Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Därför var Meghan och Harrys barn inte med på drottningens begravning

20 sep, 2022 
AvFelicia Hovryd
Prins Harry och Meghan Markle inför drottning Elizabeths begravning.
Meghan Markle och prins Harry närvarade vid drottning Elizabeth II:s begravning, men barnen Archie och Lilibet saknades.
Annons
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna härBrand logo
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

Under måndagen den 19 september hölls drottning Elizabeth II:s begravning i Westminster Abbey i London. På plats fanns drottningens familj, kungligheter från Europa så som svenska kungen och drottningen, och flera världsledare.

Även drottningens barnbarn prins Harry och hans fru Meghan Markle hade flugit från Montecito i USA för att ta farväl en sista gång av drottningen.

Men under begravningen saknades parets barn Archie och Lilibet.

Anledningen bakom beslutet om barnen

I och med att Meghan och Harrys barn Archie, 3, och Lilibet, 1, är lite för unga för att vara med på offentliga tillställningar och bestämde därför föräldrarna att barnen fick stanna kvar hemma i USA.

Även prins William och Kate Middleton tog ett liknande beslut för deras yngsta barn.

Medan prins George, 9, och prinsessan Charlotte, 7, var med under drottning Elizabeths begravning fick deras yngsta syskon prins Louie, 4, av samma anledning som kusinerna Archie och Lilibet, inte vara med. Inte heller under prins Philips begravning förra året var prins Louie med på begravningen.

Meghan Markle, Camilla, prins George, Kate Middleton, prinsessan Charlotte och grevinnan Sophie.

Prins Harrys fina farväl av drottningen

Prins Harry och Meghans yngsta barn Lilibet är döpt efter drottning Elizabeth och efter sin farmors bortgång valde prins Harry att skriva några sista ord som en hyllning till drottningen.

Annons

”Farmor, medan detta sista avskedet ger oss stor sorg, är jag evigt tacksam för alla våra första möten – från mina tidigaste barndomsminnen med dig, till att träffa dig för första gången som min överbefälhavare, till första stunden du träffade min älskade fru och kramade om dina älskade barnbarnsbarn. Jag uppskattar dessa stunder som delats med dig, och de många andra speciella stunderna däremellan. Du är redan mycket saknad, inte bara av oss, utan av världen över.”

Vi ler också med vetskapen om att du och farfar är återförenade nu, och båda tillsammans i fred.”, avslutade prins Harry i en offentligt uttalande.

Meghan Markle och prins Harry har fått en dotterBrand logo
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotter

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons