Conversations with friends – det visste du inte om seriens skådespelare

Skådespelarna från Conversations with friends

Hulu-serien Conversations with friends hade nyligen premiär på HBO Max. I serien ser vi skådespelarna Jemima Kirke och Joe Alwyn som det gifta paret Melissa och Nick samt Alison Oliver och Sasha Lane i rollerna som Frances och Bobbi. Här är allt du inte visste om skådespelarna i den populära serien!
02 juni, 2022
0:59

Efter reklamen: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattan

(0:59)

Slå på ljud

Conversation with friends, baserad på Sally Rooneys bok med samma namn, har precis som första Rooney-serien Normal People, tagit publiken med storm. Båda böckerna som blev en omedelbar succé hos läsarna har inom loppet av fem år dessutom blivit skildrade i film. I serien Conversations with friends får publiken träffa de två universitetsstudenterna Frances och Bobbi som i Dublin också uppträder med sin poesi. En kväll träffar dem det gifta paret Melissa och Nick och plötsligt börjar gränserna för deras relationer suddas ut.

Netflix gör svensk serie om girl-power-eran på 90-talet

I gestaltandet av seriens karaktärer hittar vi Alison Oliver, Sasha Lane, Jemima Kirke och Joe Alwyn. Här är allt du vill veta om skådespelarna i populära Conversations with friends.

alison Oliver som spelar Frances

24-åriga Alison Oliver gjorde tv-debut med sin insats som seriens huvudkaraktär Frances. Precis som huvudrollsinnehavaren i serien Normal people, Paul Mescal, tog Alison examen vid Dublin's drama school Lir Academy. Dagen efter sin examen fick hon veta att hon kammat hem huvudrollen som Frances i BBCs och Hulus nysatsning Conversations with friends. Alison är också tillsammans med Eanna Hardwicke som spelade karaktären Rob i Normal people.

Alison Oliver på premiären av Conversations with friends

Alison Oliver på premiären av Conversations with friends

Sasha Lane som spelar Bobbi

Sasha som porträtterar Frances bästa vän Bobbi i Conversations with friends, blev 2016 känd med sin filmdebut i American Honey där hon spelade mot Shia LaBeouf. Hon har även blivit uppmärksammad för sin insats som Hunter C-20 i Disney+-serien Loki. 2018 öppnade Sasha Lane upp om att hon är gay i samband med att hon berättade om sin medverkan i filmen The Miseducation of Cameron Post och att hon identifierat sig med sin karaktär.

– Storyn kändes väldigt personlig för mig eftersom jag kommer från ett hem där både jag och min bror är gay.

Sasha Lane har även varit öppen med sin mentala ohälsa och berättat att hon lider av schizoaffektivt syndrom. Lane har även en dotter född 2020.

Sasha Lane

Sasha Lane

Jemima Kirke som spelar meLISSA

Jemima Kirke är ett välbekant ansikte för många sedan rollen som Jessa i Lena Dunhams hyllade succéserie Girls. Jemima Kirke har till skillnad från de andra i serien ingen skådespelarutbildning, utan tog istället examen från Rhode Island School of Design där hon utbildades inom konst. Hon har dessutom haft flera konstutställningar på gallerier i New York varav en porträtterade kvinnor i brudklänningar. Jemima som tidigare var gift med advokaten Michael Mosberg berättade att utställningen inspirerats av hennes egna skilsmässa.

Jemima har dessutom två barn med Mosberg. Visste du att hon också är släkt med Gossip Girl-stjärnan Penn Badgley? Han är nämligen gift med hennes syster Domino Kirke.

Jemima Kirke

Jemima Kirke

Joe Alwyn som spelar Nick

Skådespelaren Joe Alwyn som spelar skådespelaren Nick i Conversations with friends är onekligen insatt i yrket. Joe Alwyn har sedan 2016 hunnit medverka i filmer som Billy Lynn's Long Halftime Walk, The Favorite och Boy Erased. Han har också vunnit både en Grand Prix och en Trophée Chopard på filmfestivalen i Cannes. Joe är dessutom utöver skådespelarkarriären en mycket framgångsrik låtskrivare. Tillsammans med Taylor Swift (som också är hans flickvän sedan 2016) har han belönats med en Grammy för albumet Folklore.

Joe Alwyn har också varit väldigt återhållsam med att kommentera sitt privatliv (och relation med Taylor Swift) i media. När det började florera rykten att paret skulle förlovat sig berättade han för The Wall Street Journal att han inte skulle bekräfta oavsett om det var sant eller inte. Joe Alwyn förklarade orsaken till sin återhållsamhet för ELLE.

– Det är inte egentligen för att jag vill vara reserverad och privat. Det är snarare en respons på något annat. Vi lever i en kultur som blir mer och mer påträngande. Ju mer du ger, eller även om du inte ger något alls, så kommer något tas ifrån dig.

Joe Alwyn

Joe Alwyn

Foto: TT