Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Då får prins Harrys och Meghans barn kungliga titlar

23 sep, 2022 
Flera medlemmar i den brittiska kungafamiljen har fått uppdaterade titlar. Men inte prins Harrys och Meghans barn, Archie och Lilibet. Vad beror det på? ELLE reder ut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna härBrand logo
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

Efter drottning Elizabeths bortgång har det stuvats om i den brittiska successionsordningen. Flera medlemmar i kungafamiljen har fått nya titlar, bland andra prins Charles som har blivit Storbritanniens nya kung samt hans fru Camilla som fått titeln ”queen consort”, eller drottninggemål. Strax efter drottning Elizabeths död meddelade Charles att även William och Kate blir prins och prinsessa av Wales. Deras barn, George, Charlotte och Louis, får samma titlar som sina föräldrar. Däremot nämnde han ingenting om några titeländringar för prins Harry, Meghan och deras barn. Istället kommer Harry och Meghan fortsätta att vara hertig och hertiginna av Sussex. Men hur blir det då med Archie och Lilibet?

Annons

Kommer Archie och Lilibet få kungliga titlar?

I det så kallade Letters Patent (det dokument från 1917 som reglerar de kungliga titlarna) har Archie och Lilibet formell rätt till en prins- eller prinsesstitel eftersom de är barnbarn till regenten. Men flera brittiska medier har tidigare rapporterat att Charles tänker ändra i det dokumentet efter att han blivit kung. Han kan ha planer på att göra precis som vår kung gjort – krympa kungahuset för att spara skattepengar.

Charles har dock inte gjort något uttalande om huruvida det blir några titeländringar för Archie och Lilibet eller inte. Men på den brittiska kungafamiljens hemsida har flera familjemedlemmars titlar uppdaterats, men inte deras.

– Vi kommer att uppdatera hemsidan när vi fått mer information, berättar en talesperson.

Kungen kommer att ta ett beslut om barnbarnens titlar efter landssorgsperioden som pågår fram till 26 september, skriver Page Six. Harry och Meghan har ju tidigare avsagt sina titlar, däremot vill de att Archie och Lilibet ska ha rätt till titlarna. I en intervju med Oprah Winfrey berättar Meghan att det inte är den kungliga glansen som är viktig, utan att de ska få säkerhet och de offentligt betalda livvakter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons