drabbades av missfall mitt i sorgarbetet

Vidare berättar Danijela att det var en självklarhet för paret att försöka bli gravida igen – men det kom att bli en resa som även den blev påfrestande.

– Det har också varit en väldigt påfrestande grej med det senaste året. Inte nog med att vi har sörjt och försökt bearbeta, så har vi också försökt bli gravida. Och efter varje ”misslyckande” så kändes det bara som man föll ner i en svart grop. En svart grop som det var otroligt tufft att sedan ta sig uppför igen. Att återigen ställa sig upp, samla modet och hitta viljan att försöka igen, säger Danijela och fortsätter:

– Vi kämpade och kämpade och tillslut lyckades vi. Vi plussade på stickan sommaren 2021, men det resulterade dessvärre i ett tidigt missfall i vecka 10. Det tog kol på mig och jag tappade nästan hoppet helt och hållet. Men vi försökte igen och lyckades tillslut efter cirka ett halvår. Något jag har önskat mig är en stor familj och så måste det bli.

Foto: Instagram/@danipavlica